Nobelprijs voor de vrede naar kabeldistributiekast Schierputterveen

VAN ONZE REDACTIE– De Nobelprijs voor de vrede 2014 zal gegeven worden aan de gemeenschappelijke kabeldistributiekast in de wijk Oosterzand in Schierputterveen, Friesland. De Nobelprijscommissie roemde de “onuitputtelijke, schier onmenselijke toeweiding” van de distributiekast in haar missie de wijk Oosterzand te voorzien van vermaak, vrije nieuwsvergaring en andere zaken die een “onbeschrijvelijke bijdrage hebben geleverd aan het klimaat van vrede en rust in Schierputterveen”.

De Nobelprijscommissie was vooral te spreken over het feit dat sinds 1999 ook kabelinternet wordt aangeboden door de distributiekast. “Internet heeft zo ontzettend veel bijgedragen aan de wereldvrede, die nergens duidelijker lijkt te zijn dan in Schierputterveen, waar al sinds de tweede wereldoorlog geen enkele militaire aanwezigheid is of chemische- danwel nucleaire aanvallen tegen de mensheid hebben plaatsgevonden.”

Het is niet de eerste keer dat de Nobelprijs voor de vrede aan iets abstracts werd gegeven; eerder is de prijs uitgekeerd aan Obama omdat hij beloofde zijn best te doen mensen niet te martelen; aan de Europese Unie “Omdat er al 50 jaar bijna niet echt een wereldoorlog is uitgebroken” en in 2013 aan een instituut in Den Haag.

De kabeldistributiekast laat weten “Sprakeloos” te zijn.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *