Dorpsgek

 

Als je soms ietwat contactgestoord bent zoals ik, heb je enorme baat bij ava´s, heb ik gemerkt. Ik ben lid van nogal wat sociale netwerken en daar ben ik gelinkt met ik weet niet hoeveel mensen. Een hele hoop van deze mensen ken ik niet goed. Die zal ik dus ook nooit goed kennen want de fotootjes die bij de profielen staan, daar word ik niet veel wijzer van. Een oog, de hond, een mond, bloemetjes, een boekcover, spreuk van de dag, kaaklijn, decolleté, mooie schoenen, twee vingers in een V-teken, moonen vanuit een autoraam. En die ava´s zijn nu soms ook kleine bewegende poppetjes in minifilmpjes. Hartstikke leuk, alleen weet ik dan echt niet wie erbij hoort.
Ik zou mezelf dan zwaaiend in zo´n ava plempen. Weet iedereen wie er bij de naam hoort. Laatst werd ik op straat begroet door iemand met wie ik dus blijkbaar gelinkt ben. “He Juul, leuk stukje in TPO Magazine!” riep hij. Ik keek hem een beetje meewarig aan. Ken ik deze man? Wat een leukerd. Maar geen idee… Als een dolle ging ik alle ´wie ken ik ook alweer vakjes´ af in mijn hoofd. Hij hielp mij vlotjes. “Facebook”, zei hij. Het kwartje viel. Dit was iemand met alleen zijn stoppelbaard, of de kinderen in de zandbak of een bedrijfslogo. Ik zwaaide enthousiast en gilde “Bedankt!”. Een compliment krijg je niet vaak.
Vanaf nu lach en zwaai ik naar iedereen. Want je weet maar nooit wie ik niet herken op straat. Kan mij het schelen. Eigenlijk is het wel makkelijk. In plaats van af te wachten of iemand nog wel weet wie ik ben, groet ik maar heel enthousiast als eerste. Het kost in het begin wat moeite, maar nu gaat het best lekker moet ik zeggen. Dus als je hier in Hilversum een iets te enthousiast zwaaiende blondine tegenkomt, die ook nog tegen iedereen hallo gilt, dan is de kans groot dat ik dat ben. De nieuwe dorpsgek. Daar hebben ze hier een groot tekort aan, aan dorpsgekken. Knapt het straatbeeld enorm van op. Ik help graag hoor. Ik wil alleen nog even zeggen: zo´n simpele pasfoto als ava, dat is toch zo beroerd nog niet. Dan kan ik mijn sociale fobie weer gewoon alle ruimte geven.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *