De jacht op Bin Laden

U kent deze foto, neem ik aan. Obama kijkt samen met de nodige betrokkenen hoe Osama bin Laden wordt vermoord. De Seals die de operatie uitvoerden, zouden camera’s op hun helmen hebben gehad om zo de actie te kunnen filmen. De foto die we hierboven zien, zou genomen zijn op het moment dat Bin Laden door zijn hoofd werd geschoten. Vandaar ook dat Hilary Clinton haar hand voor haar mond doet. Het is een vrouw, moet u weten. En vrouwen kunnen er niet zo goed tegen om naar een moord te kijken. Ook al is het slachtoffer public enemy number one.

Echter, in de zeer uitgebreide en razendspannende reconstructie van de operatie, die onder de titel Getting Bin Laden door The New Yorker is gepubliceerd (overgenomen door Vrij Nederland), lezen we dat die Seals helemaal geen camera’s op hun helmen hadden. De enige beelden die er te zien waren, waren afkomstig van een ‘ongewapende RQ 170-drone die op meer dan vijf kilometer boven Abbottabad vloog’.

Hilary Clinton houdt dus niet uit ontzetting haar hand voor haar mond omdat ze ziet hoe Bin Laden wordt geliquideerd. Ze ziet het complex van bovenaf. Misschien zien Obama en zijn staff op dat moment hoe een van de twee Black Hawks in moeilijkheden raakt en bijna neerstort omdat er tijdens de oefeningen geen rekening is gehouden met dichte muren, zodat de door de wieken veroorzaakte wind geen kant op kan en de helikopter als het ware naar beneden trekt (amateurs!). Maar daarvoor vind ik de reactie van Webb, die ondertussen lekker aan het chatten is iets te cool. Alhoewel, in het stuk lezen we ook dat een operatie als deze gesneden koek is voor Seals. Dertien in een dozijn. Dat soort missies worden elke nacht wel een paar keer uitgevoerd. Een van de betrokkenen vergeleek de missie met grasmaaien, zo doordeweeks was ie.

Misschien onderdrukt Hilary Clinton een gaap.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

13 Reacties

 1. Of ze bedacht ineens dat ze nog een taart in de oven had. Vrouwen kunnen erg goed multitasken, is mij namelijk wel eens verteld.

 2. Of het was gewoon een fotomoment! “Ok even dramatisch doen nu, doe maar alsof bin laden is doodgschoten ja houden zo” KLIK.

 3. Taart in oven of aardappels op het vuur lijkt mij zeer plausibel. Vooral omdat multitasken, zo leerde ik onlangs, helemaal niet kan. Ook een vrouwenbrein kan zich maar op één ding tegelijk focussen. Maar ze denken dus allemaal dat ze kunnen multitasken. Vandaar dat er zoveel fout gaat als vrouwen er bij betrokken zijn. En vandaar dus dat de meeste vrouwen niet kunnen rijden.

  Weer een wereldprobleem opgelost.

 4. Of ze realiseert zich ineens dat ze voor het derde opeenvolgende jaar de balletuitvoering van Chelsea mist terwijl ze dit keer met haar hand op het hart beloofd had die bij te wonen.

 5. Of ze wil iets zeggen (‘is die helicopter van ons?’) maar heeft haar mond vol. Ik las dat ze ‘sandwiches van Costco’ hadden laten aanrukken. Kennelijk een bekende sandwichtent in D.C.

 6. Dat laatste klinkt goed! Alleen denk ik dan dat ze het al gezegd heeft. Daarom kijkt die vent achter haar zo aggressief. Nadat zij de opmerking heeft geplaatst heeft hij haar gepimpslapped en iets boos geroepen als “JA DAT DING IS VAN ONS DOM RUND HOU NOU JE BEK! GODVERDOMME! DICHT!”
  En nu verbijt hij zich omdat hij zo ver moest gaan, en zij streelt haar mond met de gedachte “Did he just OH NAHW HE DID-ENT!”

 7. Zo moet het gegaan zijn.

  Hillary: ‘Is that our heli?’

  Man achter haar (volgens mij Dennis McDonough): ‘It’s a fuckin’ Black Hawk. You think Bin Laden owns a Black Hawk? Of course it’s ours, you stupid cow. Now shut the fuck up, I’m trying to watch this.’

  Zij, hand voor de mond, denkend: ‘Did he just… o no he did-ent!’

  McDonough realiseert zich wat hij net heeft gezegd en neemt in gedacht al afscheid van zijn carrière.

  Obama denkt bij z’n eigen: Had ik maar naar m’n moeder geluisterd, dan was ik nu een succesvolle advocaat geweest. Maar nee hoor, ik moest zo nodig de last van de complete vrije wereld op mijn schouders nemen.

  En Marshall Webb doet net alsof hij niks gehoord heeft en is op E-Bay afgedankte Russische tanks aan het kopen.

 8. Oh ja! Webb!! Het zou ook kunnen zijn dat die hele bende dacht “Ok we zitten nu naar een helicopter te kijken die een huis filmt. BORING.” En dat ze dan gaan praten over hoe hoog hun high scores zijn in techno kitten of robot unicorn attack, of QWOP, en dat Webb dan een beetje lacht en zegt “Joh zo moeilijk is dat niet? Toch?” En iedereen lacht, zo van, ja hoor webb, laat jij maar even zien hoe het moet Ha. Ha. Ha. EN DAN LAAT HIJ HET GEWOON ZIEN.

  Ja nu moet ik daar toch bij blijven. Speel naast die foto maar het geluid van een van die spelletjes af. Te duidelijk.

 9. Je bedoelt dat Webb dat spelletje aan het spelen is, en dat iedereen op het grote scherm kan meekijken, en dat Hilary Clinton bij zichzelf denkt: ‘Holy fuck, hij liep niet te bluffen, hij kan het godverdomme echt!’

 10. Die mensen die daar achteraan staan, zijn ook later komen kijken. Het gonsde in de gangen. Webb is op z’n dooie akkertje the White House High Score van Dick Cheney aan het vermorzelen!

 11. Sinds ik deze foto van de Situation Room ‘ns in een item ontelbare male gefotof*cked zag, schiet ik al automatisch in de lach: daar staat dan die body-builder/stripper naast Obama (ja, daarom heet ’t ook the situation room!), of Bert, of Ernie, en dat Uniform is aan het gamen etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *