Aanscherping toegangsbeleid Rijksspatiemuseum

Na alle ophef over het niet meer toelaten van scootmobielen is de architect van het toelatingsbeleid, de heer Dause von Kippfest, benaderd om te kijken hoe we deze situatie stijlvol kunnen oplossen.
“Kijk, ik ben gewoon blij dat er een discussie is losgebarsten,” zegt Kippfest, stijlvol poserend in blauwe overall en bezem in de hand, “Want daar gaat het om. Kunst moet discussie losmaken. Ik zie mijn beleid ook als een vorm van Kunst.”

Wat is precies het probleem met scootmobielen?

“Nou ja wat niet? Al die uitlaatgassen? Hallo? In het kleine cafeetje daar aan die haven, daar mag ik geen sigaretje meer opsteken maar in een superdruk museum vol dure echte Kunst, he, ik noem het maar even de zolderschatten van onze oudheid, he, zo noem ik het dan, daar mogen ze crossen met die dingen en uitlaatgassen laten walmen en lekker tegen alles in beuken? Wat denken die mindervaliden wel niet? Dat het hier een motorcrossbaan is? Daar mag u mij gerust op citeren. Ik denk namelijk NIET dat het hier een motorcrossbaan is, of een racebaan ofzo. Een formule 1 circuit. Dat zou toch belachelijk zijn.”

Dat klinkt een beetje laatdunkend over invaliden.

“Ja nou het zijn toch mongolen? He maar dat mag je dan weer niet zeggen, dan moet je zeggen “Mensen met down syndroom”. He net zoiets belachelijks als “Dat mag je geen marrokanen noemen, dat zijn criminelen.” Het zijn wat het zijn! Wilders heeft gelijk! Maar dan ben ik ineens een racist als ik dat zeg! Als je een beperking hebt moet je maar accepteren dat je niets in een museum te zoeken hebt! Ga lekker op een stuk bijtspeelgoed knagen! Rot op uit mijn museum! Alles kapot rijden en mag ik het weer gaan schoonmaken, dank je de koekoek. Daar mag u mij best op citeren. Ze moeten die marokanen gewoon het land uitschoppen. Ik zou al die mongolen in kettingen zetten in kamers met van die rubberen muren, waar ze niets kunnen slopen. Ze mogen blij zijn dat ze in van die verzorginsdorpen mogen wonen, waar ze naar buiten mogen enzo. Van mijn geld! En dan ook nog even kunst gaan slopen? Dat is de pest met die verzorgingsstaat, ze denken allemaal maar dat ze recht hebben alles kapot te mogen maken, dat denken ze. Door die linkse communisten zoals Mattijs van Nieuwenkerk en Paul Witteman enzo.”

U was blij dat er een discussie is losgebarsten. Heeft u daar nog iets uit kunnen meenemen?

“Ja nou. Een wijsneus had iets gezegd als “Ja nou mogen mensen met epilepsie ook niet meer naar binnen, gaan we mensen vragen aan de poort of ze geen kunstbedreigende ziekte hebben? Misschien moeten ze een ster dragen ofzo, om ze in de gaten te houden” Ja ja ja HITLER JA. KOMEN WE WEER MET HITLER. Nou ja weet u wat ik dan zeg? Hitler was links. Vegetarisch en atheistisch en LINKS. Zo dan zeg ik het gewoon. Maar goed. Ik heb wel nagedacht. Ik vind dat je altijd moet denken: de waarheid ligt in het midden. Je hebt niet altijd gelijk. Dat moet je niet denken. Dus dacht ik: heeft die man niet ergens een punt? En ik dacht: Ja. Eigenlijk heeft hij gelijk. Bejaarden vallen om de haverklap om. Mensen met epilepsie, ik heb het opgezocht, die kunnen dus echt schuimbekkend tegen mijn kunst aan vallen. Kinderen? Kinderen moet je helemaal verbieden. Dat marokaanse tuig wordt totaal niet meer opgevoed. Vroeger, kreeg je een vijg om je oren. PAM. Ben ik door volwassen geworden, meneer. Mag u mij gerust op citeren.”

Moeten we dan misschien voor iedereen de toegang verbieden?

“Dat ga je denken he? Maar ik vind dat je in oplossingen moet denken. Niet in problemen. Dat vind ik. Anders was ik ook niet gekomen waar ik nu ben. Dus zat ik te denken, 4 jaar terug met de kinderen naar Euro Disney geweest. Hartstikke leuk. En daar heb je dat met die poppen. Met dat liedje. “Iiiiitssss a smol wurreld efter alllll” bloedmooi, en die poppen, die zien er gewoon puntgaaf uit. Miljoenen bezoekers per jaar, en dat jarenlang! Dus zat ik te denken, waarom doen we dat hier niet? Rails trekken door het museum, karretje met beugels, hop, lekker gestroomlijnd! Beetje lichtshow, muziekje op de achtergrond, schilderijen meedeinend op het ritme, leuk hoor. Elke keer dat ik “Iiiiiiitsss a smol wurreld efffter alll” hoor, denk ik gelijk aan Euro Disney. Zoiets kunnen we dus ook hebben met het Rijksspatiemuseum. Wil ik maar zeggen. Directeur is alvast loeiend enthousiast. Wij denken hetzelfde, meneer. Dat is duidelijk. Bedankt.”

3 Reacties

    1. Ik heb niks dan goede plannen, maar mij vraagt nooit niemand wat :-(
      Je kan het ook a la amsterdam dungeon doen, hele achtbaan erin! Spanning en sensatie! Komt al die oorlogstroep ook wat beter tot zijn recht!

  1. Nou ik kan wel een ANDERE oplossing bedenken.. die rails die hoeven we helemaal niet te trekken, die LIGGEN d’r al. Naar onze BUReN in het OOSTEN…. Laat die stoomfluit dus maar BLAZEN!! GAAAAN!!! * popt nog een pilletje *

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *