Ingeborg Beugel, de vleesgeworden belangenverstrengeling

Ingeborg Beugel domineerde de afgelopen dagen via Pauw & Witteman onze late avond. Ongeveer vijf minuten lang was dat ook leuk. Haar maffe kapsel, de grote ringen om haar vingers en haar interrupties met schorre stem waren verfrissend. Maar na een kwartier al hoorde ik mezelf mompelen: “Hou je bek nou eens een keer Ingeborg, Frits Wester wil ook wat zeggen.” En “Nee Ingeborg, niet alles in de wereld gaat over Griekenland.” Beugel bleek een tv-persoonlijkheid als een goedkope luchtverfrisser. Als ze het kort houdt, zeg met een itempje op het achtuurjournaal, is het te doen, maar als ze maar doorgaat blijft ze in de ruimte hangen en bezorgt ze iedereen hoofdpijn.

En dan heb ik het nog niet eens over haar met dikke klodders Grieks blauw ingekleurde bril. Of moet ik zeggen bil. Naar eigen zeggen is Beugel kind aan huis in de kapitale villa van Papandreou. Hij is notabene de beste vriend van haar ex. Die ex was vast niet die zielige leraar met dat hongerloontje, waar ze graag naar verwijst. Het gaat nog verder. Ingeborg vertelt met glanzende ogen dat ze Giorgos Papandreou persoonlijk heeft gekend “met zijn eerste vrouw en met zijn huidige vrouw.” Dat hij een ‘womanizer’ is. Daarbij valt ze nog net niet in katzwijm van haar stoel. Van daar is het niet zo’n heel grote stap naar: “Papandreou heeft me tussen vrouwtje één en twee flink genomen.” Laat ik er nog even ‘op zijn Grieks’ bij zetten, zodat u dat niet in de commentaren hoeft te doen.

Lieve man
Papandreou jr. is een “lieve, lieve man”. Over zijn in- en in- corrupte vader, van wie hij de troon geërfd heeft, rept Ingeborg met geen woord. Zijn opa, de eerste in de Papandreou-dynastie, is “de Allende van de Balkan”. En een ‘womanizer’. Dat moet ze er bij zeggen. Voor groupie Beugel is de viriliteit van de Papandreoutjes misschien nog wel belangrijker dan hun intellect. En natuurlijk is ze ook smoorverliefd op heel Griekenland. Niet zo heel gek. Zou ik ook zijn als ik de helft van het jaar op het lieflijke Hydra zou wonen.

Daarom vind ik het raar, nog afgezien van haar onaangename gedrag naar haar tafelgenoten toe, dat Ingeborg nu al twee weken op tv Griekenland mag pluggen, onder het mom van zo goed mogelijk informatie verschaffen. Ja, ze is er 15 jaar correspondent geweest, en dat geeft haar dieper inzicht in dat land dan wie ook. Want ondanks haar ‘lekker gekke’ uitstraling is ze een slimme tante. Tegelijkertijd: ze is een halve Griek. Ze woont er, eet hun Moussaka en heeft hoogstwaarschijnlijk met de halve Papandreou-dynastie liggen ketsen. Belangenverstrengeling is volgens Wikipedia: ‘Een situatie waarbij iemand meerdere belangen dient die een zodanige invloed op elkaar kunnen uitoefenen dat de integriteit in het geding komt.’ Dat lijkt me Beugel op het lijf geschreven.

Kristos
Ik vind ook dat we Griekenland moeten redden hoor. Anders kunnen we Spanje en Berlusconië ook wel vergeten en klap de heel Eurozone als de soufflé die het is in elkaar. Dan zijn we pas echt ver van huis. Maar dat hoef ik niet per se te horen van iemand die het feit dat Griekenland al jaren een corrupte, luie tyfusbende is wegwuift met het argument dat ze diezelfde tyfusbende jarenlang aan ons gerapporteerd heeft. Wat is dat voor kontargument? Nog zoiets: Ingeborg verwijt haar tafelgenoten continu dat ze geen historisch besef hebben. Tja. Zou ik ook zeggen als ik meer van de Griekse geschiedenis wist dan wie ook aan tafel. Beste Ingeborg: laten we even historisch besefsgewijs terugspoelen naar de vierde eeuw voor Kristos. Dertien Griekse steden leenden toen geld van de Tempel van Delos om een vloot te bouwen. Naderhand kon de tempel naar zijn geld fluiten, want ze hadden ineens een tot de tanden bewapende vloot. Voilà, de eerste geregistreerde soevereine wanbetaling uit de geschiedenis. Was getekend: de Grieken.

Ga toch lekker terug naar Griekenland, Ingeborg. Kun je chez casa Papandreou vertellen over je triomfen op de Nederlandse televisie en je privéparadijsje weerzien, met je geliefde rokkenjagende Griekse mannen. Met die Thaise facelift van je zullen ze nog wel even achter je aan zitten. Een facelift die je overigens niks gekost heeft, want er is een documentaire over gemaakt die aangekocht is door de publieke omroep. Feitelijk zitten we al een week te kijken naar een irritant wijf dat een corrupt land plugt, met een facelift die we zelf betaald hebben. Heb je goed geregeld, Ingeborg Beugel.

7 Reacties

 1. leuk !

  Irritant wij…. wicht inderdaad, die beugel.

  Wat doet ze eigenlijk op Hydra?
  Wie betaalt dat, nu ze ‘correspondent af ‘is

 2. Ingeborg heeft ondertussen een boel shit over haar heen gekregen, dat is niet normaal meer. Ze is zelfs met de dood bedreigd, en een kerel is haar gaan schoppen toen ze boodschappen deed. Ze werd toen gered door 3 vrouwen die voor haar gingen staan.
  Wat een walgelijke wereld.

 3. Ingeborg Beugel en de EU doen me met de ongetemde miljardenstroom precies denken aan het, overigens weinig bekende sprookje van Grimm, ‘De zoete pap’. In dit sprookje kwam een arm en vroom meisje in een bos een oude vrouw tegen, een goedaardige tovenares, die het leed van het meisje zag.
  Zij schonk het meisje een toverketel die zoete pap kon toveren en zodanig was te besturen dat als er tegen werd gezegd; “Potje, kook!”, dan kookte de ketel heerlijke zoete gerstepap, en als ze zei: “Potje, stop!” dan hield de ketel weer op met koken. Het meisje en haar moeder, een weduwe, kwamen hierdoor zo niets tekort hoewel ze toch elke dag alleen pap aten.
  Op een dag wilde de moeder, tijdens de afwezigheid van haar dochter, een bord pap koken maar nadat ze de ketel aan het werk zette kon ze deze opeens niet meer doen stoppen omdat de de spreuk was vergeten om de ketel te doen ophouden! De ketel stroomde over van de pap en deze bedekte op een gegeven moment de hele stad onder! Toen de dochter terug kwam zag zij de overstroomde pap in de stad en zij kon met de juiste spreuk de ketel stoppen maar de inwoners waren echter verplicht alle pap op te eten omdat ze anders daar nooit meer uit konden!
  Moraal: Het meisje (EU-burgers) krijgt van de tovenares (EU-elite) de ketel waar zowel de dochter en haar moeder (bestuurders van EU-landen) gretig van profiteren en zij onverzadigbaar worden al lijkt de pap (miljarden aan EU-geld) hen zodanig de neus uit te komen dat ze van geen ophouden weten.
  Op een gegeven moment kan de ketel niet meer worden beheerst en geeft de moeder alle inwoners van de stad (Griekenland) hierdoor (on)bedoeld teveel pap zodat zij zelf niet eens meer weten of ze daardoor onverzaadbaar worden al zullen ze door het consumeren hiervan later geen pap meer kunnen zeggen omdat het hen te gortig wordt, gelijk aan Griekenland!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *