Doe zelf normaal

“De heer Cohen, voorzitter, de heer Cohen is het schoothondje van meneer Rutte. Nu blaft hij lekker, maar als de dag voorbij is, kruipt hij op de schoot van onze premier. Meneer Cohen is de bedrijfspoedel… ja u hoort het goed, meneer Cohen is de bedrijfspoedel van het kabinet.”

“Voorzitter, de heer Wilders doet mij denken… nee, wacht u even… de heer Cohen, ik bedoel de heer Wilders, de heer Cohen ben ik immers zelf, de heer Wilders dus, die doet mij denken aan een verwende kleuter die zijn zin niet krijgt. Een kleuter die niet naar school wil. Maar hij moet van zijn moeder en uiteindelijk gaat hij toch.”

“Ik trek de stekker eruit hoor!”

“Sorry hoor, voorzitter, maar hoorde ik zojuist de bel niet luiden? Volgens mij is het speelkwartier over en moeten de heren Cohen en Wilders de klas weer in en rustig gaan zitten. Wij van de SP hebben het idee naar een zeer slecht schooltoneelstukje te kijken.”

“Voorzitter, als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren doet het mij deugd dat er zoveel haantjes rondlopen in de Tweede Kamer, maar bevorderlijk voor de inhoudelijkheid van het debat, vind ik het niet. Voorts ben ik van mening dat de bio-industrie moet worden afgeschaft.”

“Allemaal leuk en aardig, voorzitter, maar ik heb hier een stekkerdoos en met die stekkerdoos, waaraan een stekker zit, met die stekkerdoos ga ik laten zien wat ik vind dat er met deze regering moet gebeuren. Ik ga de stekker eruit trekken.”

“Mevrouw Sap, we zijn bezig met de Algemene Beschouwingen. Dan is het van belang dat je elkaar aan kunt kijken. Het woord is aan de premier.”

“Dank u voorzitter. Waar ik het nog even over wil hebben: ik heb mij laten vertellen dat de heer Wilders premier Erdogan van Turkije een Islamitische aap heeft genoemd en ik wil hier toch even zeggen dat dit toch echt beneden alle peil is.”

“Voorzitter, de heer Rutte had beter eerst gelezen waar het echt over ging. Mijn collega Raymond de Roon had het over de Islamitische aap UIT DE MOUW kwam.”

“En die heet Erdogan, zei hij toen.”

“Ja: en die heet Erdogan. Dat is beeldspraak.”

“Ach.”

“Wat ach! Doe eens normaal man! Wat ach!”

“Doe eens normaal? Doe lekker zelf normaal!’

“Doe eens normaal, doe eens rustig man!”

“Ik ben rustig. Doe zelf eens normaal?”

“Moet ik normaal doen? Jij moet normaal doen.”

“O, moet ik nu ineens normaal doen? Jij moet normaal doen!”

“Ik heb hier een stekkerdoos…”

“Nee, jij moet normaal doen. Doe es normaal man.”

“Waarom moet ik normaal doen? Jij begon.”

“Nee, jij begon.”

“Tuurlijk, herr Obersturmbahnführer! Nou wordt ie lekker voorzitter, jij begon!”

“Voorzitter, hoe noemde de heer Rutte mij?”

“Obersturmbahnführer.”

“Nee, daarvoor.”

“Euh…”

“Ik heb hier een stekker…”

“Volgens mij hoorde ik weer eens een flauw grapje over mijn kapsel.”

“Uw kapsel. Voorzitter, ik ben de heer Wilders geloof ik even kwijt.”

“Hair Obersturmbahnführer hoorde ik u zeggen. Ik word hier echt ontzettend pissig van. Ik kan veel hebben, u mag me xenofoob noemen, of racist, fascist voor mijn part, maar grapjes over mijn haar, die ben ik nu echt spuugzat. Zijn we nu helemaal knettergek geworden met zijn allen! De heer Rutte vaart met zijn berenboot over de woelige baren van de wereldeconomie, maar in plaats van zich druk te maken over de hoge golven, maakt ie slappe grapjes over mijn haar. Onderwijl zit Jolanda Sap op het strand met een stekkerdoos te klooien, ligt de bedrijspoedel zelfgenoegzaam zijn eigen pro-Europese anus te likken op een handdoekje. En zo kan ik wel even door gaan, ware het niet dat ik een beetje bang ben in het donker.”

“Mevrouw Sap… mevrouw Sap? Wilt u alstublieft die stekker weer terug in die stekkerdoos doen? Dank u wel.”

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

16 Reacties

 1. Welnee! Ik vind dat we de goede kant opgaan! Nu staan we qua coolheid nog een beetje achter Japan en sommige Afrikaanse landen, waar ze in de regering met stoelen en glazen water gooien, en iets achter de stijlvolle beledigingen van Engeland, maar ik weet zeker dat we er hier ook wel iets moois absurdistisch van kunnen maken. Stekkerbak, islamitische apen uit mouwen, de hoedjes van prinsjesdag, de kerstgroet van de pedopartij, dit land gaat het maken.

 2. Ja, maar ikzelf had het niet als seksistisch geinterpreteerd… Ik dacht meer dat het een verwijzing was naar haar stupide optreden. Als in “steekje los / stekker los”.
  Laat er maar kamervragen komen om dat te verduidelijken!
  1) Is het u bekend dat de heer Wilder gesuggereerd heeft dat er nooit een stekker in mevrouw Sap heeft gezeten?
  2) Is het u bekend of en zo ja waarom die stekker verwijst naar een penis?
  3) Is het al dan niet hebben van een stekker/penis in de eventuele vagina van mevrouw Sap naar uw mening van invloed op enig functioneren van mevrouw Sap? Zo ja leg uit?

 3. Dat klopte inderdaad. Mevrouw Sap liet zich door een fractiegenote een stekkerdoos aanreiken, omdat zij de heer Wilders wilde voordoen hoe je een stekker eruit haalt. Ze deed er een stekker in, onderwijl orerend in de interruptiemicrofoon, en toen haalde ze de stekker eruit. Want dat was iets wat nog niemand ooit gezien had, moet ik vermoeden.
  Op de PVV kun je al nooit stemmen, nu kun je dat ook niet meer op GroenLinks.

   1. Ik had zelf Wilders’ reactie ook niet gehoord. Ik had verwacht dat hij zoiets zou zeggen: ‘Mevgouw Sap, ik tgek de stekker niet uit dit kabinet, want ik ben veel te bang dat dan u met uw kindegachtigheden in het kabinet komt te zitten.’
    Dat zou wel een sterke reactie zijn geweest.

    1. Ik zou hebben geantwoord: “Doe nog eens voor? Ik snap het niet.”
     En dan kijken hoe vaak ik die opmerking kan herhalen voordat zij zou stoppen met het laten zien. Ik denk minstens 5 keer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *