De primeur is van de PVV

Ik bedoel niet het wanoptreden van de heer Graus in de commissie De Wit, want dat was geen primeur: zoveel domheid en onbekwaamheid en vervolgens leugenachtigheid verwacht je van zo’n man. Ieder weet dat de man niet deugt (hij sloeg zijn vrouw ook).

Nee, ik bedoel dat de PVV nu als eerste partij laat onderzoeken hoeveel het nu kosten moet als Nederland teruggaat naar de stuiver, het dubbeltje, het kwartje, de gulden. Dat had de PvdA of D66 of GroenLinks of de SP als primeur moeten hebben, of zit men daar te slapen?

Ik durf er wat om te verwedden dat men in die partijen nu zal zeggen: dat is allemaal voorbarig van die PVV. Dat geeft maar opschudding.

Dat geeft inderdaad maar opschudding, maar op dit ene punt ben ik het volledig eens met de PVV.

8 Reacties

 1. ff over dat “Ieder weet dat de man niet deugt (hij sloeg zijn vrouw ook).” Martin Luther King “sloeg zijn vroeg ook”. Among other heroes waarvan iedereen weet dat ze deugen. Niet dat Graus opeens wel deugt, dat niet.

 2. Ik kan wel een paar uitzonderingen bedenken op die regel. Bijvoorbeeld als je vrouw je probeert te vermoorden met een keukenmes. Of als ze je huis in de lucht wil laten vliegen, zoals vorige week in Eisenach.

  Als je nu gaat zeggen dat dat vast weer de schuld is van de man, dan moet je maar eens goed nadenken waarom je dat denkt.

  Terug naar de gulden, nou ja. Ik vind het wel goed dat ze laten uitzoeken wat dat kost. (Afgezien van het feit dat zoiets helemaal niet te berekenen valt; dan hadden ze ook uit kunnen rekenen hoeveel het kost om de euro in te voeren). Het zal namelijk een hoop geld kosten, en niemand is er mee gediend. Typisch populair geklets van de PVV en de Bild-Zeitung en alle andere borreltafels.

 3. Ik bedoelde natuurlijk je vrouw slaan in een driftbui of iets dergelijks.
  Ik vind het een goed idee om het eens uit te zoeken, van die gulden en die euro. Hoeveel euro gaat ons de eurozone nog kosten, met Griekenland, Italië, Spanje, Portugal?
  Overgang naar de gulden hoeft niet veel meer te kosten dan de overgang naar de euro tien jaar geleden. Je moet dan die gulden wel koppelen aan bijvoorbeeld de wederingevoerde Mark of het Engelse pond.
  Ja, óf ze moesten die landen als Griekenland en Italië uit de eurozone kunnen gooien. Maar dat kunnen ze niet, zeggen ze.

 4. Dat had je al geschreven zie ik. Dat van die DM.

  Los daarvan voel ik me wel solidair met het Spaanse, Italiaanse, Griekse en elk ander mediterraan volk.

 5. Als bijvoorbeeld Italië omvalt, dan hébben we geen euro meer. Dan moeten we ons zien te redden, en daarom is het goed dat het wordt uitgezocht.
  Van mij mag de euro blijven overigens, net zoals de dollar of de yuan of het Engelse pond. Maar dan wel met strikte controle van het IMF en met sancties.

 6. Ik heb wel sympathie voor die Graus, dierenvriend van het sentimentele soort, maar wat is daar mis mee. (Nou ja, dat hij zonder morele bezwaren biefstukken verslindt, misschien, maar dat weet je niet zeker.) Verder lijkt hij me ontoerekeningsvatbaar, of het nu om zijn relaties met vrouwen gaat of om zijn invulling van het lidmaatschap van die commissie.

  Wat de herinvoering van de gulden betreft: iedereen weet dat dat inmiddels een van de scenario’s is, maar je moet zo naïef zijn als die gasten van de PVV om te denken dat je de kosten daarvan kunt berekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *