Het verhaal van een afvallige

De afgelopen maanden ontving hij dagelijks dreigbrieven (waaronder drie met kogel), is hij bespuugd door voormalige vrienden, weigeren docenten hem les te geven en is zijn moeder het enige nog levende familielid dat contact met hem wenst te hebben. Wie zit hier op deze gure februari-dag in het jaar 2009 tegenover mij? Een afvallige moslim? Een overtuigd pedofiel? Teunis T. de zweetvoetenman? Neen, meneer. Erik (naam gefingeerd) is een eenvoudige student biologie die onlangs het darwinisme heeft ingeruild voor de theorie van de degeneratie, een variant van het creationisme.

Tokkies
Het begon allemaal zo’n beetje toen de Tokkies ons ooit zo tolerante kikkerlandje veroverden. “Achteraf gezien had ik al langer zo mijn vraagtekens bij de evolutietheorie. Als ik bijvoorbeeld op televisie hooligans aan het werk zag. Maar die vraagtekens werden uitroeptekens toen de Tokkies voor het eerst het beeldscherm van mijn eenvoudige Philips uitpuilden. Hoe is het mogelijk, dacht ik toen ik dat stel amper verstaanbaar Nederlands pratende patatvreters door mijn beeld zag waggelen, hoe is het mogelijk dat dergelijke schoolvoorbeelden van de homo frituris het product zijn van miljoenen jaren evolutie? Dat is onmogelijk, was de conclusie die ik toen vrij snel trok.”

“Wie in de evolutietheorie gelooft, moet daarin ook de mens betrekken. Nu kun je beweren dat door allerlei nieuwe technieken, door de medische vooruitgang en dergelijke, dat daardoor de natuurlijke selectie buitenspel wordt gezet. Wij kunnen met allerhande middeltjes ons leven verlengen, dus is het niet meer nodig om daar genetisch in te investeren. Volgens sommige evolutionisten staat daardoor de evolutie van de mens stil. Maar volgens mij staat de mens niet stil. Vooruit gaat hij echter ook niet. De mens evolueert in rap tempo achteruit.”

Zesde zintuig
“Je ziet het ook bij iets kleins als de mobiele telefoon. Doordat wij geen goede afspraken meer hoeven te maken wanneer wij iemand willen ontmoeten, omdat wij via onze gsm op elk gewenst moment kunnen vragen waar de ander precies is, lijken wij het vermogen te verliezen om op toeval te vertrouwen. Voor de komst van de mobiele telefoon hadden wij een soort zesde zintuig om de mensen tegen te komen die je op dat moment nodig had. Stel dat je midden in de nacht naar huis moest maar niet wist hoe. Dan kwam je altijd wel iemand tegen die je bijvoorbeeld een lift kon geven. Dat gebeurt niet meer. Nu bel je even of iemand je komt halen. Het toeval sluit je uit. Het vermogen dat toeval te benutten, verdwijnt. Hoe vaak kom je nog toevallig iemand tegen?”

“Wij verliezen dat wat wij niet meer nodig hebben. De Tomtom zal er voor zorgen dat wij ons natuurlijke richtingsgevoel kwijtraken. Dankzij de afstandbediening zijn de Tokkies zo dik geworden. En verliezen ze het vermogen om te lopen. Binnen één generatie zal de voltallige familie zich louter in invalidekarretjes kunnen voortbewegen. Dat een dergelijke verandering juist een bewijs is van het gelijk van Darwin? Daar geloof ik niks van. De natuurlijke selectie zou tot verbetering moeten leiden, niet tot achteruitgang. Zij die genetisch het best in elkaar zitten, die zich het best aanpassen aan deze moeilijke tijden, zouden zich volgens Darwin het meest moeten vermenigvuldigen. Hun soort zou de grootste kans op voortleven hebben. Aan het aantal kinderen dat de Tokkies hebben, tegenover het aantal kinderen dat, zeg, een gemiddeld succesvol advocatenpaar heeft, kun je al zien dat dit onzin is. De mens wandelt gestaag haar ondergang tegemoet.”

Evolutionaire baby’s
“Nadat ik dit had bedacht, kwam ik op internet het werk van Peter Scheele tegen. Ik kende hem nog wel van het EO-programma Peter. Ik mocht daar vroeger eigenlijk nooit naar kijken – ik ben een typisch product van een orthodoxe VPRO-opvoeding – maar uiteraard deed ik dat wel. Peter probeerde jongeren te laten zien dat Christenen ook cool konden zijn. Hij had een oorringetje en droeg lang haar. Afijn, veel indruk maakte het destijds niet op me. Dit in schril contrast met zijn theorieën over degeneratie. Volgens Scheele heeft God ooit een stel oerdieren op aarde gezet. Die oerdieren verspreidden zich over de aarde en pasten zich aan hun situatie aan. Niet door nieuwe vermogens te ontwikkelen, maar juist door alle overbodige ballast overboord te gooien. Toen de mol ondergronds ging, verloor hij zijn zicht. Of kijk naar de walvis, die nooit heeft kunnen kiezen tussen leven onder of boven water. Onder water kan hij niet ademen, boven water droogt hij uit. En dan zo nu en dan op een of ander strand aanspoelen! Vind je het gek dat je met uitsterven bedreigd wordt? Ik niet.”

“De mens was het kroonjuweel van Gods oerdieren. Of dat Adam en Eva waren durf ik niet te zeggen. Adam en Eva of geen Adam en Eva, de Tokkies staan zeer ver af van de mens zoals God die bedoeld heeft. Dankzij alle technologische vooruitgang degenereren wij in versneld tempo. Wij zijn op weg naar de totale passiviteit. Evolutionair gezien worden wij baby’s. Lichamen die niks kunnen, met een stel hersens dat niet meer hoeft na te denken. The Curious Case of Benjamin Button gaat daarover. Kubrick’s 2001 A Space Odyssey ook trouwens.”

“Toen ik tijdens een werkcollege over het empathisch vermogen van de bonobo eens over mijn twijfels aangaande de evolutietheorie begon, werd ik door mijn docent en medestudenten aangekeken alsof ik zojuist had voorgesteld baby’s in brand te steken. Aan het eind van de dag stond ik overal bekend als Darwin-ontkenner. In het begin ging men nog met mij in de debat, maar toen ze merkten dat ik niet over te halen was en, naar ik vermoed, toen ze zelf aan hun eigen waarheid begonnen te twijfelen, sloeg het onbegrip vrij snel om in regelrechte haat, die sindsdien alleen maar in hevigheid is toegenomen. Kennelijk voelen ze zich bedreigd. Ik zie het als een stervend dier dat wild om zich heen probeert te slaan.”

Gedegenereerde schoudertjes
“Voor mij is het tragisch natuurlijk. Toen ik afgelopen kerst alle moed had verzameld om het thuis te vertellen, werd het heel stil. Mijn vader klapte dicht, mijn moeder begon te huilen. Zo hadden ze me niet opgevoed. Ik ben die nacht hardhandig door mijn vader uit m’n bed gesleurd en in mijn ondergoed de straat op geschopt. Ik hoefde nooit meer terug te komen. Mijn vader heb ik niet meer gesproken. Mijn moeder smeekt me dagelijks mijn opvattingen te herzien. Of desnoods te doen alsof. Maar dat weiger ik uiteraard. Het besef dat de mens richting de staat van baby degenereert is al zwaar genoeg om op mijn veel te tengere want gedegenereerde schouders te torsen. De waarheid ontkennen omdat dat het leven makkelijker maakt, is geen optie. Dan zou ik zijn als de mol die geen zin meer heeft om boven de grond te komen. Ik wens niet blind te worden, ik verkies een leven boven de grond in het felle licht van de waarheid. Ook al doet het pijn aan mijn ogen. Maar dat licht is de waarheid, meneer. En dat licht is onze enige redding. Dat zelfs Andries Knevel zich daarvan heeft afgekeerd en blindheid verkiest, doet vrezen dat ik een verloren strijd ben aangegaan. Maar ik zal niet verzaken. Het is onze enige kans.”

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

9 Reacties

  1. VerD vD, nou dan doe ik als endangered species maar de IMDB-kwoot:

    As the 21st century began, human evolution was at a turning point. Natural selection, the process by which the strongest, the smartest, the fastest, reproduced in greater numbers than the rest, a process which had once favored the noblest traits of man, now began to favor different traits. Most science fiction of the day predicted a future that was more civilized and more intelligent. But as time went on, things seemed to be heading in the opposite direction. A dumbing down. How did this happen? Evolution does not necessarily reward intelligence. With no natural predators to thin the herd, it began to simply reward those who reproduced the most, and left the intelligent to become an endangered species.

  2. De openingsscène staat gelukkig op YT.
    O ja dat was ik vergeten: De medische wetenschap die oplapt wat vroeger genadeloos ten onder moest gaan in de ‘survival of the fittest’.

  3. Er rest de menselijke soort niet anders dan een nieuw Lebensborn programma.. endangered species ( zoals de heer Cole) zullen offers moeten brengen om hun zaad zo wijd mogelijk moeten verspreiden.. Alle tokkies worden natuurlijk gesteriliseerd.. over 50 jaar stemt heel Nederland D66!

  4. Max, je wordt nog gekapitteld op panzerfaust.org over een van de BijbelLeesSessies door een Christen over een verhaal dat je over Jozef en en zijn broers schreef, fascinerende/authentieke reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *