Griep

Dat ik altijd dacht dat de griep goed is voor de weerstand, blijkt dus heel foolish van mij te zijn.  Daar kwam ik achter toen ik in Engeland in de wachtkamer van een dokter zat te wachten (ja mensen, ik kom nog eens ergens). Daar hing namelijk een poster met vijf redenen om je kind te vaccineren tegen de griep.  Eén van die redenen was dat je kind met griep wellicht thuis moet blijven en je als ouder dan vrij moet nemen van werk. Lees deze zin gerust nog eens over, dat moest ik ook doen. Persoonlijk heb ik mooie jeugdherinneringen aan grieperig thuis blijven: mijn moeder helemaal voor mij alleen en om de algemene ziektevreugde te verhogen kwamen ook nog mijn opa en oma langs en wel zó snel dat ik hen ervan verdenk dat ze standaard een mand met een kadootje en vers geperste jus d’orange, in de gang klaar hadden staan. Niemand die zo precies kon inschatten wanneer het koude washandje op mijn gloeiende voorhoofd omgedraaid moest worden en lief over mijn rode wangen kon aaien als mijn oma. Die jeugdherinnering probeer ik zo goed mogelijk te benaderen bij mijn eigen kinderen waarbij ik altijd op achterstand sta omdat ik helaas niet een oma in de strijd tegen de virussen kan gooien. Goddank dat er vroeger niet zo’n onzinnige poster bij de dokter hing. Vooral omdat als laatste reden om je kind te vaccineren genoemd wordt dat er in geval van griep het besmettingsgevaar voor met name grootouders gevaarlijk is.

14 Reacties

  1. ik merk dat dat economisch argument voor steeds meer geldt. Slapeloos? Uw werk lijdt eronder! Pilletje. In de overgang? Uw werk lijdt eronder. Pilletje. Vermoeid? Uw werk lijdt eronder. Pilletje. Te druk kind? Zijn werk lijdt eronder. Pilletje.

  2. Op mijn blog onduidelijk fotootje van inmiddels beruchte poster…Eén reden kon ik nog wel begrijpen: voor kinderen met andere ernstige ziekten. Maar een andere reden deed mijn hartslag toch ook enigszins omhoog gaan: er is nu een veilige en effectieve neusspray hiervoor! Dat noem ik geen voorlichting maar reclame voor de pharmaceutische industrie!

  3. Voordat ik aan uploaden toekom met (ik verzin dit niet) een grieperig kind thuis! Dus: verwonderuslechts.wordpress.com Zo dan ga ik weer een justje uitpersen hoor…

  4. Wat ik bedoelde was: soms is informatie van de overheid, uh, informatief. Maar soms kan het wat suggestief zijn, dat er bepaalde belangen meespelen. Een open deur, en redelijk neutrale informatie, lijkt mij ‘dat besmettingsgevaar voor de grootouders (risicogroep immers) op de loer ligt’. De ouderen vormen op zich weer een doelgroep voor de overheid bij griep-inent-campagnes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *