MRGRT


Die ouwe Margaret is dood. Laatst nog haar biopic gezien. Not bad not bad. Alleen die stem, die houding in haar toespraken zet Meryl Streep toch nog te lieflijk neer. Ik heb Mrgrt vaak op TV gezien toen ik jong en ze nog premier was, en een ding kan ik zeggen: ze was niet lieflijk. Ze had een onverbiddelijke toon.

Met alles wat ze deed was ik het oneens.

Behalve één ding: ze is opgestaan uit de rijen destijds debiel geachte vrouwen en is gaan staan te midden van de KERELS. Eerst praatten ze verder met elkaar alsof ze er niet was, en als ze haar vingertje opstak wuifden ze haar minachtend weg zo van “Wat komt gij hier doen gij nietig onwetend schepsel? Kruideniersdochter – kssss…” Maar ze was niet van haar stuk te brengen. Ze bleef, ze zag en ze overwon.

Daarvoor, Mrgrt, hemelende ziel, RESPECT. Ga jij ze maar mores leren daar op de eeuwige jachtvelden.

8 responses

  1. ‘Wist u dat Margaret Thatcher – vroeger scheikundige van beroep – er voor gezorgd heeft dat Engelse fabrieks-ijsjes voor een groot deel uit lucht bestaan?’

  2. “ze is opgestaan uit de rijen destijds debiel geachte vrouwen”
    … en bleek zo debiel te zijn dat alle andere vrouwen er gunstig bij afstaken? Spanks, Marrrrrrrgret!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *