Leon de Winter heeft gelijk


Oh, oh, oh, wat een agressieve reacties op Leon de Winter zijn stuk over Badr Hardi. Terwijl het natuurlijk een verdomd valide punt is wat hij aansnijdt: hebben die slachtoffers het niet over zichzelf afgeroepen? Wat doet een huisvader ’s avonds op straat? Lekker thuis blijven, knul. Je bedje in, BURGER. Beetje met je zweterige blanke kutharsens MIJN dansruimte in beslag nemen en dan ook nog eens tegen iemand uit een kudde teefjes aantikken, godverdomme… Ik… Nou ik begrijp Badr Hardi. En Leon de Winter. En wens dat meer mensen in staat waren zijn tegenwoordigheid van geest over te nemen.

Leon, die ken ik als niets dan een verdomd aardige gast. Die zijn plaats in de samenleving kent. Er is een orde van dingen, en die behoor je te kennen. Anders KUT JE MAAR LEKKER OP VAN MIJN PLANEET, KANKERPROLEET. He, of je wint. Daag me uit en win, hoor je niets van mij. Ik ken ook mijn plaats, doe ik niet lullig over.

Leon zegt dat de sfeer gespannen is als de alfa der alfamannen aanwezig is, dat andere machomannetjes dan beginnen met uitdagen. Prima. Daar hebben Leon en ik ook helemaal geen problemen mee. Maar uitdagen, en dan niet kunnen terugvechten? Ja dan breek je een neus of een paar tanden ja. Dan ben je gewoon dom bezig. Net als die hoeren met die rokjes, die dan naderhand zeggen “Ja maar ik wou helemaal niet verkracht worden.”
Miepmiepmieperdemiep! Is alles wat ik hoor! Ik denk, godverdomme, wees blij dat ik me genoeg kan beheersen om je niet helemaal lens te slaan om dat gezeik. Gezeik, daar heb ik dus HELEMAAL geen zin in.

Leon begrijpt dat tenminste. Ik heb zelf ook weleens hem een paar klappen verkocht. Hij gedroeg zich een beetje raar, waarschijnlijk omdat hij toch in de aanwezigheid van een alfaman was, nou, en dat zet mij scherp natuurlijk. Dan moet je geen plotselinge bewegingen gaan maken. Dan deed hij zo’n greep- en ik, pats, pats. Naar de grond slaan. Bleek hij zijn aansteker te willen pakken. Daar heeft hij wel sorry voor gezegd, nou, en dan doe ik ook niet moeilijk hem te vergeven.
Hij wou die aansteker ook voor mij pakken. Als geschenk. Nou, dat vind ik dan weer gewoon aardig. Toffe gast, Leon de Winter. Nee bekrompen Nederland, dat zou gelijk weer beginnen over “straffen” en shit. Gasten, ik heb hem toch afdoende gestraft? Of niet soms?

Man, ik kan me nog herinneren, net een of andere brogum helemaal de tyfus in geslagen. Dacht dat hij eerder was in de rij bij de supermarkt. Dause von FUCKING Kippfest, kneus! Anyhoo, beetje die energie kwijt, paar pilletjes genomen, wordt ik ook onrustig. Ik wil het niet goedpraten. Maar toen kwam ik die Leon de Winter dus tegen op straat, praatje maken. Moet je niet doen. Dus ik maak een schijnbeweging, hij krimpt zo heerlijk onderdanig ineen, en ja, het zullen de pillen zijn, maar ik wordt geil als een chimpansee met een aal in zijn aars. Heb ik em even apart genomen in een portiek. Gaat die worstelen. Zei die wel sorry voor hoor. Maar dan merk je toch dat instinct boven beschaving gaat. Instinct moet je corrigeren. Trok ik zijn riem uit zijn broek, hee, moest toch uit, ja toch HAHAHA. Maar goed, de striemen zullen nu nog wel op zijn rug slaan HAHAHAHAHA. Ja, dan ga ik weer net wat te ver. Maar die pillen he! Het is moeilijk om een alfaman te zijn, als je de hele tijd geprovoceerd wordt. Maar hij begreep dat wel. Vind ik toch tof. Broek nam ik mee, als een soort trofee. Mocht die komen ruilen voor een goeie fles wijn. En dat doet hij dan ook gewoon. Ja, parel van de samenleving, die Leon de Winter. Als meer mensen zouden zijn als hem, man, dan heb je nooit meer problemen.

5 Reacties

 1. Ik rolde een sjekkie en ik begon dit stuk te lezen. Zou het weer zo’n steengoede Kippfest zijn?
  Jawel, hoor. Zo goed zelfs dat ik mijn sjekkie vermorzelde bij de tweede alinea. Puur van het schateren zit nu al die shag tussen mijn toetsen.
  Mijn overbuurvrouw keek net bij me naar binnen en wees op haar voorhoofd toen ze me lachend en ‘Badr Hari!’ roepend bezig zag met het uitwroeten van mijn Acer toetsenbord.
  Wat een vreselijk goed stuk, wederom, Kippfest!

   1. Ik zou niet durven. Ik zal het nog eens anders zeggen: waarom zit jij niet met je stukken op een veel groter blog dan Nurks? Op een ding met een veel groter, god hoe heet dat, een veel groter lezersbereik?
    Je kunt zeggen: ik schrijf voor mijn plezier. Ja, dat doe ik natuurlijk ook! (En om mijn publiek te ontwikkelen, vanzelfsprekend, dat daar nooddruftig op zit te wachten.)
    Je moet Max daarover eens mailen. Zeg maar dat ik het gezegd heb.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *