MICKEY MOUSE IS RACISME

mick2

Traditioneel gezien breekt elke 4 weken voor de datum dat het vorig jaar was het pepernotenseizoen aan, dus ging ik, aangezien ik gek ben op pepernoten, op 24 juli vrolijk naar de supermarkt om voorraden in te slaan.
Nu woon ik in de hofstad (echt hoe kut moet je zijn als hoofdstad, als zelfs de regering en koningin er niet willen wonen? Trouwens? Even bezijds mijn punt? Waar ik naar toe aan het werken  ben?) dus zijn er elke dag wel een paar demonstraties waar je doorheen moet worstelen als je pepernoten wilt halen. Koerden, buschauffeurs, palestijnen, Russische homos, en, dit keer, een verzameling ne… ehhh mensen van negerlijke afkomst.
En waar die tegen demonstreerden vond ik zo intressant dat ik eens iemand aan de mouw trok en vroeg hee goh hee mag ik jou eens interviewen! “Nou graag” nou leuk!! Dus!!

Hoi!!!!

Hallo.

…Is gedroogd gras, dat mag u gerust zeggen hoor. Dan breekt het ijs. Haha! Hee ik zag dat u allemaal borden met Disney afbeeldingen draagt en daaronder iets over racisme. Dat is nieuw voor mij. Kunt u uitleggen waartegen u precies demonstreert?

Wij zijn van de Stichting “Mickey Mouse is racisme”, en we proberen de aandacht van andere mensen te trekken om ze te wijzen op de vernederende, achteloze wijze waarop Disney omspringt met ons slavenverleden.

Oh. Hoe precies dan? Mickey Mouse is toch heel aardig? Ik kan me geen tekenfilm herinneren waar hij bij de ku klux klan zat haha! Ofzo!

… Meneer. Mickey Mouse IS het racisme. Ziet u niet hoe overduidelijk het figuur gebasseerd is op de blackface karikatuur van de neger? Witte mond, zwart hoofd…

Mickey Mouse is een neger?

Nee. Veel erger. Mickey Mouse is rabiate rassenhaat vleesgeworden. Twintig jaar voordat Goebbels joden vergeleek met ratten had Disney al hetzelfde gedaan met de neger, en daar hoor je tot op vandaag niemand over.

Ik dacht dat Mickey Mouse gewoon een muis was.

“Gewoon” een ziekteverspreidende rat, ja. “Gewoon”. Uw reactie laat de noodzaak van ons protest bitterduidelijk zien. En oh, die “Gewone” muis is ook zwart als roet, terwijl elke rat bruin of grijs of wit is. “Gewoon”.

Ja maar dat zwarte hoeft toch niet perse naar negers te verwijzen? Ik bedoel, zijn die niet meer bruin? He, neem nou “Poepneger” bijvoorbeeld.

Ik bedoel de uitdrukking. Snapt u? Omdat poep bruin is en negers…Of Afrikanen, eigenlijk… Nou ja, ik bedoel, niet dat Mensen van Afrikaanse komaf op poep lijken, ik bedoel meer als in, dat het een uitdrukking is, en dat sommige mensen, niet ik, dat zou fout zijn, vinden dat ehh… mensen van zwarte komaf bruin zijn? Sorry. Niet ik. Voor mij zijn jullie ook mensen. Gewoon. Natuurlijk.

Het is welbekend dat blackface bedoeld is als een denigrerende karikatuur van de neger.

Wel, ok. Maar is Mickey Mouse dan niet juist iets goeds? Hij is hartstikke aardig. Hij was heel lang de populairste figuur ter wereld. Dat is toch leuk?

Leuk?? Oh ja, Mickey Mouse is hartstikke aardig. Hij helpt altijd iedereen, zonder er iets voor terug te verlangen, want hij is zooo aardig. He, meneer, je zou bijna kunnen zeggen dat het in zijn natuur ligt. Die bereidheid te helpen. “Helpen”. Voor niets. “Oh baas meneer, laat mij helpen het katoen van uw plantage te plukken want dit negertje is geboren om Meester te behagen. VOOR NIETS.” He? Zoiets? “Dat is toch leuheuk?” Nou he? Leuk he? Leuk zou dat ook zijn als Mickey Mouse blank was he? Hilarisch dan, he?

Nou ja ik weet niet of ik u volg. Volgens mij heeft Mickey nooit katoen geplukt… Dacht ik.

Nee omdat het subtiele gedachtenmanipulatie is. Mickey Mouse is ontwikkeld om boterzoet het idee in het onderbewustzijn te drammen dat negers minderwaardige wezens zijn, gemaakt puur om te misbruiken. Kijk naar hem: zo arm dat hij alleen maar een broek kan dragen, die hop één-twee-drie zo uit kan. En toch een dikke glimlach, want zo hoort het nu eenmaal. Terwijl de blanke overheerser, afgebeeld als Donald Duck, of nog duidelijker, Dagobert Duck, consequent zonder broek wordt afgebeeld, om aan te tonen dat de blanke overheerser op elk moment zijn blanke lul in Mickey’s kont kan rammen gewoon om te laten zien wie de baas is. Hier, kijk naar Goofy: ook zwart, en hij heeft niet eens een broek aan! Bukken voor de baas!! De neger is er klaar voor, hoor!!

goof1

Ik weet eerlijk gezegd niet goed of ik kan zeggen dat ik dit in de verste verte in die strips kan zien. Ik heb nog nooit Mickey afgebeuld zien worden door Donald. Tenminste… Niet in de zin dat… En Donald een blanke overheerser? Hoe?? Ik zie dat echt niet.

Met alle respect, maar dat komt omdat u blank bent. U heeft nooit op een slavenschip richting Amerika gezeten. U bent blind voor de gevoeligheid van deze kwestie, omdat u heel blank denkt “Nou dat valt toch wel mee”. Terwijl ik, ik zal het heel eerlijk zeggen, mijn anus begint gewoon te trillen van angst als ik Donald Duck zie. En heel rood en gevoelig te worden.

Wat?

Trillen, meneer. Gevoelig. Ik heb een ongelooflijk tere, bange bips. En als u nu denkt “Dat is toch niet normaal” dan zeg ik, precies, en precies daarom moet Mickey Mouse verboden worden. Om te zorgen dat geen enkele neger meer hoeft op te groeien in de verschrikkelijke angst voor de blanke piemel.

Nou. Ja. Ok sorry, maar ik vind het eigenlijk niet echt normaal. Is het niet een beetje overdreven om een bibberend poepgat van angst te hebben voor Mickey Mouse?

“Is het niet een klein beetje overdreven,” zei de blanke overheerser, “Om te huilen nadat je verkracht ben?” He, want die verkrachter is zo aardig en leuk en grappig en iedereen vind hem aardig. Dat is wat ik daar op te zeggen heb.

Om dit nou met een verkrachting te vergelijken…

“Om dit nou een verkrachting te noemen,” zei de blanke overheerser terwijl hij zijn met bloed besmeurde lul uit de negerkont trekt…

Man, zo bedoel ik dat helemaal niet ik bedoel…

Laat maar. Het is heel erg duidelijk wat u bedoelt. “Het valt allemaal mee.” Dat is wat u bedoelt. Ik ben te gevoelig. DAT is wat u bedoelt.

Ik zou meer “Hypergevoelig” willen zeggen, maar ja.

Meneer, het is geen misdaad gevoelig te zijn voor slechte dingen. De wereld zou dankbaar moeten zijn voor mensen die gevoelig genoeg zijn om zulke subtiele dingen op te pikken. Juist omdat die subtiele dingen zulke grote gevolgen hebben.
En de wereld zou de kans gretig moeten grijpen zichzelf te verbeteren met onze hulp. Wij vragen niet eens of de wereld iets wil doen. Wij vragen of de wereld alstublieft wil stoppen met iets doen. Iets verschrikkelijks. Wat is makkelijker? Iets doen, of iets niet doen? Precies. Wij maken het de wereld makkelijker en beter ook. Wat wil je nog meer?

Nou ik denk dat een hoop mensen Mickey Mouse zouden missen. En ik vraag me af hoe dit jullie zaak gaat helpen. Dingen willen verbieden omdat je er een bibberend poepgat van krijgt, wat voor idee krijgen mensen dan van je? Ik zou gewoon meer films als Black Dynamite (beste film aller tijden, -red.) maken, lekker jezelf met een vette knipoog als coole dudes presenteren. Iedereen houdt van grappige coole dudes. Niemand houdt van huilende miepen.

Dus moeten huilende miepen maar vergast worden in varende concentratiekampen op weg naar de plantages in Amerika, is wat u zegt. Als de neger maar een grappige, behagende clown is, zonder een kritische blik op de machtsverdeling in de wereld, dan mogen we blijven van de blanke overheerser. Bedankt, Meester.
In elk geval, natuurlijk hebben wij rekening gehouden met negatieve gevoelens. Dus is er een vervanging voor Mickey gemaakt die mensen niet voor het hoofd stoot. Hij heet “Koffiekleurige Mens”, een mengeling van blank en zwart, en hij is geslachtsloos om geen sekse tegen het hoofd te stoten. Zijn missie gaat die van verbroedering van alle mensen op aarde zijn. Vele handen zullen gereikt worden.

Ik neem daar aanstoot van.

Wat? Hoe? Dat is onmogelijk. Koffiekleurige Mens is ontwikkeld om door iedereen leuk gevonden te worden.

Wat vindt u eigenlijk van Zwarte Piet?

Zwarte Piet? Wat zou ik van hem moeten vinden? Wat heeft hij nou weer met Mickey Mouse te maken?

Nou, er zijn natuurlijk ook soortgelijke rellen omtrent Zwarte Piet.

Rellen? Waarom? Hoe bedoelt u? Zwarte Piet heeft adelijke kleren en een mooie positie. Knecht is een eerzaam beroep. Vroeger, als er geen familie opvolger was, kon de meest bekwame knecht het zooitje overnemen. Dus wanneer Sinterklaas ooit dood gaat neemt een Piet het over. Niets mis mee toch? Als dat al een probleem is… Nee, daarover moeilijk doen vind ik dan weer te ver gaan.

Dat vindt u te ver gaan.

Ja.

U, die een… Gevoelige…

Ja. Ik, die een gevoelig, dik opgezet poepertje krijg van Mickey Mouse, vind moeilijk doen over Zwarte Piet overdreven. Ik begrijp niet goed waar u naartoe wilt.

Ok dit was het interview. Doei!!!!!!

Dag.

6 Reacties

 1. En het vriendinnetje van Mickey is ook zwart. Minnie hoefde vast niet met Kwik, Kwek of Kwak thuis te komen.. Nee, ik vind dat deze zwarte Afro-Amerikaanse neger toch wel een punt heeft, ergens..

  1. Ik zou maar een slechte interviewer zijn als zijn punt geen ruimte heeft om over te komen. En ben ik een slechte interviewer? Nee. IK BEN DE BESTE INTERVIEWER TER WERELD!!!!

 2. In 2016 vond, volgens de Egyptische Salah Abdel Sadek, het hoofd van de Egyptische inlichtingendienst, dat de oorzaak van het terrorisme en bomaanslagen eveneens van Tom & Jerry (een soortgenoot van de “racistische” Mickey Mouse) kwamen. Tenslotte blazen deze kat en muis, en de hond Spike, elkaar ook geregeld op met explosieven, slaan ze elkaar steeds de hersenen in en vinden daar gewelddadigheden plaats die zij steeds overleven.
  Salah Abdel Sadek had anders echter ook naar cartoons als Paling & Ko, Inspector Gadget, Penelope Pistop, Wacky Races, Roadrunner & Wile E. Coyote, Bugs Buggy, Woody Woodpecker enz. kunnen kijken of strips als Suske & Wiske, Donald Duck, Asterix & Obelix, Flintstones etc. kunnen lezen. Daarin proberen deze figuren of hun vijanden elkaar ook steeds te doden met explosieven, gooien ze elkaar in afgronden of van een flatgebouw, tuigen ze elkaar af, slaan ze elkaar op het hoofd of bekogelen ze elkaar met zware voorwerpen of wapens en iedereen overleefd dat wonder boven wonder! De desbetreffende personen hebben dan hooguit maar tijdelijk een blauw oog, een bult op het hoofd, bloedneuzen, gescheurde kleren, zijn ze zwart geworden door explosies of veranderd in mummies door overmatig verband en als ze in het diepe zijn gegooid overleefd alleen de grond waar ze op vallen het niet, gezien de diepe kuilen waar deze figuren ongedeerd uit kruipen.
  Maar ook bij The A-Team, Knight Rider, The Dukes of Hazzard, The Incredible Hulk of Airwolf kwam het geregeld voor dat de hoofdpersonen of hun vijanden elkaar tot moes sloegen en na een stevige kaakslag stonden de meesten onder hen weer gewoon hoofdschuddend op om er zelf op los te timmeren! Het geweld leek in deze films zo echt dat veel mensen, onder wie ikzelf, het gingen toepassen maar dan was het resultaat vaak anders dan verwacht.
  Misschien is het vast een goed idee om Salah Abdel Sadek in een nagespeelde episode van The A-Team te laten spelen waar hij B.A. Baracus ontmoet. Deze kon van elk voertuig een aanvalswapen maken en als Sadek hem racistisch had benaderd had B.A. vast tegen hem gezegd: “Keep your big mouth with your racism, stupid fool, or else I’m going to face!” (Vertaling: “Houdt je grote bek met je racisme, stomme dwaas, of anders ga ik je smoel verbouwen!”)
  Anders mag Sadek ook eens meespelen in Tom en Jerry waarbij hij voor Spike speelt maar dat zal hij vast niet leuk vinden omdat dit namelijk een hond is! Goofy is echter eveneens een hond (een dingo) die zo oerdom is dat hij zelfs Mickey Mouse aanzag, op hem schoot en zelfs met een jachtgeweer op zijn hoofd timmerde!

 3. De liefde van de EU naar moslims, asielzoekers en vluchtelingen toe (en vooral de extremisten onder hen) is nooit erg wederzijds geweest. Het is namelijk ook niet verstandig om vreemde mensen, zelfs als het goedbedoeld is, te gaan overbetuttelen, poeslief tegen hen te zijn als ze kattenkwaad uithalen en hen allerlei vormen van luxe in de strot te duwen omdat het grapjassen en lolbroeken zouden zijn.
  Ik vermoed zelfs dat er dadelijk in Brussel of in de rest van Europa zeker een aanslag zal plaats vinden waarbij veel onschuldige mensen zullen omkomen! En dat zal inhouden dat alle Europeanen die anti-islam, anti-jihad, anti-ISIS en anti-EU zijn eindelijk tegen hen in opstand gaan komen, net zoals in Nederland in 2004 heel kort gebeurde. Daarbij zijn deze groeperingen geen ras waardoor kritiek op hen leveren niet als racisme kan worden beschouwd!
  Het uitsturen van goedgelovige mensen richting een “heilige of racistische” oorlog doet me nogal denken aan een verhaal over Mickey Mouse uit 1936. Mickey kwam toen, door toedoen van een krimpmiddel en een gemuteerde vlieg, in een levend prentenboek van Robin Hood en zijn bende terecht.
  Hij sloot zich bij hen aan en liet zien dat Mickey een goed militair was. Maar toen hij van Robin de opdracht kreeg om rijke mensen te beroven en een schone jonkvrouw te bevrijden uit een kasteel begon Mickey enigzins terug te krabbelen (later “beroofde” hij zelfs koning Richard Leeuwenhart!) en vooral bij de laatste opdracht bleek een addertje onder het gras te zitten! Want toen Mickey de schone jonkvrouw Minnabella (een verre betovergrootmoeder van Minnie Mouse) ging verlossen bleek dat deze zichzelf opzettelijk had opgesloten met hulp van de ridders van het kasteel.
  De traditie eisde daar namelijk dat de verlosser met haar zou trouwen terwijl Mickey daar totaal niets voor voelde. Op een gegeven moment wilden zowel Robin Hood en zijn bende, de ridders van het kasteel, Minnabella en Richard Leeuwenhart (ondanks hun onderlinge bondgenootschappen of vijandschappen) de arme Mickey dwingen om te gaan trouwen met Minnabella waarna hij weigerde en hen zelfs tot op het bot uitschold en voor rotte vis uitmaakte omdat vrijheid hem toch meer lief was. Toen haalde hij zich de woede van hun allemaal op de hals en moest Mickey halsoverkop vluchten maar ontkwam gelukkig alsnog aan hen.
  Hiermee wordt aangegeven dat Europeanen een speelbal worden tussen de EU, radicale moslimextremisten, asielzoekers en vluchtelingen die elkaars vijanden zijn maar noodgedwongen ook met elkaar samenwerken en de Europeanen alles van die akelige lui opgedrongen krijgen wat zij absoluut niet willen. Van mijn part delen het uitschot van de politici van de EU en de radicale moslimextremisten een paar fikse oorvijgen en muilperen aan elkaar uit en slachten ze elkaar maar af!
  Wij kunnen hen allemaal grondig missen als kaakontstekingen in plaats van als kiespijn en dat gaat godzijdank zeker een keer gebeuren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *