Heet van de naald

Christelijke Basisschool De Berenboot in Kwarspel ( N-Br)weigert zijn leerling Jan Kees Overzwaai ( 11) een door hem en zijn Turkse pleegouders aangevraagde gebedsruimte.
Jan Kees die na problemen in het gezin van zijn antroposofische ouders Sterre en Merijn ( ‘ alleen maar kikkererwten en rauwe linzen’ )liefdevol werd opgevangen door de familie Küsnüch verklaart:
  ‘ Het gaat alleen om het gebruik van het kopieerhok, waar ik dan drie keer per dag mijn kleedje uit kan rollen om de richting van Mekka op te zoeken.’
Hamir Küsnüch, pleegvader, denkt dat het schoolhoofd in zijn beslissing is beïnvloed door de biologische ouders van Jan Kees die het niet eens zijn met de waarden en normen waar hun zoon in zijn nieuwe gezin mee geconfronteerd wordt.
‘ Dat jong wordt tot op het bot geïslamiseerd, en Jeugdzorg doet niks.
Bovendien zijn die Küsnüch’s Turkse hetero’s en als transgenders wilden wij Jan Kees juist een brede insteek meegeven.’
De jongen zelf blijft intussen hoopvol:
‘ Zo Allah het wil komt het goed’.

 

4 Reacties

  1. Een ingezonden brief met die strekking verscheen zojuist in het Parool! Geschreven door een homopaar die blij zeggen te zijn van de commotie, omdat het hen helpt hun punt, het adoptiecodicil (oid, ik ga het niet checken) onder de aandacht te brengen. In dat document zou moeten staan in welk soort gezin de kinderen ondergebracht zouden moeten worden in geval van overlijden. Dat homopaar zegt te vrezen dat hun zoon in zo’n geval in een streng religieus gezin terecht zou komen, waar hij hard aangepakt zou kunnen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *