Ironie

“Ik heb groot ontzag voor propaganda. De kunst om mensen die onder het systeem te lijden hebben, ervan te overtuigen om het te steunen en het als iets goeds te beschouwen.”  Zei een katholieke priester in de film ‘Capitalism: a love story‘, van Michael Moore. Hij had het over het kapitalisme, dat hij als iets slechts beschouwde, maar ik vond het ook wel op het katholicisme van toepassing.

Over Michael Moore gesproken: in de Groene Amsterdammer van deze week las ik dat de pacifist Michael Moore, na zijn anti-Bush-dankwoord voor zijn Oscar en vooral na zijn film Fahrenheit 9/11, zodanig met de dood is bedreigd dat hij zich genoodzaakt zag een team van oud Navy Seals in te huren om zichzelf te beschermen. Hij beschrijft:

“In New York City (…) trok een woedende voorbijganger het enige wapen dat hij op zak had – een bijzonder scherp geslepen potlood. Terwijl hij op me afstormde om me ermee aan te vallen, zag de Seal hem en op het allerlaatste moment stak hij zijn hand tussen mij en het naderende potlood. Het potlood ging dwars door de hand van de Seal. Ooit gezien hoe een navy Seal doorstoken wordt? De blik in zijn ogen is vergelijbaar met die van ons wanneer we ontdekken dat de shampoo op is.”

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

5 Reacties

  1. Broodje aapverhaal weer: hoe ontzettend scherp (en stevig!) moet een potlood wel niet zijn om meer dan een millimeter van ’s mensen vlees te doordringen? Een potlood, ga toch weg!

      1. (…)De mate van hardheid of zachtheid van het potlood hangt af van de hoeveelheid klei in het mengsel. Hoe meer klei, hoe harder het potlood. 8B geeft aan dat het om een heel zacht potlood gaat met veel grafiet en 8H is een heel hard potlood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *