Filmverbeteringen: E.T.

Inhoud: Het leukste clowntje ter wereld wordt ontvoerd en beleefd allemaal maffe avonturen!
Cum-jerker gehalte: Het is een Steven Spielberg film, dus helaas valt er alleen maar wat te genieten voor pedofielen en vroegrijpe kleuters die tegen hun speelgoed oprijden.
Geweld gehalte: Zo heftig veel dat er gewoon een remake moest komen waar het extreme geweld wat afgezwakt werd!!

Oh E.T.!!!!! We kennen natuurlijk Steven Spielberg allemaal van kaskrakers als Starwars en Jurassic Parc, maar wat weinig mensen weten is dat hij ook verantwoordelijk was voor de wat meer obscure kleinschalige films, zoals E.T.
En kijk, daar dient zich al gelijk het eerste probleem aan. Waarom moest die film E.T. heten Steven Spielberg? Ik vind het intens irritant om met afkortingen te moeten werken in zinnen. Neem nu drie zinnen terug; ik eindig de zin met E.T. maar ik kan er moeilijk een punt achter zetten omdat achter E.T. al een punt staat. Maar zonder ziet het er ook weer raar uit. Minpuntje (pun(t) intended, -red.).
Maar goed, waar gaat E.T. eigenlijk over? E.T. gaat over een heel grappig klein clowntje, die al zijn woorden door elkaar husselt met een gek stemmetje hehehe haha oh oh, alleen eraan denkend wordt ik al gek van lachen!! Net als mijn buren! Oh E.T.!!!

Wat ik (maar dat ben ik dan he) persoonlijk een beetje te indie vind allemaal is hoe E.T. eruit ziet. Het is wel een erg abstracte weergave van een clown. Ik dacht eerst zelfs dat het een kaal aapje was, een beetje zoals die haarloze katten.
Begrijp ik ook wel, dat schijnt subliminale reclame te zijn, dan willen ze onbewust aan de kijker laten weten dat het leuk is om een aap als huisdier te houden. Nou, daar kan ik het alleen maar eens mee zijn! Als kind heb ik ook jarenlang een aap gehad, in Turkije gekocht ergens op een markt, zo lief!! Tijd lang laten wonen in een kartonnen doos, totdat hij daar de hele tijd uit wou, toen hebben we hem in een kooi gestopt. Ahhh hahaha dan merk je dat kinderen best gemeen kunnen zijn, als ik alleen thuis was deed ik em weleens met kooi en al onder de douche, en krijsen dattie dan deed hahaha!! Haha echt een topbeest. Vrat ook echt alles. Chinees, chips, gebak, maakt niet uit, duw het door de tralies en hij at het. Op het eind hadden we die kooi met een ketting aan het plafond gehangen, en dan vond ik het ook leuk om die kooi zo op te draaien, en dan los te laten, hahaha draaien draaien draaien dat vond hij echt niet cool. Maar goed wist ik veel. Hij werd wel bijna net zo oud als ons konijn, dus weet waar je aan begint! En koop een muilkorf, het zijn niet altijd van die gezellige beesten. En een stok.

Anyhoo. Deze film gaat over een clowntje, niet over een aap. Op zich leuk gedaan, hij doet veel grappige dingen, zoals vliegen, maar ik kan me nog wel herinneren dat ik als kind me niet helemaal kon vinden in zijn grappen en grollen. Hij stak zelfs zijn vinger in de fik, waarna hij iets zei als “Finger on fire is, most unpleasant it is” ofzo en dan wil hij de brandweer bellen, maar hij had geen telefoon, weet ik veel, ja, en dan denk ik, je maakt een film voor kinderen, doe dan iets minder scherpe humor.

Beetje dimmen, ok E.T?

SCENE

E.T. zit in het midden van een grote cirkel kinderen. “At my flower you look,” bromde hij in dat kenmerkende keelgorchelstemmetje. Nou en dan kijkt een kind wat beter, en PSSSSSSTTT!!! HAHAHAHA ALLEMAAL WATER UIT DIE BLOEM!! NOU JA!!! Haha alle kinderen geven applaus. “Walking back to clowncar I am,” zegt hij dan, met grote stappen, en hij heeft een emmer in zijn hand met water, en dan struikelt hij een paar keer maar op de een of andere manier valt het water de hele tijd niet uit de emmer! Een keer lijkt het ook alsof het over het publiek gesmeten gaat worden, maar nee hoor! Clowns zijn dan ook eigenlijk getrainde acrobaten. Nou ja, dat gaat een tijdje goed, totdat een andere clown op hem botst en de emmer water over hun beide heen wordt gegooid. Oh oh dikke pret hahahaha!!! En de clowns blijven maar komen uit die auto, jezus, hoeveel passen er daar wel niet in??

/SCENE

Dat verhaal snapte ik ook bar weinig van. Waarom zou de politie achter een clown aanzitten? Ok, hij was geestelijk gehandicapt, maar is dat een misdaad dan? Maar ja, aan de andere kant, misschien is het een cultureel iets, weet jij veel, wie weet hebben ze helemaal geen kelders in Amerika.
Dus, toen begon mijn brein te werken, wat nou als ze die clown er in geluisd hadden? Dat zou gelijk al een veel beter, logischer verhaal opleveren. Dat er bijvoorbeeld een stel criminelen zijn, net ontsnapt uit de gevangenis ofzo. Dat ze zich dan verstoppen in een mysterieuze kasteelruine, en wraak willen nemen op de clown die hen in de gevangenis had laten belanden. Dus dan stelen ze een grote diamant ofzo, en laten ze het net lijken alsof E.T. het gedaan heeft!! Dan moet E.T. op de vlucht voor de politie, en ondertussen zien te bewijzen dat hij onschuldig is!!

SCENE

“Hoo boo boo boo,” huilt E.T., op typische clownswijze de tranen uit zijn ogen vegend, “Falsely accused of crimes he did not commit, E.T. is,” huilt hij verder.
“Nou nou, komop E.T.,” zegt een van de kinderen dan, “Ik weet zeker dat de boeven dit hebben gedaan, maar dat laten wij niet op ons zitten! Kom op! Wij gaan op boevenjacht!”
“But untrained you are! Unprepared to face… Evil!”
“Leer het me dan,” zegt het kind, “Jij weet de wegen van acrobatiek. Jij gebruikt acrobatiek voor Humor. Maar als jij het mij leert kan ik een acrobaat worden die zijn acrobatiek gebruikt om boeven te vangen!”
E.T. kijkt hem dan bedenkelijk door zijn tranen heen aan.
“Crazy idea it is… Work it might,” bromt hij.

/SCENE

Boem, dan is het gelijk een mooi coming of age drama, kind leert ware bestemming, leert hard te werken om zijn doelen te bereiken. Ook op de vlucht voor de politie, gehaat door het hele land, en dat accepterend en op eigen kracht karakter tonen en mensen weten te overtuigen door keiharde daden. Dat is veel beter dan “Oh ik ben een clown dus wil de politie me doodschieten.”
Ik had beter van je verwacht, Steven Spielberg. Maar ja plat vermaak is natuurlijk meer zijn forte. Dinosaurussen die een beetje de boel platstampen enzo, lompe kolder over een concentratiekamp, dat soort dingen. Een meer indie film die het puur moet hebben van het verhaal, dan merk je waar zijn zwaktes liggen. Kan je het proberen te verhullen door je clown er raar uit te laten zien, gaat niet helpen. Ik vind het niet eens raar, ook. Of gedurfd. Meer een beetje opgedrongen van “Kijk mij eens gewaagd zijn.” Nou nee. Laat die clown gewoon een clown zijn, en geef ook de acrobaat een acrobatenpak, als een soort superheldenkostuums. Ze overkomen moeilijkheden, maar op het eind pakken ze wel de lekker dik aangezette boeven. Kijk maar naar Jim Nolan, Spielberg, die met zijn Batmanfilms precies hetzelfde doet. En verdomde goed. Niet zo goed als mijn gesuggereerde verbetering van E.T., maar, he, het komt in de buurt. En dat is al heel wat.

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *