Appeltje Z

Zojuist wilde ik nog wat kopjes en glazen in de afwasmachine stoppen alvorens ‘m aan te zetten. Omdat het ding nogal vol zat, haalde ik de koekenpan van z’n plek in een poging een en ander anders te ordenen. Maar dat bleek juist alleen maar meer problemen op te leveren. De koekenpan kon nergens anders heen, en weer terugleggen op de oorspronkelijke plek bleek moeilijker dan je zou denken. Ik voelde een zekere frustratie. Iets in mij zei dat ik zonder moeite weer terug kon naar de vorige positie. Ineens wist ik wat het was: wat dit leven mist, is een appeltje Z (CTRL-Z voor Microsofties). Een knoppencombi waarmee je heel eenvoudig ongedaan kunt maken wat onherroepelijk lijkt.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

3 Reacties

  1. Dat is een afwijking die je krijgt van het werken met computers. Ik heb vroeger al eens onbewust de neiging gehad om in het ware leven iets met search and replace te lijf te gaan.

  2. Ik had dat met Grand Theft Auto. Dat ik de hele tijd naar daken keek, me afvragend hoe ik daar op zou kunnen komen voor een mooie lanceersprong met auto.

  3. Ja, dat is handig, appeltje/Ctrl-Z. Hoe zou dat dan werken: alleen op je eigen handelingen, of op de hele wereld, wat zeg ik: het heelal!? Bijvoorbeeld herinrichten afwasmachine werkt ook elders door. Het maakt bijv. geluid. Hebben na appeltje/Ctrl-Z de huisgenoten dat geluid dan ook niet gehoord, waardoor ze niet hebben opgekeken van hun werkzaamheden waardoor dit niet onderbroken werd en alles dus heel anders zou zijn gelopen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *