Stop de waanzin die Internationale vrouwendag heet

Op deze plek las ik de volgende, naar aanleiding van wereldvrouwendag opgelepelde feiten: 1. Vrouwen vormen 50% van de wereldbevolking 2. Vrouwen doen 66% van al het werk 3. Vrouwen verdienen 10% van het wereldinkomen 4. Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen 5. Van alle regeringsleiders op de wereld is 5% vrouw 6. Van alle armen op de wereld is 75% vrouw 7. Van alle analfabeten op de wereld is 66% vrouw. En nog een paar feitjes die ik wat minder interessant vond.

Als ik dat zo lees, denk ik toch bij mezelf: zo goed doen vrouwen het dus niet. Als je 66% van al het werk doet en maar 10% van het wereldinkomen verdient, dan doe je iets verkeerd. En dat kun je dan natuurlijk wel aan een ongelukkige jeugd wijten (“Ik was een meisje” – goh, boehoe), maar volgens mij zijn de jaren dat het bon ton was om je in slachtofferschap te wentelen nu toch wel definitief over. Grow over it, woman.

Als je 66% van al het werk doet en maar 10% van al het inkomen verdient, dan betekent dit dat 90% van al het inkomen door mannen wordt verdiend die slechts 34% van al het werk doen. Volgens mij betekent dit gewoon dat mannen veel efficiënter werken. Niets nieuws natuurlijk, want dat mannen een stuk efficiënter zijn, weet eigenlijk iedereen. Terwijl vrouwen aan het werk zijn, is één deel van hun hersenen bezig met hun eigen uiterlijk, een ander – zeer belangrijk – deel met het uiterlijk van de andere vrouwen, weer een ander deel is constant bezig met de vraag ‘doe ik het wel goed?’, zodat er nog maar een heel klein deel van de aandacht aan het werk besteed wordt. En vandaag, dankzij Internationale Vrouwendag, gaat ook nog eens een zeer aanzienlijk deel van de aandacht uit naar de opwinding rond het hierboven beschreven schijnonrecht van een verkeerde inkomensverdeling.

Kortom, als je het helemaal niet zo goed doet, en als je dit voornamelijk aan jezelf te wijten hebt, verdien je dan wel een dag om in het zonnetje gezet te worden? Vraag ik me dan af. Is het niet veel gepaster om bescheiden te blijven en te gaan zitten nadenken hoe je efficiënter kunt werken, zodat je die percentages een beetje gelijk kunt trekken? En als je zo nodig Internationale Vrouwendag wilt vieren, waarom doe je het dan niet op een zondag? In je eigen tijd?

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

20 Reacties

 1. Ja plus dat mannen als ras natuurlijk al veel langer werken dan vrouwen. Wij zijn er al schalen in onze salarissen aan het bijkrijgen sinds de ochtendstond der beschaving, en vrouwen? Oh die stoppen 10 jaar geleden even met luilakken in de keuken en verwachten nu hetzelfde geld te krijgen?? DACHT HET NIET. SCHANDE, spreek ik ervan.

 2. En what about dat percentage dat vrouwen maar 1% van alle bezittingen hebben? Dat geloof ik gewoon niet. Dan zou 99% van alle bezittingen in het bezit van mannen zijn. Alsof minstens de helft daarvan NIET in gemeenschap van goederen is getrouwd!? En alsof een zeer aanzienlijk deel daarvan NIET het grootste deel van zijn geld besteed aan de garderobe van mevrouw!?

 3. Oh hou op schij uit. Dan is het ineens WEL zijn geld natuurlijk, als het om statistieken gaat. Weet je vrouwen: niemand heeft jullie GEVRAAGD onderdrukt te zijn. Daar waren jullie helemaal zelf bij, toen dat besloten werd. It takes two to tango, myladies.

 4. Wat ik ook zeer exemplarisch vind, is dat vrouwen een speciale dag nodig hebben waarop ze afspreken solidair met elkaar te zijn. Dat zijn ze de rest van het jaar namelijk niet. En wel totaal niet.

  De aandacht die er besteed wordt aan het in de wielen rijden van andere vrouwen in de hoop er zelf beter uit te komen, zorgt er ook weer voor dat die eerder genoemde efficiëntie te wensen over laat.

 5. Ik zou ervoor kunnen kiezen om dit allemaal uiterst serieus te nemen en hier een betoog te houden over de belabberde situatie van vrouwen in de niet-westerse wereld. Maar dat doe ik niet. WANT IK HEB HUMOR!

 6. Wat een frustraties.. Laat ons lekker een vrouwendagje hebben. Als het jullie allemaal zo dwars zit komt dat waarschijnlijk omdat mannen zich hierdoor ondergewaardeed voelen.. zullen we dan ook maar een mannendag organiseren? Voelen jullie je dan beter… Jammer dat het allemaal op geld en inkomen gebaseerd is, maar ach… alles is natuurlijk op geld gebaseerd tegenwoordig…

 7. Wij hebben geen Internationale Mannendag nodig, Anja. Het is alle dagen Internationale Mannendag. Dat komt omdat wij mannen weten hoe je solidair bent. Kameraden. Vrienden. Buddies. Die steek je geen dolk in de rug, zoals vrouwen altijd doen. Op één dag in het jaar na. Stem daarom Lutz Jacobi! Dan is het alle dagen vrouwendag.

  1. Juist. Even een klein feitje: wist je dat de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis getrouwd waren of een relatie hadden met een… VROUW? Zal vast toeval zijn. Vast en zeker.

 8. Ik ga op Lutz Jacobi stemmen geloof ik. Ik stem altijd op een vrouw. Uit principe. Om de ongelijkheid wat minder te laten worden. Net zoals ik altijd biologisch eten koop. Niet omdat ik denk dat de vrouwen het beter doen, of dat biologisch eten lekkerder is, maar voor de vrouwen, de dieren, de plantjes, de wereld in het algemeen. JA IK BEN EEN WERELDVERBETERAAR, op mijn eigen bescheiden schaaltje! Ik lieg niet!

 9. Precies. We moeten aan de PvdA duidelijk maken dat, als Lutz Jacobi wint, er ineens veel meer PvdA-stemmers zullen zijn. Zoals ik. Ze kunnen zelf wel denken dat een ijdeltuit als Diederik Samsom of Ronald Plasterk goed is voor de partij, vanwege hun intellectuele bagage of weet ik veel wat, maar het zou toch echt veel beter zijn als ze daar voor de verandering eens een keer een gewoon mens aan het roer hadden staan.

 10. Fick dich, Molovich!!!
  ..es gibt hunderte von Frauen in Entwicklungsländer die es séhr séhr übel geht!!!
  und Frauke Von Stavast: Ich hab’ auch Gefühl von Humor!!!
  Scheissdrecksblog!

 11. Hulde hulde.

  Anja heeft alvast geen humor.

  Wist je trouwens dat mannen wereldwijd 85% van het gevoel voor humor hebben?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *