Alle duiven op de Dam: Sharia-li-sharia-la

Een paar jaar geleden, toen ik nog rookte, zag ik in een tabakswinkel, zo’n 100 meter van de plek waar het folkloristische zelotenclubje Sharia 4 Holland haar zogenaamde persconferentie hield, een wat oudere moslim het laatste vakje schoonkrassen van een kraslot. Hij had niks gewonnen en liep naar buiten. Ik kocht mijn sigaretten en liep ook naar buiten, waar de oudere moslim enigszins verweesd stond te staren naar de bij dit soort winkeltjes gebruikelijke carrousel vol met scabreuze kut-en-piemel-groetjes-uit-Amsterdam-kaarten.

Het moet zwaar zijn, bedacht ik me toen, om hier, in het libertijnse Amsterdam, aan de strenge eisen en regels te voldoen van een man die, een kleine 1400 jaar geleden alweer, beweerde de laatste profeet te zijn van een sadistische woestijngod die zijn sporen ruimschoots had verdiend in het bedenken van onrechtvaardige strafmaatregelen.

De zeepkistenzeloot van Sharia 4 Holland verwoordde het als volgt:

“Kijk om je heen, wat is dit voor maatschappij? Achter ons heb je de prostitutie, de rosse buurt. Rechts van ons de gokhallen met de gokjunkies. Links van ons hebben wij de mode-industrie met de cosmeticajunkies. (…) Dit is de as van het kwaad, waar we nu staan, het zogenaamde monument van de vrijheid. Dit is niks anders dan een monument waaromheen zich alle perversiteiten van Nederland heeft verzameld.”

Volgen nog wat ronkende woorden over de sharia als enig overgebleven systeem dat het in zich heeft de democratie ten val te brengen, zodat er een goddelijke, harmonieuze (hij zei eigenlijk hormonieuze) samenleving kan ontstaan. Daarna nog wat selectieve geschiedenis. En om het geheel af te ronden waarschuwt hij Geert Wilders, ‘deze hond van de Romeinen’ (had bedrijfspoedel Cohen die typering maar voorhanden gehad), dat, mochten de zeloten het voor het zeggen krijgen, ze met hem zullen dealen: ‘Trek lering, ook uit het geval van Theo van Gogh.’ De man laat er geen misverstanden over bestaan. Democratie is ‘wat de meerderheid wil’ en dat moeten we met z’n allen niet willen. Want dan krijg je al die decadente ellende.

Toch jammer dat nu net die onredelijke, jaloerse, sadistische woestijngod van de joden, christenen en moslims zo onverwoestbaar is gebleken. Dat de mensen in die onbarmhartige omgeving en in die onbarmhartige tijden een onbarmhartige god nodig hadden om de willekeurige wreedheden die het leven te bieden had te aanvaarden, begrijp ik. Maar hier, op een zonovergoten Dam, heeft deze God, zoals vertegenwoordigd door dit soort zelfverklaarde schriftgeleerden, niks te zoeken. Hier hebben we een wat mildere God nodig.

Dit stukje verscheen eerder op Sargasso.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

4 Reacties

 1. Nou bezit ik echter sinds het begin van de 21ste eeuw twee dvd’s over Mickey’s House (een clubhuis waarin Mickey en Minnie Mouse, Donald en Katrien Duck, Duck, Goofy, Pluto e.a.) waar de Disney-helden en -schurken gebroederlijk samenkomen om naar Disney-films of -optredens te kijken.
  In de eerste dvd over ‘Mickey’s House of Villains’ (2002) had Mickey tijdens Halloween zoveel schurken binnengelaten (de piraten van kapitein Haak, de Big Bad Wolf, de krokodil uit Peter Pan, drie hyena’s, Maleficent, Anastasia & Drizella Tremaine, Boris Boef, Prince John enz.) dat zij onder leiding van James Haak, Hades, Jafar, Cruella de Vil en Ursula daar het hele clubhuis overnamen en alle helden, waaronder ook Mickey en Donald, wegjoegen!
  Ze gingen alleen nog maar naar griezelfilms kijken en het kostte Mickey en zijn vrienden de nodige moeite om het clubhuis weer in te nemen, zoals dat ook gaat met “asielzoekers en vluchtelingen”, zodra dezen goedbedoeld onderdak, eten en kleren krijgen maar zij verschrikkelijk ondankbaar worden en de baas gaan spelen in hun opvangcentrum!
  Op de tweede dvd ‘Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse’ (2001) waren alle Disney-helden en -schurken ingesneeuwd en gingen ze eveneens kijken naar tekenfilms over Kerstmis en alleen Donald Duck was totaal niet in feeststemming en zei, gelijk naar zijn oom Dagobert Duck, die in ‘A Christmas Carol’ de onsympathieke vrek Ebenezer Scrooge speelde, constant over het gezellige Kerstfeest het woord “Humbug”! (onzin!).
  Uiteindelijk kreeg ook Donald gelukkig het kerstgevoel terug en gingen alle Disney-helden en -schurken gezamenlijk kerstliedjes zingen en gezellig feest vieren bij een rijk versierde kerstboom!

  1. Dat bijvoorbeeld SS-leider Heinrich Himmler al stapeldol op de islam was weet natuurlijk iedereen wel want hoeveel radicale moslims uit het voormalige Joegoslavië en de Krim heeft hij er wel niet ingelijfd bij de Waffen-SS?
   Nou moet ik de afgelopen tijd eens terugdenken aan de tijd dat ik op mijn middelbare school geschiedenis kreeg over allerlei koningen en tsaren die ook nogal links waren ingesteld! Zo was de Franse koning Lodewijk XI (1423-1483), bijgenaamd ‘De Spin’, nogal gierig voor zichzelf (hij was namelijk ontzettend lelijk!) maar erg gul naar anderen toe en dan vooral naar buitenstaanders. Zo probeerde hij allerlei geboefte, edelen, spionnen, politiebeambten enz. te strikken om zijn volk in diens greep te houden, hij betaalde reusachtige steekpenningen aan de Engelse koning Eduard IV (1442-1483) opdat deze geen oorlog met Frankrijk zou voeren en zelfs aan de Zwitsers om zijn aartsvijand Karel de Stoute (1433-1477) te kunnen verslaan en Lodewijk XI legde hiervoor enorme belastingen op aan de Fransen wat ze niet erg waardeerden!
   Zo werd hij tegen het einde van zijn leven paranoïde, bijgelovig en probeerde Lodewijk XI, gelijk naar Heinrich Himmler, zelfs nog om zijn ziel te redden door toevluchten bij voorspellingen van astrologen te zoeken en grote schenkingen aan kloosters en abdijen te doen. Of Lodewijk XI trouwens een aanhanger van de islam was ben ik alleen niet achtergekomen.
   Tsaar Peter de Grote (1672-1725) was daarentegen ook nogal buitenlands ingesteld omdat hij Rusland een achterlijk land vond en in Nederland de scheepsbouw, huizenbouw, wetenschap, cultuur etc. afkeek om daarmee het land te moderniseren. Tijdens zijn oorlogen tegen Turkije kocht hij deze ook af toen Peter de Grote bijna ruzie kreeg over havens aan de Zwarte Zee, voerde hij oorlogen tegen Zweden en Perzië en verdelgde hij de xenofobische elite in Moskou waaronder de Bojaren en Strelitzen op gruwelijke wijze!
   Zo stichtte Peter de Grote later ook nog de havenstad St. Petersburg waarbij ongeveer 100.000 mensen omkwamen en probeerde hij zelfs Rusland totaal te verwesteren, gelijk zoals de linksen tegenwoordig haast de EU willen islamiseren want blijkbaar was hij ook een linkse despoot!
   Met de islam een pact sluiten is echter alsof men diens ziel aan de duivel verkoopt en de islam zou totaal NIET in staat zijn om een wereldrijk te scheppen omdat ze mijlenver achterlopen op cultuur, beschaving en economie!
   Helaas hebben 80 jaar geleden de nazi’s en de communisten OOK een pact gesloten, het Hitler-Stalin-pact, waardoor er door WO II miljoenen mensen werden gedood!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *