Noord-Europa

Ik heb het al eerder gezegd. Het moet er maar eens van komen, na al die strapatsen van Papandreou en Berlusconi, die toch niet van plan zijn om ook maar enigszins te gaan doen wat ze moeten doen. We moeten eens stoppen met de subsidiëring van het Zuideuropese deel. Het moet over zijn, klaar. Geen cent meer naar Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk.

Minister-president Mark Rutte! Treed in gesprek met de Duitsers, de Finnen enzovoorts om uit de euro en uit de EU te stappen, en begin dan de Noord-Europese Liga, of hoe je het wilt noemen: doe dat samen met Finland, Zweden, (Noorwegen), Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Verzin eventueel een nieuwe munt, als dat per se moet. Laat die euro dan maar wegrotten. Desnoods nemen we de Mark of het Pond.

Wie zich bij ons wil aansluiten, moet bijvoorbeeld tien jaar lang aantonen dat ze het waard zijn. Controle door het IMF. Jaarlijkse rapportage.

3 Reacties

  1. Juist, weg met de Euro. Die naam alleen al is zo saai als maar kan.
    Ik stel voor: de nieuwe munt moet de Daalder worden. De Duitsers noemen dat de Thaler, en de Engelsen: Dollar. (Die zullen wel weer niet mee willen doen, dus). De Daalder heeft als waarde 0,68 Euro, ofwel 1,50 gulden. Klaar.

  2. Welke muntnaam ze ook kiezen (ze zouden eenvoudig voor het Britse pond kunnen kiezen: het pond ís er al), doe het meest normale. Eén: we stappen uit het Europa van de 27 en erkennen dat dat een bloody mistake is geweest. Twee: we richten een Noord-Europese Liga of Bond op. Klaar.

  3. Ja, de Mark Rutte naast de Pond Sterling voor Noord Europa.
    Daar zit ook een wetmatigheid in, alle vormen van succesvolle samenwerking en uitwisseling van ideeën tussen mensen(groepen) vinden plaats langs breedtegraden, nooit langs lengtegraden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *