Economisch Nieuws

Om onrust onder Nederlandse spaarders te voorkomen heeft minister van Financiën Dijsselbloem vanochtend besloten om bestaande spaarrekeningen preventief aan te vullen tot 100.000 Euro. Door deze maatregel wordt het eenvoudiger om in de toekomst een eventuele bankrun tegen te gaan.
‘Door opwaardering van de spaarsaldi hopen we ook de garantieregeling beter inleefbaar de maken. Mensen snappen beter wat een ton is als ze het op hun afschrift zwart op wit hebben. Bovendien kan men in deze barre lente wel een opsteker gebruiken.
De extra investering die hiermee gepaard gaat wordt volgens de minister vanzelfsprekend gedekt door het Europese Noodfonds.
‘ Dat geld ligt er toch maar en als voorzitter van de Eurogroep heb ik daar veel in de melk te brokkelen, zeker na mijn optreden rond de Cyprus Blauwdruk’
Diederik Samsom heeft met gepaste trots op de maatregel van zijn partijgenoot gereageerd;
‘Jeroen dat is echt PvdA, Het wordt tijd dat de sterkste schouders..u snapt het verder wel..’
PVV en SP beraden zich nog op een officiële reactie.
‘Duidelijk is dat de minister een sigaar uit eigen doos presenteert’, zeggen bronnen rondom Roemer. Henk Krol is blij met het onverwachte douceurtje, dat zijn persoonlijk faillissement voorlopig op de lange baan schuift.
De financiële markten hebben enthousiast op het initiatief gereageerd. Moody’s waardeert de Nederlandse daadkracht met een hernieuwde AAA+++ rating.
De langjarige rente daalde met 2 procentpunten. Door de plotselinge meevaller steeg het consumentenvertrouwen met 25%, ook de autoverkopen en die van electronica trekken sterk aan.
De vakantiebranche verwacht een opleving van de zomerboekingen.
Maar niet naar Nicosia waar bij bekendmaking van het nieuws hevige rellen zijn uitgebroken.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *