Gijp..

Oh grenzeloze, hemeltergende stupiditeit, uw naam is Nederland.

Rene van der Gijp dat balkende stuk onbenul met die toffe jongens oogopslag is tv persoonlijkheid van jaar geworden.
De habitué in hofstedelijke paaldansclubs, de nooit om een schuine bak verlegen zittende co-auteur van een grote letterboek over zijn eigen armoedige schelmenstreken, die in een voetbalprogramma nog eens dunnetjes worden overgedaan.
Dit is dus de staat van ons vaderland;
Algemene adoratie voor die houding van ‘ik veeg overal mijn reet aan af’, voor platvloersheid, voor het ordinair wegzetten van iedereen die je voor de voeten komt.
Voor eendimensionale grappen, de knieval voor het plebs, de op niets gebaseerde mannenjovialiteit en de agressie die daar vlak onder verborgen ligt.
Er wordt van gesmuld door de korte lontjes, de vuurwerkvaders en hun zonen. Gijp, het is hun eerste boek ooit, dat dan weer wel.
Gijp, de culturele bagage van de straat, zo bijdehand en hufterig zou iedereen wel willen zijn. We zijn een eind op weg.
Waar zijn die Maya’s als je ze nodig hebt..

1 reactie

  1. bijdehand, ja.
    hufterig, nee.
    prima gozert, die Gijpie: hij *heb* toch maar mooi meer dan 50 procent van ‘Tokkie-NL’ aan het lezen gekregen.. al betreft het dan een GROOT LETTERBOEK met veel tactische witruimte, zodat ’t kwantitatief nog wat lijkt..;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *