Open discussiedraadtijd: Wat vind jij van museums?

Taal is vooral uitgevonden als een middel tot communicatie, maar wordt vervolgens vooral gebruikt als een middel om maar zo keihard als mogelijk “HIER BEN IK” te schreeuwen. Waar is de dialoog?? Wat is een mening waard als je ze niet gebruikt om een brug naar andermans bruggen te slaan, om maar een zo’n groot mogelijke brug te maken? Alle menselijke eilanden verbinden, dat is mijn missie. Om mij heen grijpen naar ervaringen en wijsheid, en dan mede daarop mijn mening baseren, en die dan weer aan jullie delen zodat jullie misschien wel denken: “Woah, wat die Kippfest zegt, daar heb ik op mijn beurt óók weer wat aan!” en dan worden we allemaal betere mensen!!

Dus, om te beginnen, zou ik graag willen weten: Wat vinden jullie nou van museums? Nou?

Oh ja joh? Echt? Ok. Wil je weten wat ik van museums vind? Nou? Wel, als ik ergens een absurd grote TYFUShekel aan heb dan zijn het wel museums. Ik HAAT museums. Fucking verspilling van tijd en geld, het glorificeren van SAMENGEHARKTE KANKERZOOI. GOOI GODVERDOMME JE VUILNIS WEG!! Denk je dat die fucking oermensen dachten “Oeh wauw, onze belabberd uit elkaar gehakte boom die als kano zou moeten functioneren is aan alle kanten lek, wat bijzonder! Laten we er ultra zuinig op zijn en het bewaren onder 10 meter modder.”

NEE. Maar archeologen graven het op met hun (jouw, belastingtechnisch qua centjes gezien) tandenborstels en kietelen dan elkaars anussen van genot omdat ze die antieke roeiboot “gered” hebben van van van… VAN WAT?? HET IS VUILNIS. BLIJF DAAR VAN AF! Zijn jullie niet opgevoed door jullie ouders ofzo??

En dan het Rijksmuseum. Daar was ik laatst ook eens een keer. En nou, wat heb ik weer een hoop opgestoken van onze nationale geschiedenis. Zo leerde ik dat de mensen in onze gouden eeuw stuitend abjecte tokkies waren zonder smaak maar wel met bakladingen geld, die dan miljoenen uitgaven aan een porseleinen piramide waar je op een paar hoekjes een tulp in kon stoppen. Lelijkste fucking belachelijke  kutvaas van de planeet, maar in het rijksmuseum staat hij achter beveiligd glas. WANT STEL JE VOOR.

Echt, wanneer ik baas wordt in Nederland, gaat alle subsidie voor Kutnst en Cuntuur (dat zijn inderdaad twee woordgrappen, -red.) naar een leger blinde apen met stokken die ik dan loslaat in die museums. WAAR VOOR MIJN GELD. DAT HOORT IN MUSEUMS THUIS. DAT HOORT EEN MUSEUM TE ZIJN. NIET EEN LIJPE LOETJES ZOLDEROPRUIMINGSPALEIS!!! GDVERDDOOMMEE!

Fig: Gooooodverredomme…


Fig: Archeoloog aan het werk.

En dan in 2010 las ik iemand klagen over dat een “Nationaal natuurhistorisch museum” was wegbezuinigd. In 2010, vraagt u? Ja. Zo lang heeft het geduurd voor mijn storm van woede en haat zover was gaan liggen dat ik mijn mening kon typen zonder dwars door mijn toetsenbord te slaan.
EEN NATIONAAL NATUURHISTORISCH MUSEUM????! VAN NEDERLAND!????
Dat… Dat…
VIJFTIG MILJOEN EURO ZOU KOSTEN?????

Fok jou in je afgeblafte hondenkot, cultureel Nederland. Ik doe het voor fucking GRATIS, en geef ZELF nog even de tour ook. OPKUTTEN DAARNA MET JE KUTCULTUUR, SLAPPE KAK-KUT-HULZEN KAK! KUT!! GODVERDOMME!KUT!!KAK!TYFUSKANKERZOOI!!!!!!!!!

Kippfest
Presenteerd:

Kippfest’s
NATIONALE
NEDERLAND’S
NATUURHISTORISCH
MUSEUM.

Fig: Natuurhistorie in de maak.

De volgende tour begint over nul minuten:


Fig: Nederland door de eeuwen heen.

“Hier ziet u blubber. Van het begin der tijden tot de uitvinding van zo saai mogelijk beton bestond Nederland voornamelijk uit blubber en stomme mensen die in de blubber wilden wonen om daar inteelt te bedrijven. Op deze kaarten met pijltjes ziet u het vormen der continenten, en ziet u hoe Eurazië als een soort gigantische strontschep over de zeebodem schraapt en Nederland creëert. Kijk. Zo. We gaan verder.”

Fig: Eurazië, toen het nog awesome was met dinosaurussen en tropisch weer en shit.


Fig: Eurazië toen Afrika weer de hele boel kwam verpesten. Nu zijn dinosaurussen dood en is alles permafrost of modder.

*schuivelloopstapstapmompelmompelschuivelstaploop*


Fig: Blubber. Of poep. De geleerden zijn er nog niet over uit.


Fig: Poep.


Fig: Nederland bestaat niet alleen uit blubber.


Fig: In Nederland is ook veel water. Dat noemen we regenplassen.


Fig: Nederland schuimt.


Fig: “God didn’t create Holland,” zeggen mensen die in een genadige God geloven, “The Dutch did.”

“In deze kamer ziet u een replica van hunebedden. Dat zijn drie stomme stenen heel stom op elkaar gestapeld. Dat konden de Neanderthalers doen omdat gletsjers uit de ijstijd allemaal kankerzooi meesleepten uit landen waar ze wel spullen hadden. Toen smolt de ijstijd waardoor heel Nederland in nog ergere moddermush-bende veranderde. Met een paar stenen ertussen in. Tot op de dag van vandaag weet niemand hoe de hunebedden zijn gebouwd, omdat het niemand wat intresseert.”


Fig: Hunebed. Ofzo. Je vraagt je nu zeker af hoe holbewoners dat konden maken terwijl ze in Egypte de Sfinx maakten en ze in China explosieven uitvonden.

*loopstappelschuifschuifmompelfluisterstaplooppiependeschoen*


Fig: Op deze oever lag nog niet genoeg modder, dus dat hebben ze gerepareerd.


Fig: Hier gaan bomen dood zodat ze ooit ook eens in modder kunnen veranderen.

“Hier ziet u een stuk tand van een of ander saai beest ofzo. We hebben geen coole skeletten van tyranosaurussen rexen omdat Nederland zo’n drabfabriek was dat er alleen saaie stomme moerasdraken hier naar toe kwamen om dood te gaan. Hun skeletten zijn nagenoeg compleet weggerot omdat alles compleet wegrot in dit modderige moeras wat Nederland altijd al geweest is en altijd zal blijven zijn.”


Fig: Een tand. Ik kan er ook niet veel meer van maken.

*kraakrumoerfluisterlooplooploopstapschuivelkuch*

“Dan speel ik nu het geluid van een meeuw af:”

*klik*

“SSSQQQUUAAAAGGGGGGGGGGGGHHHKKKKKKK, UUUUHK UUUUUHK UUUUUUUUUHHHK”

*klik*

“In Nederland leven allerlei dieren, maar alleen watervogels. Andere dieren kunnen niet bestaan in Nederland want dan verdrinken ze. Vissen kunnen niet bestaan want die stikken in de modder. Watervogels vreten vuilnis en schijten en kotsen dat uit over jouw bezittingen waardoor het in vuilnis veranderd. Dat heet de cirkel des levens. Hiermee concluderen we onze tour, omdat Nederland echt zo ongelovelijk fucking achterlijk totaal saai is.”


Fig: Een waterbeest.


Fig: Een al iets minder waterbeest.


Fig: Als de omstandigheden ideaal zijn, kan hier eventueel ook Blauwalg leven.

*Kraakhoestrumoerloopstapschuivelkuchstapstapstap*

KAKLAND.

13 Reacties

 1. Op de lagere school liet de meester eens een kaart zien met daarop de grens aangegeven van het gebied dat onder water zou lopen als het niet ingepolderd was etc. “Waarom die moeite?” dacht ik toen al. Want het is het ook nog het lelijkste deel dat we kunstmatig droog houden. Nou ja, droog – modderig.

 2. Inderdaad: rosa, rosae, rosam. Trouwens: de tafel van 17. Wie kan die nog opzeggen? (Ik wel.) En wie kan het ABC opzeggen terwijl de hele klas het ABC ook opzegt, maar dan beginnend met ZYX? Dat waren enkele trucjes van onze onvolprezen meester IJs Briefjes. Geen enkele van ons, en ik ook niet, is ooit tot grote hoogten gestegen, maar het is toch fijn dat je bepaalde dingetjes kunt.
  Meester IJs leerde ons ook (ik woonde toen nog in Limmen) dat wij woonden op een ‘duinrug’ die liep van Castricum tot Alkmaar. Die duinrug bestond uiteraard uit zand en daar kwam het door het we elk jaar zulke mooie tulpen en narcissen konden kweken. Andere gewassen, dat kon niet, in zijn beleving.

  1. Mooi dat je je oude meester in bescherming neemt door hem een volslagen lukraak verzonnen naam te geven, IJs Briefjes, en we noemen hem: IJs Briefjes, geen wonder dat je later Dirkswoud moest scheppen.

   1. Dat zullen IJs’ kinderen, als ze meelezen, niet zo leuk vinden. Ik ben hier echt compleet onschuldig: IJs Briefjes was mijn onderwijzer in de 2e, 3e en 4e klas van de Lagere St. Cornelius School voor Jongens te Limmen. Hij heette echt zo. (IJs was de afkorting van IJsbrand, zoals Gijs de afkorting was van Gijsbrecht en Ben de fraaie afkorting is, niet van Bernardus, maar van Engelbertus.)
    Als je een naam verzint, moet je niet te ver van de werkelijkheid afzitten. Dirkswoud is een goed voorbeeld van een verzonnen naam, want je gaat denken: waar ligt dat? Ik pak er de atlas eens bij. Wondelgem, zoals gebruikt op Facebook door Georges van Caluwé, is een slecht voorbeeld. Of wat las ik laatst: Maria Op Den Voeten. Dat zou ook in Vlaanderen liggen, maar dat gelooft geen Nederlander.

    1. Ah, ik had zowel de voor-als de achternaam nog nooit eerder gehoord. En de combi klonk erg fantastisch, alsof hij door Marten Toonder of door Wim T. Schippers was bedacht.

     1. Zoals mijn goede vriend Gra Kleinbek me eens zei: ‘Dat kun jij helemaal niet, joh, verzinnen…’ Ik zoek trouwens nog een tekstvaste cabaretier, want ik heb een tekst voor een avondvullend programma.

  2. Het enige wat ik nog weet van Latijn is Pila Saccus Crines. Bal. Zak. Haar. Voorderest heb ik dat boek maar gewoon in de brand gestoken.

 3. Kippfest is de enige die mij op een depressieve dag aan het lachen maakt, waarvoor dank. Oh, en je kunt beter schrijven dan muziek maken. Veel beter.

  1. Wauw en ik ben briljant in muziek maken dus dat is echt… Nou. Poeh. Ik weet niet of ik zo’n ernorm goeie schrijver ben hoor haha! Ik bloos er gewoon van!

 4. Pingback: LIMBURG! | nurks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *