Anouk

Het land is ‘In Anouk’. En het zou me niet verbazen als het consumentenvertrouwen na het bereiken van de finale met 10 procentpunten is gestegen. Als een sirene heeft zij haar betovering over ons gelegd en verkeren we in dezelfde adembenemende verwachting als voor een WK finale. Was het maar vast zaterdag. We durven het nog niet hardop te zeggen maar stilletjes weten we het zeker; De winst is binnen. Haar geniale eigenzinnige insteek, wars van alle bizarre toeters,bellen, glitters en glimmers. Natuurlijk, zo hadden wij het ook gedaan.Die ingetogen haast maagdelijke performance, het kan niet anders of de ogen van alle Europeanen gaan zaterdagavond open. Zo kan het dus ook. Terug naar de basis van de muziek, kwaliteit meneertje ! Holland gidsland, Holland spreekt na 8 jaar weer een woordje mee. Dankzij Anouk. Niks geen geslijm tijdens perspresentaties, of jezelf inlikken op juryfeestjes. Uitgaan van eigen kracht, zoals wij Hollanders dat al eeuwen doen. Anouk zit op haar hotelkamer en bereidt zich voor. Met militaire precisie volgens nationaal adhd songfestivalgeweten Cornald Maas. Militaire precisie, professionele aanpak, opperste concentratie. Kickboksen in de badkamer, 50 push ups voor het ontbijt, wat spagaatjes tussendoor, stormbaantje uitzetten.
Niks geen amateuristisch broddelwerk zoals de Tatjikistaanse Loemillia Knrumpak die met de nationale vlag in haar bips starnakel dronken door Malmö zwalkt. Of de Oezbeekse transgender Ombr Dubricic die in een jumpsuit van 19 chiwahwahs een kansloos volksdeuntje gromt.
Anouk rules.
Waar blijft de Blokker; de Anoukmaskers, de pakjes aanplakwimpers voor een 1 Euro, de opvulwangetjes, de tattoemouw, de mini windmachines.
Innovatief vermogen Nul, kans gemist geen wonder die recessie.
Maar maandag kan alles goedgemaakt worden, tijdens de tocht door de grachten, die door Eberhard van der Laan in samenwerking met de driehoek wordt voorbereid.
De eerste bewoner heeft zijn woonboot al preventief tot zinken gebracht.,met militaire precisie!

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *