Dorpsgek

 

Als je soms ietwat contactgestoord bent zoals ik, heb je enorme baat bij ava´s, heb ik gemerkt. Ik ben lid van nogal wat sociale netwerken en daar ben ik gelinkt met ik weet niet hoeveel mensen. Een hele hoop van deze mensen ken ik niet goed. Die zal ik dus ook nooit goed kennen want de fotootjes die bij de profielen staan, daar word ik niet veel wijzer van. Een oog, de hond, een mond, bloemetjes, een boekcover, spreuk van de dag, kaaklijn, decolleté, mooie schoenen, twee vingers in een V-teken, moonen vanuit een autoraam. En die ava´s zijn nu soms ook kleine bewegende poppetjes in minifilmpjes. Hartstikke leuk, alleen weet ik dan echt niet wie erbij hoort.
Ik zou mezelf dan zwaaiend in zo´n ava plempen. Weet iedereen wie er bij de naam hoort. Laatst werd ik op straat begroet door iemand met wie ik dus blijkbaar gelinkt ben. “He Juul, leuk stukje in TPO Magazine!” riep hij. Ik keek hem een beetje meewarig aan. Ken ik deze man? Wat een leukerd. Maar geen idee… Als een dolle ging ik alle ´wie ken ik ook alweer vakjes´ af in mijn hoofd. Hij hielp mij vlotjes. “Facebook”, zei hij. Het kwartje viel. Dit was iemand met alleen zijn stoppelbaard, of de kinderen in de zandbak of een bedrijfslogo. Ik zwaaide enthousiast en gilde “Bedankt!”. Een compliment krijg je niet vaak.
Vanaf nu lach en zwaai ik naar iedereen. Want je weet maar nooit wie ik niet herken op straat. Kan mij het schelen. Eigenlijk is het wel makkelijk. In plaats van af te wachten of iemand nog wel weet wie ik ben, groet ik maar heel enthousiast als eerste. Het kost in het begin wat moeite, maar nu gaat het best lekker moet ik zeggen. Dus als je hier in Hilversum een iets te enthousiast zwaaiende blondine tegenkomt, die ook nog tegen iedereen hallo gilt, dan is de kans groot dat ik dat ben. De nieuwe dorpsgek. Daar hebben ze hier een groot tekort aan, aan dorpsgekken. Knapt het straatbeeld enorm van op. Ik help graag hoor. Ik wil alleen nog even zeggen: zo´n simpele pasfoto als ava, dat is toch zo beroerd nog niet. Dan kan ik mijn sociale fobie weer gewoon alle ruimte geven.

2 Reacties

 1. Recent geleden kwam ik deze spreuken op het spoor die velen hier beter zouden leren kennen:

  Voor luie mensen is morgen de drukste dag van de week. Je kunt beter spijt hebben van iets dat je hebt gedaan, dan spijt van iets dat je niet hebt gedaan.

  Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

  Alles wat aandacht krijgt groeit.

  Mensen die het minste risico lopen zijn het best verzekerd.

  Soms is er niets fijner dan te rusten in het gras, wat men er zelf heeft over laten groeien.

  Het onmogelijke gebeurt direct; wonderen duren iets langer; op verzoek wordt eventueel ook getoverd.

  Niets laat zo lang op zich wachten als dingen waaraan je nog niet begonnen bent.

  Heb haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt.

  Je hebt 18 spieren nodig om te lachen en 43 voor een chagrijnig smoel.

  Als een hamer het enige gereedschap is waarover je beschikt, ben je geneigd ieder probleem als een spijker te zien.

  Zolang de spijker niet geslagen is, gelooft hij niet in de hamer.

  Van het concert des levens heeft niemand het programma.

  Eenvoud is niet eenvoudig

  Wie denkt dat kennis duur is, weet niet wat onwetendheid kost

  Gras gaat niet harder groeien door er aan te trekken.

  Het leveren van kwaliteit kost geld. Het niet leveren van kwaliteit kost kapitalen.

  Alles wat je nodig hebt zijn die 26 letters, het gaat alleen om de juiste combinaties.

  Doe wat je wilt, niet alleen wat je kunt.

  Niemand is verantwoordelijk voor het gezicht dat hij heeft gekregen, wel voor het smoel dat hij erbij trekt.

  Hij heeft altijd politieagent willen worden. Daar is hij voor gezakt, en probeert nu ons “de maat” te nemen.

  Hoe kleiner de ballen, hoe groter de kwallen.

  Ervaring is een mooi woord voor fouten die je toegeeft.

  Halfbezopen is een gebrek aan doorzettingsvermogen.

  Een man met ervaring die de procedure mist, brengt meer geld in de kist dan de perfectionist die de aansluiting mist.

  Een bh aan de waslijn is hetzelfde als een lege fles bier, —-> het beste is eruit

  Het gaat er niet om wat je zegt, het gaat erom wat zij begrijpen.

  Het ware te wensen, dat alle mensen, met al hun gebreken, zichzelf eens bekeken, dan zouden ze het praten over anderen wel laten.

  Als u ze allemaal op een rijtje heeft, hoedt u dan voor het domino effect.

  Hij ging met met zijn tijd mee… en is nooit meer teruggezien.

  In deze wereld worden sommige mensen geroepen om te werken, anderen om toe te zien.

  Wees tevreden met uw deel, of het weinig zij of veel, wat u niet is toegezeid, mis het met tevredenheid.

  Niemand is waardeloos, je kunt altijd als slecht voorbeeld dienen.

  Spreken zonder te denken is hetzelfde als schieten met een geweer zonder richten

  We realiseren pas hoe goed ons geheugen is, als we proberen iets te vergeten

  Je kunt beter een nachtje slapen over wat je wilt doen, dan wakker liggen over wat je hebt gedaan.

  Als een piloot ondersteboven vliegt, daalt hij als hij stijgt…

  De herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken.

  Menigeen vergeet waar de vredespijp ligt, maar weet nog wel precies waar de strijdbijl ligt begraven.

  Wanneer een probleem je pad kruist, verander dan je richting maar niet de bestemming.

  Licht gaat sneller dan geluid. Daarom zien sommige mensen er slim uit, totdat je ze hoort spreken.

  Wie met zijn hoofd in de wolken loopt, en met zijn voeten op de grond, is waarlijk een groot mens.

  Een lach kost minder dan elektrisch en het geeft meer licht.

  Als je ogen opent komt er een heleboel kijken.

  Het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken

  Een pad ontstaat door er op te lopen

  Wanneer je praat , herhaal je alleen wat je al weet. Maar als je luistert, zou je iets nieuws kunnen leren

  Wees als het riet, buig mee maar breek niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *