Vuurwerk

Alles wat aan je zorg is toevertrouwd, verdient ook daadwerkelijk die zorg. Dat betekent dus bijvoorbeeld heel simpel dat je niet vuurwerk in je kat laat ontploffen. Maatschappelijk wat breder getrokken houdt dat in dat als je van overheidswege in een gevangenis verblijft, diezelfde overheid dus wel voor je moet zorgen. In Griekenland leidt dat tot de schizofrene situatie dat de ene rechter zegt dat je de bak in moet en de andere rechter er begrip voor heeft dat diezelfde gevangene daaruit uitbreekt vanwege onmenselijke omstandigheden zoals gebrek aan … tsja eigenlijk aan alle basisbehoeften die een mens heeft (frisse lucht, schoon water). Het wil Nederland nog niet lukken een gidsland op bajes-gebied te zijn. Denk hierbij aan de zelfmoord van Dolmatov en het zesjarige Georgisch meisje dat asperine kreeg die – zo bleek nĂ¡ haar uitzetting naar Polen – niet goed bleek te werken tegen acute leukemie. Gelet op de recente arrestatie van een Mexicaanse drugsbaron en zijn verblijf in een Nederlandse bajes, moet Teeven, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en verantwoordelijk voor het gevangeniswezen, nu wel even scherp blijven. Ik zie al een Mexicaans bevrijdingsbataljon het huis van bewaring instormen om El Chino Antrax om wie het hoogstwaarschijnlijk gaat, te ontzetten. Deze gedachtengang komt overigens niet voort uit een overdosis fantasie mijnerzijds. Vorige week nog zijn nepagenten de Tuspan-gevangenis (Mexico) ingelopen en hebben negen personen neergeschoten. Stel je toch voor! Het vuurwerk dat dan in de Kamer zal ontstaan zal leiden tot het einde van zelfs een kat met negen (politieke) levens.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *