Holland! Holland! Holland über alles!

 

12525_10151536823016492_1634361428_n

Dus we krijgen een troonswisseling? Zoiets dacht ik al mee te krijgen afgaande op het nieuws. Prima, niets meer aan doen. 123 en we zijn er vanaf en kunnen weer verder gaan met ons leven. Kennelijk denkt Twitter daar anders over. Republikein, monarchist, idioot en intellectueel tegelijk moet weer een mening klaar hebben. Op zich kan ik daar prima mee leven, het is een vrij land en we … Nee sorry, ik kan er niet mee leven.

Lieve twitteraars, houd toch alsjeblieft eens je mongoloïde harses. Heb het over je kinderen, tuin, avondeten of de oorlog in Syrië maar houd toch alsjeblieft eens je kop dicht over de troonswisseling. Het is negatieve energie mensen, laat het rusten en ga door met je leven. Met je compleet nietszeggende leven waarschijnlijk, een andere reden heb ik niet om zoveel negatieve energie te verklaren.

Oh trouwens, Nieuwe Revu, applaus voor jullie scoop van een negenjarig meisje op een Hockeyveld. Annabel Nanninga! , jij van harte met je hypocriete braaksel over persvrijheid wanneer het gaat om het te kijk zetten van een kind! Elke verdomde neprepublikein op Twitter, jullie van harte met je 15 minutes of fame. Aandachtgeile clowns dat jullie zijn! Hiep Hiep Hoera! Er komt een nieuwe koning en de ratten kunnen zichzelf weer even feliciteren. Koninginnedag is voor republikeinen niets meer dan een exhibitionistisch excuus om de deur open te doen.

Val me godverdomme niet lastig met je gebrek aan alternatief voor het koningshuis. Inderdaad het is verre van perfect, maar met de manier waarop het Nederlandse volk de afgelopen jaren haar leiders heeft gekozen denk ik dat we blij als een snoezelende baby mogen zijn dat we het koningshuis hebben. Er is niet veel voor nodig om het land te vertegenwoordigen in het buitenland, laat dat dus in godsnaam iemand doen die niet gehinderd is door goedkope partijpolitiek of de gunst van een kiezer waarvan de herseninhoud bepaald wordt door de grootte van zijn portemonnee (Hoi Mark! En hoi Diederik!).

‘Ja maar we leven in een democratie!’ Val dood met je democratie. Dankzij onze democratie heeft zelfs een vereniging als de fietsersbond een recht van spreken over alles wat niets met fietsbanden te maken heeft. Inderdaad, laten we maar blij zijn met onze democratie. Heeft iemand laatst trouwens nog wel iets gedoneerd aan de marmottenvereniging?

Maar nee jongens, jullie hebben gelijk! Lang leve de republiek waar we om de paar jaar weer een nieuwe carrièretijger als staatshoofd kunnen hebben. Het mooie aan het gekozen staatshoofd is natuurlijk dat je zeker weet dat ze na hun carrière nog net zo principieel zijn als tijdens hun campagnetournee. Ik ben om. Laten we de volgende keer geheel naar de waan van de dag Geert Wilders tot staatshoofd verkiezen, Spruitjes! Spruitjes! Spruitjes über alles! Dan ram ik alvast een schuilkelder in mijn woning.

 

[Meer op Sammiesaul.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *