Hollande

Nieuwsuur laat ons beelden zien  van François Hollande die op verkiezingscampagne is om president van Frankrijk te worden. In een zaal vol bewonderaars schudt hij handjes, geeft hij hier en daar een zoen aan wildvreemde, en geeft hij zelfs een handtekening weg.

Wij van Nurks hebben echter van tevoren 35 camera’s opgehangen in de zaal. Een van die camera’s zoemt in op het papiertje dat de gedoodverfde president zojuist heeft getekend. Het is geen foto van hem, noch een pagina uit Changer de destin of Un destin pour la France, boeken die hij geschreven heeft. We zoemen verder in. Het is een contract. François Hollande heeft zojuist zijn huis – een kast van een pand aan de Place Vendôme* –  weggegeven aan de slimmerd die er vervolgens als een haas vandoor is gegaan. En die, terwijl Hollande nog dik een uur gevangen zit in de overvolle zaal, naar zijn adres is toegesneld om de sloten te vervangen.

*het werkelijke adres van François Hollande is gefingeerd.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *