Het leed in de PvdA

Je kon het de afgelopen dagen al zien aankomen: de keus voor Diederik Samsom als fractievoorzitter was een zeer verkeerde. Het had natuurlijk Ronald Plasterk moeten zijn, die meer een D66’er is, en die ook welbespraakt is, wat Diederik helaas niet is.

Sterk spel trouwens van CU, D66 en GroenLinks. D66 zal wel doorgroeien naar 20 of 25 zetels, zetels die ze zullen verdienen van de PvdA.

Het gevolg van een en ander is trouwens vooral dat de middenpartijen het weer hebben gewonnen, en dat is mooi. Ik ben altijd voor een politiek geweest, die iets links van het midden staat,  niet teveel. Het barre rechtse beleid is voorbij, het linkse beleid heeft geen kans.

Je merkt het overal: op Facebook, in de kranten, op de tv. Overal is men opgelucht en optimistisch, zeker nu dat begrotingsbriefje naar Brussel kan gaan en we niet in ons hemd zullen staan.

Nog eens dit. Als de PvdA niet als de donder Plasterk als lijsttrekker aanstelt, zal ik in elk geval, voor het eerst, niet op de PvdA stemmen. Dan stem ik D66. U bent dus gewaarschuwd, heren.

8 Reacties

  1. Ga jij nou ook naar sargasso Ben, met je politieke analyse? Mooi trouwens: ‘barre rechtse beleid’, en hoe waar ook.

  2. Nee hoor, de kans dat er ooit een stukje van mij op Sargasso zal verschijnen, schat ik in op 0. Al ben ik het wel vaak met ze eens. Maar ik had het de laatste dagen gevolgd, de politieke zaken, en ik was geraakt door het gedrag van de PvdA en van Samsom. Ze gedroegen zich als een tweederangs SP: kritiek leveren maar niet met een oplossing komen van de problemen. Samsom dacht waarschijnlijk: daar komen die vijf partijtjes toch niet uit. Een enorme inschattingsfout.

  3. Ja, dat kun je nu wel zeggen, Fokke, maar ik geef mijn stem niet aan een actievoerder, van wie de leden van de PvdA ook nog eens zeggen: dat heb je prima gedaan!
    Ik denk dat ik mijn stem geef aan Schande Jolande, want die heeft er toch voor gezorgd dat er vier of vijf zeer vervelende kabinetsmaatregelen zijn verdwenen. Dat moet beloond worden, vind ik.

  4. Het is nog maar de vraag of het allemaal hout snijdt. Flingk wat economen stellen dat deze ingreep niet het medicijn is voor de kwaal, en dat het medicijn op het verkeerde tijdstip en in overdosis toegedientd wordt. D66-leider Alexander Pechtold zegt: “Het prettige van een deal sluiten in 48 uur is dat we ons al die vragen vorige week niet hebben hoeven stellen. Dat gaan we de komende weken doen.”
    Wat een parmantige machtspoliticus. Het is nog maar de vraag of het nu inderdaad op deze harde manier moet. Uit Brussel komen al geluiden dat de 3%-soep niet zo heet gegeten wordt. Het is nog maar de vraag of de 3% wel gehaald wordt. GL zal, als dat niet het geval is, nog strakker in het rechtse pak genaaid worden om de VVD en het CDA te behagen. Ik weet het niet allemaal, maar ik vertrouw de PvdA meer dan GL.

  5. Je hebt daar helemaal gelijk in, maar ik vergeef de PvdA hun oliedomheid en halsstarrigheid niet. Ze hadden gewoon aan tafel moeten gaan zitten en redelijk moeten meepraten. Is het 3% dat we moeten halen? Oké, 3% dan. Etc. Dan was er een kans geweest dat ze in de volgende regering terechtkomen. Die kans hebben ze nu zo ongeveer vergooid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *