De zevende verdieping

De inhoud:

[ Zaterdag

Geloof dat ik wakker werd van de wind

Lag met m’n kop op toetsenbord van mijn DELL. knoppen staan nog in mijn wang. Duizelig. Alles wazig, lijkt wel of alle ramen en deuren scheef staan. geeuwend opgestaan, in mijn ogen gewreven. met neus tegen het glas het donker in gestaard. Zag niks natuurlijk. Er hing een soort mist ofzo. Wind joeg huilend om het pand. Knikarmen zonnescherm rammelden. vette storm, minstens krachtje acht of negen. Hou wel van beetje wind, dus trok aan balkondeuren. Ging niet open. Zaten klem. Moest pissen. Liep naar het toilet. ging ook niet open. Duizelig door de gang naar pantry. In gootsteen gepist, terug naar mijn bureau, verder slapen.

Zondag

Heb besloten een log bij te houden. Het is nu 12.21 uur. Tenminste, dat staat op alle klokken .. Het is licht buiten. De wind is afgenomen en suist zacht om het gebouw. Witte mist zo dik als erwtensoep. Zondags stil. Er is iets met de deuren en ramen hier. Vermoed dat ik droom, maar weet niet zeker. Alles wat open staat gaat niet meer dicht en alles wat dicht zit wil niet meer open. Dat laatste baart me zorgen. Heb eea nagemeten met repen plakband en lineaal: De grote balkondeuren lopen meetbaar in een punt naar elkaar toe: zeven mm. hoog. De ramen staan zeven cm. uit het lood. Heb rekenmachine erbij gepakt. Volgens de tangensregel staat alles, inclusief hang en sluitwerk, 0,7 graden uit het lood. Zelfs de vloeren zijn ruitvormig. Draai mezelf duizelig voor spiegel boven de wasbak op het toilet, klap mijn handen blauw. Helpt allemaal niks.

Klappen en draaien zal ik even toelichten: zat zaterdagavond na het overwerken nog even in mijn favo chatroom, te geinen met Liou Ville en Miss Lap Lace. Goeie programmeurs, proper professionals, net als ik. Het was volle maan en laat. We waren helemaal gaar, moegewerkt. Deze conversatie ontstond:

‘[Liou-Ville]> ga naar huis & neuken kinders. Wist je trouwens dat als je met volle maan om 00.00 uur driemaal ronddraait voor de spiegel en tweemaal in je handen klapt, je drie minuten lang kunt tijdreizen?’

‘[Lap-Lace]> HAHA. Tuurlijk joh. Mooi momentje om Hitler alsnog te vermoorden. xxx en knuffel, ga het zometeen IRL proberen :)’

‘[Miltonian]> RIGHT… geloof je VOLKOMEN en ga het ook IRL proberen.’

Dat was 23.54. We zetten onze kantoortelefoons op speaker en conference call, zodat we het kunstje alledrie tegelijk, exact om middernacht voor de spiegel konden doen. ik gebruikte de duisternis achter het dichtstbijzijnde raam als spiegel. Er gebeurde niets natuurlijk. Alleen de server ging down en de verbinding verdween. Maar dat gebeurt wel vaker hier. Haalde nog een biertje en deed paar spelletjes minesweeper om het af te leren. blijkbaar in slaap gevallen, en toen kwam die mist en die wind en nu staat alles scheef.

Het is ergens wel cool, geloof ik, maar wil op gegeven moment ook wel NAAR HUIS natuurlijk… Er staan paar pizza’s in de koelkast, maar daar red ik het niet eeuwig mee. PC doet raar, internetverbinding is dood. telefoons en GSM geven alleen maar ruis. Heb geprobeerd deur naar trappenhuis open te rammen. is te zwaar. lift doet het niet. keel schor van het roepen. Jee, ben echt moe zeg. Maar heb helemaal niks uitgevoerd vandaag? straks om 00.00 uur maar eens kijken of we de boel niet terug kunnen draaien en klappen. Jezus wat een maffe toestand. Dit moet een droom zijn ..

Maandag

01.23. KUT. alweer in slaap gevallen achter mijn PC. Doorgeslapen tot nu. zo moe .. drink water en eet pizza. Vind het nu al vies. met dun paktouw en rekenmachine wat exacte metingen verricht. Alle rechte hoeken van deze verdieping, Kerk en Kroon locatie Maanzaadweg, zevende etage, blijken 89,333 om 90,666 te zijn. 0,666 graden afwijking van de rechte hoek. Tweederde graad. Waarom? Twee keer klappen, drie keer draaien? *Zucht* Moe… Zo moe. ??? net geslapen ..

22.22. De weersverwachting voor vannacht: donker en mistig. heb daad gesteld. Heb de zwaarste stoel die ik kon vinden door een groot raam gekeild. Moest vijf keer gooien, glas barstte met enorme knal. durf niet op te schrijven wat er achter ligt. Er zit een barst in mijn hart. Weet niet of ik de moed kan opbrengen nog eens te kijken ..

Dinsdag

00.07 uur. Om 00.00 weer handenklappen en draaien geprobeerd. Werkt niet. heb het verpest denk met die stoel door het raam. Sukkel!!! zal proberen op te schrijven wat er achter het gat ligt. Dit is tenslotte een logboek. God. Hoe omschrijf je zoiets banaals, dat tegelijkertijd zo afschuwelijk is? Moet het gewoon maar proberen: Achter de ruit ligt .. mist. Jawel. drijft tussen de glassplinters door naar binnen en daar achter ligt .. wait for it .. nog een keer dit kantoor. Maar dan zonder de kapotte ruit en erger nog: Zonder mij. zal op ontdekkingsreis moeten. wil niet. zo moe. Heb onder mijn bureau mandje gemaakt van jas en tafelkleden…

11:11. ben er geweest. Met de bezem splinters uit de sponning tikken, jas over de vensterbank en hop. viel door de deuropening naar binnen. raam ligt er precies tegenover. Vreemd genoeg is alles exact hetzelfde in mijnkantoor 2.0, afgezien van feit dat ’t er nat en dampig is. Zelfs mijn half opgegeten pizza ligt nog op mijn bureau sponzig te worden. De ruit tegenover de kapotte is nog intact. stoel die ik naar binnen heb gegooid ligt op de vloer tussen de glasscherven. Het is die grote ouwe, die altijd naast de archiefkast stond. Geribbelde bekleding, koperen spijkertjes, zwaar, ondoorzichtig ding. Niemand weet waarom-ie hier staat. Heb ‘m opgepakt in 2.0 en leek wel nog zwaarder. zal wel aan mij liggen. Alles lijkt zwaarder op het moment.

15:15 Dit gaat makkelijker dan dacht. was in slaap gevallen in mijnkantoor 2.0. werd fris als een hoentje wakker en heb meteen stoel door ruit 2.0 gekeild. de koperenspijkertjesstoel 1.0 meteen maar vergeleken met die van 2.0 en van 3.0. Hij is echt veel zwaarder. Mijnkantoor 3.0 verder zelfde als 2.0, maar met minder mist en drogere pizza. Bevind me terwijl ik dit schrijf in mijnkantoor 4.0 en sta op punt door te breken naar mijnkantoor 5.0. Het is schraal hier in 4.0 droog. Pizza best lekker. Stoel bijna niet meer te tillen. ruit 4.0 staat beetje bol, buigt al door als ik met de mijn vinger erop druk. denk dat aanraking van stoelpoot genoeg is om ‘m uit elkaar te spatten. Nou, daar ga ik dan .. Wish me luck.
H E L P ! Iemand! help! Jezus ik lig hier te janken onder de tafelkleden onder mijn bureau in het donker. alle lampen uitgedaan. Maar helpt natuurlijk niets. hij ziet me toch. och jezus laat me in godsnaam naar buiten! ik wil naar huis! mag ik alsjeblieft naar huis?

21:12 Goed. Zal proberen op te schrijven wat er gebeurd is. Het eerste wat me opviel toen ruit 4.0 brak was de schroeilucht: aangebrande pizza. Ovenlucht waaide in mijn gezicht. mijnkantoor 5.0 was niet leeg. er stond een ouwe rare vent in. droeg mijn merk gympen en had precies mijn kleren aan. dunne beentjes als stokken onder zijn pantalon. was gulzig smeulende pizza naar binnen aan het werken. zijn witte baard, zijn witte overhemd: alles was rood van de tomatensaus. in mijn kantoor! mijn bureau! mijn pizza! ik mepte woedend scherven weg en gooide jas over de rand. maar op moment dat ik naar binnen wilde springen stopte die ouwe abrupt met eten en staarde me aan. hij nam die half verbrande pizza uit zijn mond, schudde zijn lange witte haar en fluisterde iets dat niet verstond. zijn irissen zijn wit, alsof hij staar heeft. twee keer geprobeerd naar binnen te klimmen, lukte niet. macht van die vent is te groot. durf nu ook niet meer terug naar 5.0.

god help me. ik kan echt niet meer. wil niet meer. Ben zo MOE!

23:45 Ga het toch doen: een daad stellen. die blinde ouwe pizzavreter omleggen. heb grootste mes dat ik kon vinden uit de keukenla gepakt. zie geen andere uitweg. wish me luck, ik weet alleen dat …

]

Tot zover de inhoud van het dagboek. De laatste paar zinnen zijn onleesbaar doorgekrast. Het dagboek bestaat uit zeven velletjes met magic marker beschreven kladpapier en werd bij renovatiewerkzaamheden aangetroffen in een nutsuitsparing tussen verdieping zes en acht. Kerk en Kroon AssurantiĆ«n deelt in een officieel perbericht mee dat verdieping zeven nooit bestaan heeft. “Er is geen enkele aanwijzing die er op duidt dat een zevende verdieping ooit bestaan heeft, of bestaan zou kunnen hebben,” aldus de woordvoerder van de verzekeraar, drs. H. Visbeen. Visbeen houdt de vondst voor een grap.

3 Reacties

  1. ‘k heb het geprobeerd: die maal rond en twee maal handenklappen om 0:00 bij volle maan.. p.s. ik stuur u dit bericht uit de toekomst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *