Mijn favoriete farizeeër

Henk Krol is toch wel mijn meest favoriete farizeeër van de afgelopen jaren. Iemand die zo enorm keurig is als Henk Krol moet je uiteraard vanaf het allereerste moment wantrouwen. Henk is het type dat zich Roomser voordoet als de Paus en er zelf ook nog eens heilig in gelooft.

Maar buiten dat blijft Henk gewoon een heerlijke vent om naar te kijken. Zijn keurige pakken, zijn prachtig ingerichte huis en zijn mooie sportwagens. Bijvoorbeeld hoe Henk zijn koffiekopje vasthoudt, met het pinkje omhoog. Henk slurpt dan ook niet, hij neemt keurige nipjes neemt zonder dat er ooit een druppeltje aan de buitenkant van zijn kopje rolt. Van Henk weet je ook zeker dat hij nooit scheetjes laat, laat staan dat Henk ooit poept. Dat zijn dingen die Henk niet doet. Henk heeft ook geen snot dat hij stiekem opeet of dode vogeltjes die s’ochtends wakker worden in zijn mond. Henk kwijlt niet in zijn slaap en Henk boert niet van Cola. Voer Henk voor de grap bruine bonen en ruik de volgende dag eens aan zijn gat. Ik durf te wedden dat de geur van fleurige bloemetjes uit zijn anus je tegemoet zal komen. Zo keurig is Henk. Over de keurigheid van Henk bestaat dan ook geen enkele twijfel.

Maar dat Henk verder een onbetrouwbare oplichter is, daar valt best over te discussiëren. Tussen 2004 en 2007 en in 2009 geen werkgeversbijdrage betalen voor je werknemers en daar vervolgens met terugwerkende kracht je secretaresse en de accountant de schuld van geven? Dat is verdomme nog eens lef hebben! Henk zelf heeft namelijk geen verstand van geld. Henk is een goedzak die zich alleen voor de goede zaak heeft ingezet en buiten zijn 2(?) zeer smaakvol ingerichte huizen en 2 Porsches(?) er zelf verder nooit beter van heeft willen worden. Nu is het flauw om iemand op zijn welvaart af te rekenen dus dat zal ik ook niet doen. Ik wil namelijk zelf ook wel die 2 Porsches voor mijn deur hebben.

Maar laten we het op zijn minst typisch noemen dat je oud-werknemers met een pensioengat van 4 jaar zitten en je er zelf nog warmpjes bij zit. Uiteraard zijn de oud-werknemers van de Gaykrant zelf ook geen knip voor de neus waard dat ze zich zo hebben laten oplichten door deze farizeeër. Iedereen die zich zo laat intimideren verdient het bijna om vaste klant van de voedselbank te worden. De oud-werknemers van de Gaykrant zijn in feite niets meer dan een stel makke schapen die zich door de eerste de beste gek met een bot mes hebben laten afslachten. Als ik niet zo aardig was zou ik zeggen good fucking riddance.
Maar mijn aardigheid is niet die van Henk. Henk is alleen maar zo aardig om zijn oud-werknemers voor recalcitrante onbenullen uit te maken. Want Henk, Henk heeft er écht alles aan gedaan om de tent draaiende te houden. ‘En toen hebben we enorm bezuinigd op de drukkosten!’ Hebben ze dat in 2008 gedaan en in 2009 toevallig even niet meer om daar vervolgens vanaf 2010 weer mee verder te gaan?

Het verhaal van Henk is niet alleen flinterdun maar het klopt ook nog eens van geen kanten. Henk is een strijder zoals de kapitein van de Costa Concordia een held is. Het is het soort dat zeer parmantig kan opzitten en onweerstaanbaar vriendelijk blijft lachen tot de hele zooi naar de verdoemenis is geholpen. Op dat moment zijn zij de eersten die hun strijd opgeven. Hun slachtoffers achterlatend in de smeulende puinhopen van hun catastrofale egotrip.

4 Reacties

  1. Qua Henk K niets aan toe te voegen, een prima weergave. Zelf zit ik meer met Jan Nagel, de partijbaron die Krol op het schild heeft gehesen. Eerder trok Jan Nagel Pim F uit de doos van Pandorra. Jan is een echte politieke knoeier en hadden ze al veel eerder de toegang tot de politiek moeten ontzeggen. Dan hadden we nog kunnen genieten van de columns van Pim en was Henk K ook niet in Den Haag belandt.

  2. @Ximaar, Jan Nagel is een knoeier maar lang niet zo intrigerend als Henk. Het is voor mij onmogelijk om m’n aandacht vast te houden bij hem. Helaas, want zijn puinhopen zijn natuurlijk ook meer dan de moeite waard.
    @René van Densen, De zondebok van het jaar verkiezing is dit jaar gewonnen door de oud-secretaresse van Henk Krol
    @Rigo Reus, gracias!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *