Op campagne

We zijn met het team de wijk ingegaan en we ontmoetten aanvankelijk wat haarden van verzet. Die haarden hebben wij vanzelfsprekend kaltgestellt, kleine schermutselingen waren van ons vreedzame optreden het logische gevolg, maar hoe verder wij de wijk introkken, hoe kalmer men onze aanwezigheid aanvaardde. Op het Marktplein parkeerden wij onze motoren, die wij lieten bewaken door enkele mensen van ons team. Alles indachtig de woorden van onze voorzitter: ‘Wie aan onze motoren komt, komt aan ons.’ De rest van het team ging op zoek naar een etablissement waar men zich kon verpozen, en ik meen dat daarop is gedoeld in de verschillende perspublicaties. Welnu, wij hebben de verschillende dag- en weekbladen een week de gelegenheid gegeven zich publiekelijk te verontschuldigen voor hun treurige gekwijlebabbel, en wij kennen de woonadressen van de heren hoofdredacteuren.

Er is in café Het Hoekje, dat wij uiteindelijk kozen als bestemming, niets voorgevallen. Wij accepteerden de gratis glazen bier en whiskey en ook de noten werden gretig rondgestrooid. Ik moge ook wijzen op de vriendelijkheid waarmee de barkeeper en eigenaar van de gelegenheid ons team ontving. Wij zongen gezamenlijk ons campagnelied: ‘Motor Partij! Motor Partij! Motor Motor Motor Partij!’ Vervolgens nam onze beoogd fractievoorzitter, de heer L. (Lenio) de Waard, het woord. Hij zei onder meer dat het noodzakelijk was dat de Motor Partij in de Tweede Kamer terecht zou komen, en als dat eenmaal was gebeurd, dan zou de Motor Partij de boel eens grondig komen verbouwen. Want hoe trekken we Nederland uit de crisis?, besloot hij zijn toespraak. Waarop het gehele publiek riep: ‘Met de motor!’

De stemming werd daarna recht feestelijk en wij waren toe aan wat vrouwelijk gezelschap, dus trokken we de bareigenaar aan zijn jasje: had hij geen dochters? Jazeker, hij had drie dochters, die dra ook tevoorschijn gehaald werden. Het gehele team heeft zich uitstekend geamuseerd met de drie dochters, en de heer L. de Waard stelde, na een zorgvuldige inspectie, aan de jongste van de drie de baan van fractiemedewerkster voor.

Vervolgens deden enkele leden van ons team zogeheten vuurblaastesten, en na nog zeeën van tijd en van bier en whiskey ging de zaak tenslotte in vlammen op. Maar daarvoor kan de Motor Partij toch geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid worden toegemeten? Wij redden wat er nog te redden was van de voorraden flessen, vluchtten uit het brandende pand en liepen in goede orde naar onze motoren op het Marktplein. Wij startten onze motoren, trokken de wijk uit, elkaar feliciterend met wederom een geslaagde campagnemiddag en gingen tenslotte ons weegs.

3 Reacties

  1. Ben Hoogeboom overleden? Wat erg. Gecondoleerd Jaap. Ik was erg aan Ben’s schrijfwerk gehecht. Een baken op het Internet. Totaal eigen richting. Dit komt erg onverwachts en ik schrik hier erg van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *