Alternatieve relatietherapie

Simpel gesteld zijn er twee soorten liefdesstellen. Koppels waarvan beide partners tijd besteed aan sociale media verloren tijd vinden én paartjes waarvan de partners gezellig naast elkaar hun FB-status bijwerken of hun vinger lam twitteren.

Daartussen bestaat een groot grijs gebied waarvan eén van de twee meer tijd doorbrengt op FB en twitter dan de ander lief is. Voor de koppels zwevend in dit grijze gebied heb ik een gratis advies: boek een weekendje Shanghai of Beijing (waarschijnlijk nog goedkoper dan relatietherapie) en laat de Communistische Partij de strijd beslechten. Uit angst voor revoluties à la Egypte is Twitter daar uit den boze. Facebook is ontoegankelijk want men zou zomaar kunnen afspreken om elkaar IRL te ontmoeten op – ik noem een dwarsstraat – het Tianmenplein. En als bewijs voor de kracht van het woord, was daar mijn eigen blog zelfs voor mij onvindbaar

Bedenk hoeveel tijd je als stel overhoudt tijdens je weekendje China. Helemaal nu je ook nog eens vanwege de jetlag halve nachten wakker ligt. De vrijgekomen nachtelijke uren kun je bijvoorbeeld (!) aan goede gesprekken met elkaar besteden. En als je daar geen genoeg van kan krijgen, raad ik je vooral aan Beijing te boeken want dan heb je grote kans op een smog-alarm zodat je met goed fatsoen ook overdag in je hotelkamer kan blijven. Aangezien ik de laatste zal zijn die in een goed of slecht huwelijk wil stoken, zeg ik niets over naderhand leuk de foto’s van het weekendje weg op FB plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *