Chef communicatie CDA denkt out of the box

“Voor kerst moet die hele business met Mauro afgelopen zijn. Want als het eenmaal koud is, de kerstverlichting in de winkelstraten aan is en godbetert er ook nog sneeuw valt, dan gaan we helemaal nat. En je zult het zien, staan we op 10- zetels en Wilders op 35+, trekt ie de stekker eruit en gaan we voor jaren de oppositie in. Nee Gerd, nu doorpakken en dan bidden dat er niet weer een volgend kinderlijk uit de kast valt voor we onze communicatie op orde hebben.”

“Zeker, dit dossier sluit ik nog deze week. Godmiljaar, wat zal ik blij zijn als die jongen in het vliegtuig zit. Mijn lieve moeder sprak altijd al wijze woorden toen ze zei: ‘Gerdje, bidden in nood, helpt geen kloot’. Voor de kastdeur opnieuw open gaat wil ik een communicatiestrategie hebben. Niemand anders in de partij brandt hier godverdomme z’n vingers aan. Ik krijg nul komma nul steun, niet van Maxime, niet van Ruth. Ik wil op z’n minst een verhaal Hans, een degelijk verhaal over waarom het terecht is dat die kinderen het land uitgezet worden.”

“Ik doe wat ik kan. Ik heb overleg gehad met de directeur communicatie van de RK-kerk. Crisiscommunicatie is zeg maar echt zijn ding, zeker wat betreft de combinatie ‘geloof’, ‘kinderen’, ‘ontoelaatbaar’. Ik kan je zeggen Gerd, in vergelijking met die luitjes hebben wij onze communicatie nog goed op orde. Het kan altijd erger. Maar het is waar, aan die wetenschap hebben we niks. Daarom heb ik in het geheim een afspraak gemaakt met de meest succesvolle communicatiestrateeg van dit moment: Bosma. Geheel volgens het motto van dit kabinet: If you can’t beat them, join them. Hij is bereid ons te helpen op het dossier ‘uit te zetten kinderen’.

Ik zie je twijfelen Gerd. Maar Bosma is de man die een fractie van brievenbuspissers en losse handjes in de ogen van 1,5 miljoen mensen weer geloofwaardig neerzet als een partij van normen en waarden. Hij is degene die ‘doe es normaal man’ bedacht, de zin die ongetwijfeld het centrale thema van de Venlose Vasteloavend wordt. Een communicatiegenie. En je zegt het zelf al, van onze eigen partij hoeven we in deze kwestie niks te verwachten, maar we moeten het wel voor ze opknappen. Dat is de deal. Christenpolitiek heeft zoveel agenda’s dat ik ze zelfs in de iCloud niet kwijt kan. Jij en ik moeten dus out of the box denken.”

“Bosma? Ga toch gauw weg man, ik kan hem en Geert niet pruimen. Dat gedwongen gesprek van vorige week was echt de druppel. Ik kan mijn ziel toch niet volledig aan de duivel verkopen.”

“Gerd, je hebt geen keuze. Destijds is je duidelijk gemaakt dat je het stigma van het huis in Bulgarije maar op één manier achter je kunt laten: aanvaard deze ministerspost als ultieme boetedoening en Maxime verleent je absolutie. Over een paar jaar komen er dan weer echte carrièrekansen. Niemand in de partij zal nu een vinger naar je uitsteken. De helpende hand komt van rechts en jij gaat ‘m aanpakken. Samen met Bosma stippelen wij een geloofwaardige strategie uit. Als er één iemand is die dit land kan laten geloven dat kinderen die hier zijn opgegroeid en geïntegreerd, rücksichtlos moeten worden teruggestuurd in het landsbelang, dan is hij het.”

En aldus geschiedde, nog ruim voor de kerst.

2 Reacties

  1. “En vergeet niet te benadrukken dat je integer bent, Gerd. Want dat ben je: een integere minister. Want je weet wat Goebbels zei, Gerd.”

    “Hoe groter de leugen, hoe eerder mensen het geloven.”

    “Als je het maar vaak genoeg herhaalt, Gerd. Want herhaling…”

    “Is de kracht van reclame.”

    “Precies, Gerd. Precies.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *