Elma Drayer vs. Peter Breedveld

Toen Peter Breedveld op zijn site een stuk plaatste waarin onder andere de niet al te frisse journalistieke mores van (inmiddels voormalig) Telegraaf-journalist Martin van Koolhoven Martijn Koolhoven tegen het licht werd gehouden, duurde het niet lang voordat diezelfde Martin van Koolhoven een uitspraak van Breedveld over PVV’ers die gebombardeerd zouden moeten worden door de NAVO uit de satirische context rukte en aan zijn immer goed uitgeslapen lezersschare voorschotelde, met geen ander doel Breedveld werkloos te maken, daarin bijgestaan door GeenStijl en PowNews. Een tripartite kongsi, zou Bram Moszkowicz zeggen, als De Telegraaf, GeenStijl en PowNews niet zo unipartiet als de Kwomintang waren geweest.

Van De TeleGeenPow kun je dat verwachten, maar deze week deed de keurige Elma Drayer ongeveer hetzelfde. Ze rukte uitspraken van Peter Breedveld en zijn vriendin Hassnae Bouazza uit hun context en zette dit in een andere context, waardoor het leek alsof Bouazza en Breedveld een soort antisemitische Bonnie & Clyde zijn die de Joodse Laurence Blik (Loor op het www) stalken met antisemitische dolksteken. Om daar vervolgens subtiel aan toe te voegen dat Bouazza geregeld bij Pauw & Witteman aanschuift en dat Peter Breedveld bij Ad Valvas werkt, studentenblad van de VU. Boodschap: weten de VARA en de VU wel dat ze ruimte geven aan jodenhaters?

En dat terwijl Breedveld en Drayer ooit dezelfde agenda hadden. Breedveld is zijn blog Frontaal Naakt begonnen toen hij in de nasleep van de moord op Theo van Gogh te veel multiculturele voorzichtigheid ervoer. Frontaal Naakt liet een dissident, islamkritisch geluiden horen, waar Elma Drayer geregeld instemmend werd aangehaald, zo kan ik me herinneren.

Echter, langzaam maar zeker werd een deel van zijn lezers- en schrijversschare steeds intoleranter jegens mensen die niet islamkritisch genoeg waren. Er ontstond een schifting, waardoor Breedveld zich steeds minder thuis voelde op zijn eigen site. Het was Breedveld te doen om de hypocrisie aan te kaarten, de islamcritici wilden louter hun gelijk bevestigd zien. Toen hij vervolgens ook nog eens een verhouding kreeg met Hassnae Bouazza, was het hek van de dam. Bouazza was een moslimhoer, Breedveld een verrader, maar wat wellicht nog het meest de schellen van de ogen deed vallen, waren de beschuldigingen aan het adres van Bouazza dat zij, als zij zich bijvoorbeeld uitsprak tegen een intolerante imam, haar eigen geloof niet goed had begrepen. Al die islamcritici bleken net zo rigide over de islam te denken als de fundamentalisten.

Een van de personen die jarenlang in de Frontaal Naakt-stal zat, was Loor. Hoe het met Loor precies fout is gegaan, weet ik niet. Maar ineens was het uit met de pret en ontvlamde er een vete die tot op de dag van vandaag duurt. In het heetst van deze vete, schreef Breedveld de door Drayer aangehaalde zinnen. Dat deed hij op z’n Theo van Goghs. Zo hard, grof en onkies mogelijk. Die uitspraken heeft Drayer gebruikt om te suggereren dat Peter Breedveld een antisemiet is. Wellicht wilde ze hem de oren wassen omdat hij haar had aangevallen (in een stuk waarin hij overigens laat zien hoe vaak hij zich tegen antisemitisme heeft uitgesproken).

In de Vrij Nederland ontleedt Drayer wekelijks de Nederlandse media. Daarin mag ze graag laten zien hoe belabberd het met de vaderlandse journalistiek gesteld is (ook een favoriet thema van Breedveld trouwens). Maar nu heeft ze zich toch echt schuldig gemaakt aan de gemakzucht waarvan zij de Nederlandse journalistiek zo vaak beschuldigt. Gelukkig zijn er zelfs gezworen vijanden van Breedveld die dat toegeven.

Of bewijs ik nu alleen maar dat het taboe op jodenhaat is verdwenen?

 

[Dit stukkie verscheen op Sargasso]

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

5 Reacties

  1. Peter Breedveld is iemand die polariseert en provoceert. Ook als hij gelijk heeft, heb ik vaak de neiging tegen hem in te gaan. Hij is niet AARDIG.

    1. compleet OT: Bob, we zullen je VRESELIJK missen vanavond op het Blogbal. Het eerste Blogbal ooit zonder de huispianist… Bah.

  2. Oud Zeikwijf daarentegen is een heel aardige persoon, zoals uit deze reaktie weer blijkt.

    Ik wens het blogbal ontzettend veel succes!!!

  3. Eens met Bob. Wat ik het laatste jaar van die man heb gelezen bestond voor mijn gevoel bijna alleen maar uit aanvallen op personen, omdat die personen het mis hadden. Yeah, well, iemand voor hitlerneuker uitschelden gaat ze wel de error of their ways inzien zeg. En het dan raar vinden dat die personen hem terugpakken, of erger nog- als een complot. Hij kompt op mij over als een heel boos, verongelijkt mannetje. Focus je wat meer op leuke dingen, man!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *