Farizeeër Henk Krol is echt niet zo dom

€1500,- waarvan €750,- voorwaardelijk. Dat is wat er geëist is tegen een volksvertegenwoordiger die op onrechtmatige wijze patiëntendossiers heeft ingezien. Naar eigen zeggen gaat het om zes patiëntendossiers, volgens medisch laboratorium Diagnostiek voor U gaat het echter om 17 patiëntendossiers. Henk Krol, van de partij 50+, heeft deze dossiers in kunnen zien omdat een lid van de partij de inloggegevens van zijn psychiater heeft afgekeken en vervolgens heeft doorgegeven aan Krol. Dit lid heeft €250,- tegen zich horen eisen.
Krol heeft na het krijgen van de inloggegevens niet alleen gekeken of zijn partijlid daadwerkelijk beschikte over de inloggegevens van de psychiater, maar nadat Krol was ingelogd heeft hij op het account van de psychiater meerdere patiëntendossiers ingekeken én gekopieerd.
En het gaat hier niet om het dossier van één of twee patiënten, maar dus van minimaal 6 patiënten. Dit is precies de reden waarom mensen geen vertrouwen hebben in een landelijk EPD of LSP. Het vlees is zwak, en zeker dat van een publiciteitsgeile en narcistische politicus als Krol. Met de unieke scoop in het vooruitzicht is hij helemaal los gegaan en heeft hij zichzelf tot Onderzoekscommissie Veiligheid EPD benoemd.
Krol wist dat de inloggevens van de psychiater door slordigheid verkregen waren. Eén keer inloggen zou genoeg geweest zijn om te weten dat het hier inderdaad om het account van de psychiater ging. Vanaf dat moment is er geen enkele reden meer om verder te klikken in het account. Een psychiater heeft immers een caseload met patiënten waar hij toegang tot het dossier voor moet hebben. En uiteraard moet een psychiater ook kunnen schrijven in het dossier van de cliënt. Dus zo opzienbarend zijn de conclusies van Krol niet. Het enige geluk in deze zaak is dat Krol niet ook nog eens de vrijheid heeft genomen om een recept uit te schrijven voor één van de patiënten waar hij in het dossier van heeft gekeken.
Krol is zijn boekje als volksvertegenwoordiger ver te buiten gegaan en had nooit in de dossiers van patiënten mogen kijken. Niet door enige kennis gehinderd, “Ik kan nauwelijks mijn eigen Facebookaccount beheren. Zo eenvoudig was het dus”, is Krol echter wel zelf op onderzoek uitgegaan. Krol ziet zichzelf als combinatie van journalist en politicus. En laat het daar nou eens goed fout gaan.
Een volksvertegenwoordiger zonder enige kennis van zaken die zelf op onderzoek uitgaat. Waarom in godsnaam?!? Waar is het fout gegaan in het hoofd van Krol? Hij heeft stemmen gekregen om zijn achterban te vertegenwoordigen, en niet om op een vrij moment op zijn zolderkamer onderzoeksjournalistje te spelen.
De eis van €1500,- boete is een lachertje. Als een medewerker van een zorginstelling onrechtmatig een patiëntendossier inkijkt wordt diegene, terecht, ontslagen. Henk Krol daarentegen heeft voor €1500,- ondertussen al twee maanden landelijke publiciteit gekregen. Krol heeft daarmee nu al de prijs in de wacht gesleept voor meest geslepen politicus van 2013.


[Meer van Sammie Saul op Sammiesaul.nl]

8 Reacties

 1. Eeehhh… je maakt een foute conclusie. Ik citeer uit NU.NL:

  “(…) hacken van de server van medisch laboratorium Diagnostiek voor U, in april vorig jaar. (…) Op dat moment was de 50Plus-voorman nog journalist en hoofdredacteur van de Gay Krant.”

  Hij was dus op dat moment journalist.

 2. Ik bedoel dit:

  “Een volksvertegenwoordiger zonder enige kennis van zaken die zelf op onderzoek uitgaat. Waarom in godsnaam?”

  Hij ging op onderzoek uit als in de hoedanigheid van journalist. Ondertussen is hij volksvertegenwoordiger.

  Een beetje polemiek is nog geen misdaad, maar de feiten moeten wel kloppen.

 3. De feiten kloppen. Ik weet niets van zijn carrière als journalist, behalve dan dat hij die nette homo met de snor was. Wat ik wel weet is dat hij geen enkel verstand heeft van computerveiligheid dus dat hij dit onderzoek niet zelf had moeten uitvoeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *