MRGRT


Die ouwe Margaret is dood. Laatst nog haar biopic gezien. Not bad not bad. Alleen die stem, die houding in haar toespraken zet Meryl Streep toch nog te lieflijk neer. Ik heb Mrgrt vaak op TV gezien toen ik jong en ze nog premier was, en een ding kan ik zeggen: ze was niet lieflijk. Ze had een onverbiddelijke toon.

Met alles wat ze deed was ik het oneens.

Behalve één ding: ze is opgestaan uit de rijen destijds debiel geachte vrouwen en is gaan staan te midden van de KERELS. Eerst praatten ze verder met elkaar alsof ze er niet was, en als ze haar vingertje opstak wuifden ze haar minachtend weg zo van “Wat komt gij hier doen gij nietig onwetend schepsel? Kruideniersdochter – kssss…” Maar ze was niet van haar stuk te brengen. Ze bleef, ze zag en ze overwon.

Daarvoor, Mrgrt, hemelende ziel, RESPECT. Ga jij ze maar mores leren daar op de eeuwige jachtvelden.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

8 Reacties

  1. ‘Wist u dat Margaret Thatcher – vroeger scheikundige van beroep – er voor gezorgd heeft dat Engelse fabrieks-ijsjes voor een groot deel uit lucht bestaan?’

      1. Nee, dat werd gezegd in een tv-programma over de geschiedenis van het consumptie-ijs. Van de Avro geloof ik.

  2. “ze is opgestaan uit de rijen destijds debiel geachte vrouwen”
    … en bleek zo debiel te zijn dat alle andere vrouwen er gunstig bij afstaken? Spanks, Marrrrrrrgret!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *