Boer zoekt vrouw – Boer Henk – Episode 1

Boer Henk had nauwelijks belangstelling voor vrouwen. Vrouwen waren een noodzakelijk kwaad. Maar je kon er niet zonder. Iemand moest het eten klaarmaken. Je had schone kleren nodig. En wie moest het huis schoonhouden ?

Dit alles veranderde zo’n twee jaar geleden. Zijn kijk op vrouwen veranderde van de ene dag op de andere.

Boer Henk die op een zaterdag in Utrecht was, liep een Bruna-kiosk binnen. Hij zocht een blad over koeien. Koeien interesseerden hem meer dan vrouwen.
Dat lag voor de hand. Een blad over koeien kon hij niet een-twee-drie vinden. Dus liep hij de bladen nog een keer na. Maar dit keer nauwkeuriger. En toen
gebeurde het. Op de cover van een blad zag hij twee geile, blote borsten. Het was niet de Playboy, maar Penthouse. Zoiets had hij nooit eerder gezien. Hij was als aan de grond genageld. De opwinding overweldigde hem. Hij raakte in shock. Hij wist niet, waar hij was. Het duurde even, voordat hij weer bij zijn positieven was.

‘Dit blad moet ik hebben,’ zei hij tegen zichzelf. En daarna: ‘Wat zou de verkoper aan de kassa ervan denken ?’ vroeg hij zichzelf af. Dat vond hij niet prettig.
Dus pakte hij het blad Filosofie, dat hij zag liggen, en deed dat boven op het seksblad.
‘Dat is beter,’ zei hij tegen zichzelf. ‘Zo vallen de tieten niet zo op.’

Er stond niemand bij de kassa. Boer Henk was meteen aan de beurt. Toen de verkoper aan de kassa de Penthouse zag, zei hij: ‘Zo zo, dat is pittige stuf. Een goede keuze de Penthouse.’
‘Het zit zo,’ zei boer Henk, ‘het is niet voor mezelf. Het is voor mijn broer. Hij heeft moeite met vrouwen.’

Boer Henk voelde zich allesbehalve op zijn gemak.

‘O, zit dat zo,’ zei de verkoper, ‘dan moet hij het boek van Daphne Deckers eens lezen. Ik pak hem even.’ De titel: Hoe krijg je een vrouw in bed ? Een leidraad voor mannen. Hij nam meteen ook het boek van Heleen van Royen mee met als titel: Ik blijf neuken. Hoe kan het ook anders. Daphne Deckers heeft nogal wat mannen in bed gehad. Ze weet dus, waar ze het over heeft. Het boek is in twintig talen vertaald. En nog steeds een bestseller.

Tenslotte stond boer Henk buiten. ‘Wat een opluchting,’ verzuchtte hij.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *