Maar wat vindt Henk van Occupy Wallstreet / Amsterdam / Den Haag

In de op zeer onregelmatige basis terugkerende rubriek ‘Maar wat vindt Henk?’ vragen wij Henken van diverse pluimage wat ze van ‘iets’ vinden. Vandaag: Occupy Wallstreet/Amsterdam/Den Haag.

Henk Vrijsen, ‘activist in hart, nier en endeldarm’, bekend van zijn strijd tegen de demonisering van duiven als vliegende ratten: “Ik heb het op tv gezien, die massa’s mensen die hun tent op Wallstreet hebben opgeslagen. Ik geef het je op een blaadje: ze zullen niks bereiken. Ik ben meer van de aanmansacties. Kies de juiste strijd. Kies het juiste strijdperk. En ga er vol voor. In je eentje. Anders wordt het hommeles. De bezetting van Wallstreet is te massaal, dat is niet meer in de hand te houden, dat gaat geheid voor verwarring zorgen. En nu het bezettingsvirus overslaat naar andere landen is het einde helemaal zoek. Hoe meer mensen er mee zullen doen, hoe hoger de verwachting, hoe groter de teleurstelling. Zoveel actievoerders, zoveel verschillende doelen. Dit zal de boeken in gaan als de Toren van Babel van het actievoeren. Ik zie het somber in. Ik sluit het niet uit dat ik een dezer dagen een tegenactie op touw zal zetten. In m’n eentje, uiteraard.”

Aspirant Rotary-lid Henk Dremshaven, normaliter de mildheid zelve, heeft geen goed woord over voor de actievoerders: “Walgelijke lui. Mogen ze eeuwig rotten in de hel. Ze beseffen niet hoeveel kwaad ze doen. Iedereen weet dat onze economie op emotie draait. Als iedereen zich goed voelt, gaan de beurzen omhoog. Voelen de mensen zich slecht, dan gaan de beurzen naar beneden. Na 11 september zag je dat de mensen neerslachtig werden. En dat had z’n weerslag op de beursjongens. Het leverde een recessie van heb ik jou daar op. En wie mogen het oplossen? De helden van Wallstraat die gewoon zijn blijven staan. Die hun verantwoordelijkheid nooit uit de weg zijn gegaan. Die zich daar uit de naad staan te werken om onze economie er weer bovenop te krijgen. O, wat zal het schelen als we ze even een hart onder de riem steken. Als we allemaal zouden zeggen: bedankt jongens, jullie doen fantastisch werk! De beurzen zouden omhoog schieten. Want het zijn gevoelige jongens hoor, die beursjongens. Maar wat krijgen ze, in plaats van bedankjes? Bakken met stront. Vindt u het gek dat de wereld naar de klote gaat? Ik niet.”

Aardrijkskundeleraar Henk Roelofsen is zeker van de partij als Occupy Den Haag van start gaat: “Ik heb gehoord dat in New York de lichaamssappen je om de oren vliegen. Als het hier ook maar half zo’n geile bedoeling wordt als daar, wil ik het voor geen goud missen.”

Henk Cobussen uit Velp: “Mijn vaste Super de Boer heeft een metamorfose ondergaan. Niks staat meer waar het hoort te staan. Ik heb gisteren een kleine anderhalf uur naar pedaalemmerzakjes lopen zoeken. En toen ik ze eindelijk had, bedacht ik me ineens dat ik helemaal geen pedaalemmer heb! Ik had op zoek moeten gaan naar boterhammenzakjes. Kon ik daar weer naar op zoek, om na drie kwartier tot de ontdekking te komen dat ze naast de pedaalemmerzakjes lagen. Dus u begrijpt: u occupied maar totdat u een ons weegt, wat mij betreft kunt u dat hele Wallstreet in uw reet stoppen.”


Stadshovenier Henk Roelvink (“Familie van? Zou best kunnen”) is het om het even: “Ik vind het wel leuk. Ja toch? Het is best leuk.  Ik zag het op tv en ik dacht: da’s best leuk. Ja toch? Als die mensen zich daar nu goed bij voelen? Ziet er gezellig uit. Of ik zelf mee gaan doen? Nee zeg, ik haat gezelligheid.”

Duivenmelker Henk van Laarhoven: “Waar gaat het over? Iedereen weet dat de wereld geregeerd wordt door pedofielen, die één doel hebben: zo veel mogelijk kinderen verkrachten. Om de aandacht af te leiden voeren ze oorlog, organiseren ze een wereldwijde crisis, zorgen ze voor hongersnoden en vervuilen ze onze luchten met chemtrails om de opwarming van de aarde te bevorderen. As we speak zijn ze bezig om de United Sluts of America een oorlog met Iran in te rommelen. Allemaal om de aandacht af te leiden van hun core business: zo veel mogelijk kinderen verkrachten. Maar hoor je de mensen op Occupy Wallstreet daarover? Neen. Driewerf neen. Ze kijken weer eens niet verder dan hun eigen portemonnee. Walgelijk. Misschien ga ik zelf nog naar Amsterdam om de zaak een beetje recht te trekken. Iemand moet toch zeggen waar het op staat!”

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

  1. Die Henk Vrijsen, een hoop ge-oh, maar dan vat-ie met “Hoe meer mensen er mee zullen doen, hoe hoger de verwachting, hoe groter de teleurstelling” het ineens briljant samen. Een analyse die op alle massalisteit slaat. Hulde!

    1. ‘activist in hart, nier en endeldarm’ en ik schoot in de lach na de eerste zin, heb de rest van Henk Vrijsens’ betoog niet meer kunnen lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *