Muizen

Samen met de broer van mijn vrouw sloopte ik onze koelkast tijdelijk uit onze keuken. Dit omdat wij last hebben van muizen die achter de koelkast naar binnen komen. Wij gingen gaten dichten.

Nadat wij de gaten hadden gedicht, moest de koelkast weer terug. Dat ging zeer redelijk. Maar toen kwam mijn zoon zich ermee bemoeien. Met een schroevendraaier die hij kennelijk uit mijn gereedschapsdoos had weten te pakken. Terwijl ik mijn uiterste best deed om de koelkast terug op de juiste plek te krijgen, kroop hij onder mijn oksel door en begon hij in de koelkast een willekeurig schroefje aan te draaien. Voor zover hij daartoe, met zijn 2,5 jaar, in staat is.

Hoe moet ik dit nu duiden, vroeg ik me later af. Denkt hij dat ik aan het spelen ben, en wil hij meedoen? Lijdt hij aan een zeer ernstige vorm van zelfoverschatting en denkt hij dat hij een nuttige bijdrage kan leveren? Loopt hij mij enkel lastig te vallen omdat de koelkast even meer aandacht krijgt dan hij? Of hebben we hier met een combinatie van deze drie factoren te maken?

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *