Geestelijk Gestoorde Gorilla: deel I

Hee lieve jongens en meisjes!! Ik ben nu al een paar maanden samen met mijn dappere schrijfkameraad Marhime bezig een nieuw boek te schrijven.
We zijn van plan hiermee de literaire wereld stormenderhand in de (metaforische) kont te nemen, en om de (metaforische) kont van de lezer alvast met een paar vingers op te warmen (en rekken (metaforisch gezien)) zullen we verspreid over de komende paar weken de eerste 20 pagina’s van de draft-versie  hier op Nurks publiceren.

Deze week alvast de synopsis en de eerste twee hoofdstukken! Veel leesplezier in jullie (metaforische) konten!!!

SYNOPSIS (spoiler alert):

“Geestelijk Gestoorde Gorilla is een erotische thriller over een man genaamd Rarry die opeens een allesverwoestende gorilla in zijn huis vindt. Door juridische problemen kan hij niet van de aap afkomen, en wordt hij gedwongen samen te leven met het aggressieve beest.
Wanneer hij de hulp van een dierenfluisteraar inroept, doet deze een schokkende ontdekking: de aap wil eigenlijk helemaal niet Rarry’s spullen en leven verwoesten. De aap wil Rarry handjobs geven.
Een moeilijke tijd van schroom en bezwaren breekt aan, maar uiteindelijk weten de aap en Rarry hun verschillen naast zich neer te leggen om verwikkeld te raken in een onorthodoxe relatie van broederlijke liefde, wederzijds respect en handjobs.

Totdat Rarry op een zekere avond, vlak voor hij weer een handjob zou ontvangen, een waarschuwend telefoontje krijgt…

Is de aap wel wat Rarry denkt dat het is? Of hebben we hier te maken met een beest wat diep en ernstig geestelijk gestoord is? Een kat en muis spel in de geest van Cape Fear ontbreekt, met een epische ontknoping waar Rarry (en hopelijk de lezer) zal beseffen wat geestelijke gestoordheid echt inhoudt.”

Kippfest & Marhime

 presenteren

 GEESTELIJK GESTOORDE GORILLA
 – Een erotische thriller –

 
INTRO

 Nou, het was dus al en al best een lekkere dag hoor! Rarry kwam zo goed als blij thuis en zag daar zijn beste vriend Bob in de huiskamer staan. Hee dat is raar. Wat doet Bob nu daar? En iets verder van Bob vandaan stond een gorilla op de bekabeling van de tv te knagen.
Rarry keek dus even strak Bob aan. Bob keek nerveus terug, maar die blik alleen nam niet alle zorgen, vragen en kritische op- en aanmerkingen van Rarry weg. Dus.

“ER ZIT EEN AAP IN MIJN HUISKAMER!!” riep Rarry.
“Dat is geen aap. Dat is een primaat,” zei zijn vriend, maar wel met een ietwat verontschuldigende toon. Rarry keek hem met wilde ogen aan.
“EEN AAP! EEN GORILLA!” wees hij, “IN MIJN HUISKAMER!!”
De gorilla reageerde door te brullen en de salontafel al donderend omver te smijten. Bob en Rarry krompen ineen.
“Je moet een beetje ontspannen doen,” fluisterde Bob, “Apen houden niet van lawaai.”
Rarry maaide met zijn armen, sissend van het zo hard mogelijk fluisteren over dat Bob net nog had gezegd dat het geen aap was maar een primaat ofzo, waarna de gorilla krijste van woede en de televisie richting Bob en Rarry sloeg. Ze ontweken hem maar net door achter de bank te duiken.
“Ze houden ook niet van plotselinge bewegingen,” zei Bob.
“Wat moet ik met een godverdomde aap in mijn huiskamer,” siste Rarry.
“Je buurman kwam ermee.”

 Rarry knipperde even met zijn ogen.
“Wat?”
“Je bovenbuurman kwam ermee. Het was een kadootje ofzo.”
“… Wat? Waarom?” hij sloeg Bob meerdere malen, “Waarom accepteer jij een godverdomde aap in mijn huis jij…”
“Het was een kadootje!” piepte Bob onder de klappen die hij ving, totdat de brullende gorilla Rarry deed stoppen. Goed. Tijd om naar de bovenbuurman te stappen.

BOVENBUURMAN

 Rarry belde een beetje geïrriteerd bij de bovenbuurman aan. Eventjes snel dit oplossen.
Na wat gestommel deed de buurman zijn voordeur een kwart open.
“Ja?”
“Hee bovenbuurman,” zei Rarry, naar beneden wijzend, “Ik heb een aap van jou bij mij thuis zitten. Kan je die weer even komen ophalen?”

 De bovenbuurman keek Rarry glazig aan.
“Nee…” zei hij, “Nee, ik heb geen aap.”
“Ik weet dat je geen aap hebt,” zei Rarry geduldig, “Die heb je aan mij gegeven.”
“Nee, dat was jouw aap,” zei de bovenbuurman vastbesloten.
“Ik geloof toch echt dat het jouw aap is,” zei Rarry, aandringend.
“Nee. Het was een kadootje,” knikte de bovenbuurman. Hij wou de deur weer dicht doen.
“Jouw kadootje. Van jou aan mij. Jouw aap aan mij. Jouw aap. Ik hoef hem niet.”
“Nee…” zei de bovenbuurman, “Nee, als het mijn aap was geweest dan had ik hier nou wel een aap gezien.”
Hij keek achter zich, waar een lading bananenschillen en hooi verlaten lagen te zijn.
“Maar ik zie geen aap.”

Rarry keek hem aan zonder wat te zeggen. Koortsachtig proberen te bedenken wat wel door die massieve schedel zou doordringen.
“Het is jouw aap,” zei hij uiteindelijk maar.
“Nee,” zei de bovenbuurman kortaf. Klaar. Deurtje dicht. BOM.
Rarry stond voor de dichte deur en hoorde hoe de gorilla beneden tekeer ging tegen, en uiteindelijk door zijn slaapkamerraam.

ZAL DE BOVENBUURMAN DE AAP UITEINDELIJK TOCH TERUGNEMEN? OF ZAL RARRY OPGESCHEEPT BLIJVEN ZITTEN MET EEN AL DAN NIET MOGELIJK GEZIEN GEESTELIJK GESTOORDE GORILLA???? EN ZO JA WAAROM?????? LEES ER ALLES OVER IN: “GEESTELIJK GESTOORDE GORILLA: DE VOLGENDE HOOFDSTUKKEN” VOLGENDE WEEK OP NURKS!

7 Reacties

  1. Yeah throw me tha money! Dit deel is trouwens gebasseerd op waargebeurde feiten. Je moet alleen ipv Gorilla Lekkage lezen. Kafkaesk indeed. Leidde bijna tot een zenuwinzinking woeha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *