Mauro hier, Mauro daar

Gisteren, donderdagmiddag 27 oktober tot laat in de nacht, was politiek Nederland druk bezig de mensheid te vermaken met een debat over de prangende vraag: mag Mauro blijven of moet hij terug naar Angola? Helaas had ik ook andere dingen te doen, dus ik heb niet het hele debat, als je het zo mag noemen, gevolgd, maar het kwam er op neer dat minister Leers zei dat een gang naar het Europese Hof geen opschortende werking zou hebben, waarna iemand van, meen ik, de PvdA te berde bracht dat dat wel degelijk een opschortende werking had.
Ik heb zelf geen mening over het geval van die Mauro. Hij mag van mij best blijven. Maar ik kan me ook voorstellen dat je zegt: zus en zo zijn de regels en hij moet weg. Even goede vrienden, hoor. Je moet natuurlijk niet aankomen met een ‘aanzuigende werking’ (PVV, VVD) of met hem wegsturen naar Angola en hem daar dan een studievisum laten aanvragen die dan ‘met voorrang’ behandeld zal worden (CDA). Het is blijven of niet blijven, uit. Volgens de regels is hij na 8 of 9 jaar uitgeprocedeerd, maar minister Leers kan zeggen: je spreekt zo aardig Limburgs, jij mag blijven, blijf maar.
Een en ander werd in de Tweede Kamer van de Staten Generaal behandeld. Mauro was aanwezig op de publieke tribune. Hallo, Mauro!
Het ging dus niet over die Ama’s in het algemeen, het ging slechts over één jongen van 18 jaar. Tweede Kamer van de Staten Generaal. Of ze godverdomme niets beters te doen hebben, dacht ik. En ze zijn nog niet klaar met het geval-Mauro, want dinsdag moet er nog gestemd worden.
Dames en heren politici. Het was, dat zult u toch wel met mij eens zijn, een schandalige vertoning. Kunt u een volgende keer bijvoorbeeld over dit soort dingen debatteren?
Graag.

9 Reacties

 1. Wordt Mauro nou geofferd/uitgezet om de PVV te vriend te houden? Rutte staat van A t/m achter wat Leers gedaan heeft, zegt hij.

    1. Sikbock, schaam je, mense met zonder hart voor kinderen die pik je er ook zo uit he.
     Trouwens, vandaag, 1 november, de prent van Jos Collignon in de papieren Volkskrant gezien? Hij is erg goed en erg grappig.

 2. Ben, Precies mijn reactie. Laten we uitrekenen hoeveel belastinggeld dat ons gekost heeft. Kunnen we de volgende keer dat zo’n geval zich aandient het geld bij voorbaat al aan de kersverse meerderjarige ama geven en hem ermee terugsturen naar zijn vader die hem op 8 jaren leeftijd op het vliegtuig heeft gezet. Scheelt een hoop ergernissen. Vooruit, de helft is ook goed.

 3. Als ze 8 jaar hun werk hadden gedaan
  Had Mauro dit gezeik nu niet ook nog erbij met zn 18 jaar
  En met hem honderden anderen kinderen, maar wij healen the world alleen als we het mee mogen zingen en sturen hem wel wat na, via giro 555.
  Verbeter de politiek begin met uzelf. Laten wij hollanders alstublieft ons mond houden over wie waar mag wonen stelletje slavenbarbaren

 4. Beschaamd voor d’r volk? Ik niet. Ik schaam me voor het CDA, ja. Maar daar hoeven wij Nederlanders ons verder niets van aan te trekken, zou ik zeggen. Wij zijn toch geen slavenbarbaren? Wij hebben toch nooit CDA gestemd, of VVD? Laat staan Wilders.
  Ondertussen is wel duidelijk: wie op één van die drie partijen heeft gestemd, heeft nu iets uit te leggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *