Hoezo crisis?


Ondanks de sombere economische vooruitzichten zijn er nog steeds mensen die niet bij de pakken neerzitten maar de armen uit de mouwen steken en hun schouders onder nieuwe initiatieven zetten terwijl alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Zo opende onlangs in Dirkswoud dierenwasserij Proper Konijn haar deuren. Eigenaar Jan Blokhoofd vertelt dat het dierenwassen altijd al een hobby van hem was. Reeds als kind deed hij z’n speelgoedbeesten in bad, daarna volgden honden, katten en witte muizen. Het droogföhnen en brushen vond [en vindt] hij de leukste onderdelen van het proces. Maar nu gaat hij dus professioneel aan de slag. Marktonderzoek heeft hij niet verricht want daar gelooft hij niet in, liever vertrouwt hij op zijn intuïtie. Zo verwacht hij in de nabije toekomst veel van het varken, dat volgens hem ‘de nieuwe hond’ is. Maar men kan bij hem in principe terecht met iédere diersoort, van eekhoorn tot olifant. Hoewel hij zich afvraagt of het zin heeft om bijvoorbeeld een mier ter reiniging aan te bieden: ‘Die krijg ik natuurlijk wel schoon, dat is het punt niet, maar je kunt niet garanderen dat hij de behandeling overleeft’. Toch vindt hij dat ethiek in de zakenwereld een ondergeschikte rol dient te spelen, het gaat in de eerste plaats om geld verdienen. ‘Neem de VOC, die deed aan slavenhandel, want daar zat goud geld in, maar ja, dat mag tegenwoordig niet meer’. Er klinkt iets van spijt in zijn stem door. Maar ieder tijdperk heeft unieke uitdagingen. Zo heeft Jan in eigen beheer een methode ontwikkeld om katten te wassen zonder verwondingen op te lopen, want zoals bekend willen katten ongaarne in bad. Nadere bijzonderheden weigert hij te verstrekken omdat hij de concurrentie niet in de kaart wil spelen. De concurrentie? Ja, hij praat er met duidelijke tegenzin over, maar op de Veldlaan zit een illegale dierenwasserij. ‘Geen vergunning, geen diploma’s, niks. Maar daar wordt aan gewerkt’, voegt er onheilspellend aan toe. Zo te horen zijn ze op de Veldlaan nog niet van hem af.. Hoe dan ook, we wensen Jan veel succes met zijn onderneming. Het adres van de firma Proper Konijn is Parallelweg 37, de openingstijden zijn doordeweeks van 9 tot 6 en op zaterdag van 9 tot 5. Het maken van een telefonische afspraak wordt aanbevolen.

14 Reacties

  1. Ik weet dat er ook enorme behoefte is aan een nagelstudio voor cavia’s. Bent u nog van plan uw activiteiten in die richting uit te breiden?

  2. Voorlopig concentreer ik me op het dierenwassen. Ondertussen denk ik aan een keten van koffiewinkels over de hele wereld voor mensen die zelf niet in staat zijn om koffie te zetten. Wie weet wat de toekomst nog brengt, misschien ook wel nagelstudio’s voor cavia’s. Kunnen ze meteen gebrusht worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *