Een lach zegt zoveel

Natuurlijk zat Nurten Albayrak gisteravond bij Pauw en Witteman. Albayrak mag weer aan de slag en dat zullen we weten ook. Ze had zich duidelijk goed voorbereid op dit gesprek: ontspannen, vriendelijke pose aannemen en bij je verhaal blijven, exact zoals de mediatrainer eindeloos met haar had doorgenomen.

De boodschap, het antwoord op elke vraag ongeacht de aard van de vraag luidt: ‘Er is sociale onrust binnen het COA omdat er gereorganiseerd wordt. Omdat ik de directeur ben zien mensen mij als verantwoordelijke voor die reorganisatie en richten ze begrijpelijkerwijs hun boosheid op mij. De rechter heeft mij gelukkig in het gelijk gesteld en ik ga met plezier weer aan het werk.’ Tien minuten deze boodschap vriendelijk lachend blijven herhalen en daarna gerehabiliteerd weer terug naar huis, zo zal het gaan.

Maar zo gaat dat dus niet. Niet wanneer je op nationale TV verschijnt met een incompleet gebit. Dan gaan mensen zich dingen afvragen. Er ontbreken twee tanden. Waarom? Zijn die tanden eruit gemept door een medewerker die zijn woede begrijpelijkerwijs op Albayrak richtte? Zijn de tanden weggerot en heeft Albayrak bij het COA een schrikbewind gevoerd omdat ze elke dag gekweld werd door helse pijnen. Of had ze tot vlak voor de uitzending 2 gouden tanden maar heeft ze die tijdelijk laten verwijderen in verband met ongewenste associaties met de gouden Mercedes?

Wat het antwoord ook is: de kwestie van de ontbrekende tanden maakt duidelijk dat de mediatrainer wel zó bang voor haar was, dat hij niet open en eerlijk durfde te zeggen: Nurten, voor je naar Pauw en Witteman gaat zorg je ervoor dat je een compleet gebit hebt. Bij voorkeur wit.

Klik hier voor het fragment

7 Reacties

  1. Ik vind haar DOOD eng. Ik snap Grrrrrrtrrts niet zo goed- Marianne Zwagerman? Lekker ding. Beetje gek, maar verdiend er miljoenen mee dus hee! Eng? Jaaaa…. ok. Maar deze? Die verbleekt Zwagermans.

  2. Ik heb vanmiddag ongeveer de helft van het item bekeken zonder geluid in de hoop een goede lach te treffen opdat ik een duidelijk screenshot van die gemiste tanden had. Maar het is niet gelukt. Ze glimlachte hooguit. Ze had trouwens wel vaak haar hoofd in haar nek. Dan kon je die gemiste tanden het beste zien. Maar ook niet echt goed. Helaas. Of leider, zoals de Duitsers zeggen.

    1. Na een minuut of twee (na het fragment met de beschuldigende citaten) gaat ze praten en zie je af en toe boven een grote spleet tussen haar voortanden en onder, rechts van het midden, een gat. Ik herken de manier waarop ze haar lippen om haar tanden houdt omdat ik zelf ook een voortand heb gemist en dat af en toe moest camoufleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *