Parkflarden (1)

Elke middag wordt op het schoolbord voor de ingang van het restaurant het dagmenu geschreven.
Vandaag schaft de pot: ‘Roodborstfilet met wokgroenten en gebakken aardappels, op=op.’
Als ik binnenkom informeer ik of er als voorafje ook mezenpaté geserveerd kan worden. Het invalmeisje achter de bar kijkt me niet begrijpend aan. Ik leg uit, ze verschiet van kleur.
Roodbáárs, het moet roodbaars zijn.
Even later zit ze buiten op haar hurken met een een wisser en een witte stift. Dan gaat haar mobiel en is ze meteen in druk gesprek.
Ik zie haar met een half oog het woord afmaken.
‘Had hem dat dan meteen gezegd’, snauwt ze in haar telefoon.
Ik tik haar op de schouder, ze draait zich met een ruk om.
‘Wát?’ zegt ze geïrriteerd.
Ik wijs haar op het bord.
‘De B, die hoort er ook nog tussen…’

4 Reacties

  1. Ah, hier blijkt toch duidelijk dat Pasquali het befaamde gerecht ‘roodaarsbaars’ niet kent, maar natuurlijk d’r wel een mening over. Wie kent immers de Roodaarsbaars, moet hij gedacht hebben. Van drie weken tot voor hij opgediend wordt, wordt de Roodaarsbaars in de kweekvijver bijgevoerd met sambal, rode pepers en curry. Dit alles om het gewenste effect te bereiken. Als u wel eens pittig oosters getafeld heeft, dan weet u waar we het (de day after dus) over hebben. Als ik, trouwens, duidelijk aan het werk zijnde, op de rug getikt wordt door een client/klant/patient/gast, dan kon hij/zij wel ‘ns, afhankelijk van de situatie, wel ‘ns een snauw/elleboogje/ge-irriteerde blik rekenen.

  2. You got me..Ik dacht die losers bij Nurks komen nooit in een drie sterrentent waar de roodaarsbaars wordt geserveerd op een bedje van raasdonders en geplette pastinaak.
    In de juiste gelegenheid kun je trouwens ook genieten van een voorafje van geflambeerder stekelaars, als je het bij vis wilt houden. Let niet op die maffe millieufreaks voor de deur die protesteren tegen de leeggeviste poldersloten, daar weet de uitsmijter wel raad mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *