DYSTOPIA 101.doc (1)

RrrrrrrrrrRRRRROOOOOAAAAAAAAAARRRRRR trilt de lucht door de hitte van de naar beneden wijzende straalmotor van de met loeiende sirene voort knallende space-auto. Langzaam verdwijnend in de verte ontsluiert zich voor het oog de achtergrond: een vuurrode lucht over het aluminium glimmende oppervlak van NEO-AARDE, opgetrokken uit de totaal door atoomoorlogen VERWOESTE OUDE AARDE. Bomen waren bekleed met koper (zodat ze beter geleiden), en alle gebouwen waren ronde schijven in schijven voor maximale efficientie. Als iemand een woonkamer nodig had: bzzzzt, draaide dan de schijf. PATS. Woonkamer. Naar bed? Bzzzz draaien, WOONKAMER BESCHIKBAAR VOOR IEMAND DIE HET WEL KAN GEBRUIKEN. Dat is de toekomst van

PAHM PAHM PAAAAAAAAAAHHHMMMMMMMM het jaar 2013 AD. OK RRRROOAAAAARRRR terug naar de space-auto. Race Rocket bestuurde de auto door met zijn vingers over het touch-raam te gaan. Flits Ultra zat naast hem, snel op touch-knoppen te drukken en soms op te kijken, de omgeving verifiërend.
“Hier naar links,” zei hij. RRRRROOOAAAAAAAAARRRRRR de space-auto vloog links naar beneden, door een van de schijf-woningspaceflats, en om de rij blauwe led-lantaarnpalen heen. Vanaf de grond keken enkele robots op met hun eigen blauwe led-lamp-ogen, samen met wat gereanimeerde dinosaurussen en walvissen op pootjes.
“Rechts,” mompelde Flits Ultra, druk drukkend. RRRROOAAAAAAAAAAAAAARRRRR rechts.

IIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUWWWWWWWWWWWHHHOOEPWHOOPWHOOPIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUU waarschuwde de sirene. Robots maakten plaats voor de stoomwolk van het verdampende asfalts door de straalmotors van de space-auto die zijn landing inzette op de eerste vrij liggende wireless domino-parkeersteen. Flits Ultra drukte weer wat knoppen in, die magisch rood oplichten.
“De-acceleratie begint. Landing ingezet,” zei hij.
“LANDING INGEZET!” herhaalde Race Rocket, ook knoppen indrukkend met een zacht melodietje bij elke klik. ONGELOOFLIJK. GGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHH brandden de straalmotors, langzaam contact makend. Uit de parkeersteen kwamen grijpers om de space-auto vast te grijpen, waarna de steen zich staand ophief. ONGELOOFLIJK zo veel meer parkeerplaatsen op deze manier! TOEKOMST.

PPSSSSHHHHHHHHHHHH met nog wat stoom opende de 9 deuren van de space-auto zich, waaruit met bungee-elastieken Flits Ultra, Race Rocket en de rest van het Gamma-Strike-Team schoten. Klik- ontkoppeld en de elastieken schoten terug in de auto. SCI-FI.
“POSITIES!” brulde Race Rocket, waarop het team posities innam, laser geweren in de aanslag.
“TEMPORALE DISPLATIE! OK! CHECK DE NEUTRONEN!”
Flits Ultra sloeg wat data in zijn mobiele data-unit.
“Nog steeds sneller dan het licht,” bevestigde hij. GODDANK.
“Roger that. Gamma team, GO GO GO!”

WHAM. Raketlaarzen werden aangeslagen. RRRRRROOOAAAAAAAAAAAARRRR vloog het team één voor één naar boven, naar de driehonderdtweeenzestigduizendste verdieping, waar ze bleven hangen voor het raam van speciaal vervaardigd smartphone glas.
“Wie heeft de materie-veranderaar?” vroeg Race Rocket. Gigabyte 5 deed zijn hand omhoog, de littekens van de onlangs geintregeerde bluetooth en wifi nog steeds duidelijk zichtbaar, en zweefde naar het raam. Een paar swipes over het apparaat en BZZT. ONGELOOFLIJK het raam veranderde gewoon in vloeistof waardoor het team naar binnen kon komen in de galerij van de driehonderdtweeenzestigduizendste verdieping. RRRRRRRRROOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRR!!!!

“Ok raketlaarzen op standby,” fluisterde Race Rocket, “Calibreer space helmets. Wat is het huisnummer?”
“Logaritme 12,” fluisterde Flits Ultra na wat swipes en motion enhanced bewegingen op zijn mobiele data-unit. Het apparaat gaf bevestigende force feedback in zijn space helmet. Oh yeah.
“Lasers op lassen,” fluisterde Race Rocket. “GO GO GO GOO!!!”

3 Reacties

  1. Zo’n race-rocketauto bestuur je dus met een touchpad. Nou kan het best zijn dat we dat over 15 jaar allemaal doen, maar zou het cool staan? Er zit toch wel stuurbekrachtiging op/achter?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *