Gedempt (39)

We kunnen vanaf vandaag met z’n allen op Google Plus! Zomaar. Zonder geïnviteerd te hoeven worden. Wat prachtig. Als ik nu lid van Google Plus zou worden, zou ik dit filmpje erop zetten, want dat filmpje kende u nog niet, maar ik word geen lid.
Ik heb daar diverse redenen voor.
1. Ik heb geen tijd voor die sociale media. Aan Twitter was ik binnen een week verslaafd. Aan Facebook niet, maar dat heb ik ook maar laten zitten: een te groot onzingehalte. Google Plus zal dat ook geven.
2. Wat ik kwijt wil, schrijf ik op mijn blogs en op Nurks. Wie het wil lezen, kan het lezen. Daar heb ik en daar heeft u geen sociale media voor nodig.
3. Noem mij ouderwets, maar ik vind het tutoyeren, zoals ook Google Plus nu doet, onhebbelijk.
4. Ik gebruik het internet meer en meer voor informatiewinning. Daarvoor moet je niet zijn op de sociale media, daarvoor moet je bijvoorbeeld zijn op Wikipedia, Project Gutenberg, YouTube, Vimeo, StumbleUpon of je Google (of andere) Reader.
5. Voor mijn plezier lees ik: boeken of e-boeken. Ik heb de afgelopen week bijvoorbeeld de Ripley-boeken van Patricia Highsmith herlezen. Vandaar dat u zo weinig van me hebt gelezen, de laatste dagen.

4 Reacties

  1. Volgens mij was je binnen een half uur verslaafd aan Twitter. En ben je al na een dag gaan afkicken om vervolgens over te gaan op geheelonthouding.

  2. Nou, zo snel en zo radicaal ging het niet. Ik heb daarna Facebook nog geprobeerd, een half jaar lang of zo. En ik heb nu ook weer gekeken: zit er iets in Google Plus, waar ik iets aan heb?
    Google Plus lijkt me wel het meest geavanceerde systeem, maar toch is het niets voor mij.
    Eigenlijk vind ik Twitter nog steeds het beste van de drie, maar als je dat een beetje goed wilt doen, moet je er teveel tijd aan geven. Ik lees liever. Ik ben nu begonnen in Een brief in Berlijn van Ian McEwan. Dat gaat over het bouwen van een tunnel, midden vijftiger jaren, van West- naar Oost-Berlijn, voor spionagedoeleinden. Echt gebeurd.

  3. Google+ en Facebook werken alleen als je onder eigen naam iets op de interwebs wil zetten. Dat vind ik dan weer zo naar. Het blijft jou en de jouwen eeuwig achtervolgen. Twitter is verslavend, dat is waar. Bloggen blijft het best inderdaad. En lezen natuurlijk ja.

    1. Ja, die eis om burgerzaken identiteit op faceboek etc… zou bespottelijk zijn als het niet keiharde marketing was. Uw gegevens zijn goud waard voor die bedrijven. Uiteraard onder het mom van ethiek en “het is beter voor u”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *