Gedempt (38)

Wat is er leuker in het leven dan een schrijver te ontdekken? Ik was op zoek naar het Oudengelse woord voor about en stuitte zo op de Franse schrijver Edmond About (1828-1885). Ik had wel eens gehoord van de naam, maar ik had nooit iets gelezen van hem.
Dat heb ik nu wel, dankzij Project Gutenberg: L’homme à l’oreille cassée (1862). Als u geen Frans kunt lezen, is hier de Engelse vertaling. Zijn stijl van schrijven doet me denken aan Georges Perec, maar ook en vooral aan Toergenjev: zo schreef men, als men schrijven kon, anderhalve eeuw geleden.
Ik ben alweer vergeten wat about in het Oudengels nou was.

P.S. Nóg leuker: mijn tweede ontdekking van vandaag: The power of mesmerism uit 1891!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *