Europese drugpas in Dirkswoud

‘Het is een treurig feit dat ook in Dirkswoud, dat toch niet in het zuiden van Nederland ligt, maar in het noordwesten, de wietpas vandaag is ingevoerd,’ zegt Boele Waagmans, uitbater van Coffeeshop The grocery, die op precies 257 meter van een basisschoolgebouw is gelegen, aan de Zuidervaart. ‘Ik kan me de woede van de Maastreechter collegae zo goed voorstellen. Die meneer Hoes van de VVD, die daar burgemeester is, zegt eigenlijk: wat jullie daar doen, dat is crimineel en we gaan daar tegen optreden, net als in Amerika, waar men ook optreedt en waar het niets uithaalt, want daar wordt meer hasj en marihuana gerookt dan hier. Maar wat ze in Amerika doen, dat wil de VVD ook hier doen. Trouwens, dat wil het CDA ook. Belastingen verlagen, onschuldige dingen verbieden, de politie opzadelen met veel meer werk, aantal gevangenissen uitbreiden en laten bewaken door privé-bewakers. Wij van The grocery zien niets in dat beleid, weet je. Wij zien niets in een war on drugs. Integendeel: wij vinden dat álle drugs vrij verkrijgbaar moeten zijn, en wij vinden dat wij als coffeeshophouders zeer wel in staat zijn om die drugs ook te leveren. Hoe? Geef alle burgers van Europa een drugpas. Een elektronisch dingetje, dat je niet hoeft te gebruiken, maar dat je gebruikt als je bijvoorbeeld een keer een snuifje coke, een pilletje GHB of een fles wijn of gedistilleerd wilt hebben. Dan krijg je van ons een snuifje of een pilletje of een fles, en dat wordt dan elektronisch bijgehouden, en die gegevens gaan naar de verslavingszorg, die onmiddellijk kan ingrijpen als dat nodig is. Jawel, wij kunnen de slijterij er best bij hebben. Trouwens, de medicijnwereld ook. Apotheek The grocery, zie je het al voor je? Dat je met je drugpas dus ook medicijnen kunt krijgen, gegevens gaan ook naar je dokter. Het zou allemaal veel beter zijn dan het nu is, weet je. De politie zou er ook blij mee zijn, want die kunnen zich dan weer richten op de misdaadbestrijding, en hoeven zich niet meer bezig te houden met een huiskamertje waarin een paar hennepplantjes staan, want dat is uiteraard ook voorbij als de zaak legaal is geworden. Het heeft alleen maar voordelen. Verder moet de godslastering uit het wetboek van strafrecht, en het leger kunnen we wel opheffen. Ja, weet je, ik zou wel een politieke partij kunnen oprichten!’

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *