Wilders’ Wisselgeld

Wilders haat Europa. Maar moslims haat hij nog meer. (Of nee, sorry, de islam haat hij nog meer. Maar dat is volgens mij ongeveer hetzelfde als zeggen dat je niks tegen fascisten hebt, alleen maar wat tegen het fascisme. Of niks tegen nazi’s, alleen tegen het nazisme. Of niks tegen communisten, alleen iets tegen het communisme. Want dat is toch de consequentie als je de islam een fascistische ideologie noemt. Dan zijn islamieten fascisten. Of op z’n minst aanhangers van een fascistische ideologie.)

(Ik denk, nu ik het er toch over heb, dat hij de wereldwijde islamitische gemeenschap ziet als Duitsland in de jaren ’30. Je hebt een voorhoede van extremistische fascisten die heel de wereld raszuiver willen maken. En je hebt de zwijgzame massa die gewoon rust aan hun hoofd willen hebben en denken dat ze dat krijgen door mee te lopen en hun kop in het zand te steken. Daar kunnen best aardige mensen tussen zitten die achteraf zullen zeggen dat ze het allemaal niet gewusst hadden en dat ze dat hele nazisme maar al te graag willen inruilen voor democratie.)

(Op zich is het eigenlijk wel een handig systeem. Ik heb niks tegen pedofielen, alleen iets tegen pedofilie. Maar goed, het blijft natuurlijk wel vervelend dat die pedofielen de pedofilie aanhangen. Daar komt bij dat Wilders niet gelooft in gematigde pedofielen. Dat zijn pedofielen die net doen alsof ze niet zo heel erg pedofiel zijn, totdat ze aan de macht zijn. Dan komt hun ware aard ineens naar boven en zullen ze massaal kinderen gaan verkrachten. Omdat het ineens kan. Taqiyya heet dat, het uitgewoonde stokpaardje van partij-ideoloog Martin Bosma. Pedofielen die hun pedofilie verborgen houden omdat de omgeving geen pedofilie tolereert. Maar zodra de pedofielen het voor het zeggen hebben, laten ze hun ware gezicht zien.)

(Wilders begrijpt taqiyya natuurlijk zo goed, bedenk ik me net, omdat hij en de zijnen dat jaren zelf aan den lijve hebben ondervonden. Decennia lang hebben ze hun ware aard verborgen moeten houden omdat de wereld politiek correct was. Je moest je kop houden over buitenlanders, over islamieten die de wijk overnamen, over Marokkaantjes die de buurt terroriseerden, over moskeeën die met hun minaretten de stad een ander aangezicht gaven. Mocht je niks over zeggen. Deed je dat wel, dan was je een racist. Dus Wilders, en al zijn huidige kiezers, hebben jarenlang hun xenofobe gevoelens voor zich moeten houden. Maar nu mag het ineens. Ze mogen eindelijk zeggen wat ze al jaren dachten. En dat doen ze dan ook. De beer is los. En hoe, mensen. En hoe.)

Wilders zit in de regering. En ook al deelt die regering niet al zijn ideeën, ze zorgt er wel voor dat een aantal van die ideeën de ruimte krijgt om ten uitvoer worden gebracht. Nu Rutte en De Jager ons beetje bij beetje proberen warm te krijgen voor Europa, hebben ze niks aan Wilders. Nu moeten ze hun meerderheid bij de Euro-fielen zoeken. En Wilders zit een beetje vrolijk fluitend op z’n beurt te wachten. Zouden Bos en Balkenende zich onder een foutje van 50 miljard hebben moeten proberen uit te lullen en zouden ze op de koop toe een poging hebben gedaan om Nederland stilletjes aan Europa uit te leveren, om het maar even in Wildersjargon te zeggen, dan hadden ze al dertig moties van wantrouwen aan hun broek gehad. Maar nu houdt Wilders zich koest. Want, zoals zijn partijgenoot Van Dijk zegt: “Als wij dit circus niet overeind zouden houden, lopen we het risico dat iemand zoals u, meneer Pechtold, in vak K komt te zitten. En dan zijn we nog veel slechter af.”

Wat ik me nu afvraag: wat wordt het wisselgeld dat Wilders straks van de circusdirecteur gaat eisen?

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

11 Reacties

 1. Een relevante en legitieme vraag, Molo. Ik vraag mij dat ook weleens af. Ik weet al geruime tijd dat er heel veel mensen zijn die een wereld willen die ik verafschuw. Maar ik ging er altijd vanuit dat het zover niet zou komen, dat het mij persoonlijk niet zou raken, dat ik mijn eigen leven kon leiden. En dat begin ik nu steeds meer te betwijfelen. De idioten dringen mijn wereld binnen en eisen mijn aandacht op. Ik vraag me nu zelfs weleens af hoe ik kan voorkomen dat mijn kinderen winkels gaan plunderen. Onvoorstelbaarheden worden reële mogelijkheden.

  Wat het wisselgeld betreft hou ik daarom alle opties open. Dit circus gaat mijn verbeelding te boven.

 2. Dat is de sterke kant van de PVV, zo’n reaktie van van Dijk. Het is natuurlijk politiek gekonkel, hetzelfde gekonkel waar de PVV de gevestigde partijen van beschuldigt, maar omdat hij het er openlijk bijzegt komt het bij de achterban wel goed aan.

  Ik kan me voorstellen dat de circusdirecteur zich onder het wisselgeld weet uit te draaien. De tijd staat niet stil, er komen ooit nieuwe verkiezingen en de stemming in het land kan dan al weer heel anders zijn.

 3. Het is niet sterk als je achternaam van de premier kennelijk nog steeds niet goed in je systeem hebt zitten. Wat mis je dan nog meer?
  Mark heet geen Rutten, maar Rutte.

 4. Had ik Rutte Rutten genoemd? Ik dacht dat ik dat al veranderd had. Maar goed, of ik nog meer mis, dat kunt u, neem ik aan, zelf wel uitdokteren. Zoveel beweer ik nu ook weer niet.

 5. De liefde van de EU naar moslims toe (en vooral de extremisten onder hen) is nooit erg wederzijds geweest! Het is namelijk ook niet verstandig om vreemde mensen, zelfs als het goedbedoeld is, te gaan overbetullenen, poeslief tegen hen te zijn als ze kattenkwaad uithalen en hen allerlei vormen van luxe in de strot te duwen omdat het grapjassen en lolbroeken zouden zijn.
  Ik vermoed zelfs dat er dadelijk in Brussel of in de rest van Europa zeker een aanslag zal plaatsvinden waarbij veel onschuldige mensen zullen omkomen! En dat zal inhouden dat alle Europeanen die anti-islam, anti-jihad, anti-ISIS en anti-EU zijn eindelijk tegen hen in opstand gaan komen, net zoals dat in Nederland in 2004 heel kort gebeurde.
  Het uitsturen van goedgelovige mensen richting een “heilige” oorlog doet me nogal denken aan een strip over Mickey Mouse uit 1936 over Robin Hood. Mickey kwam toen, door toedoen van een krimpmiddel en een gemuteerde vlieg, in een levend prentenboek van Robin Hood terecht.
  Hij sloot zich bij hen aan en daarna liet hij zien dat Mickey een goed militair was. Maar toen hij van Robin de opdracht kreeg om rijke mensen te gaan beroven en een schone jonkvrouw te bevrijden uit een kasteel begon Mickey enigszins terug te krabbelen (later “beroofde” hij zelfs koning Richard Leeuwenhart!) en vooral bij de laatste opdracht bleek een addertje onder het gras te zitten!
  Want toen Mickey de schone jonkvrouw Minnabella (een verre betovergrootmoeder van Minnie Mouse) ging verlossen bleek dat deze zichzelf opzettelijk had opgesloten met hulp van de ridders van het kasteel. De traditie eiste daar namelijk dat de verlosser met haar zou gaan trouwen terwijl Mickey daar totaal niets voor voelde. Wat hij kende tenslotte de desbetreffende vrouw totaal niet en Mickey snapte ook niet welk voordeel de opdringers zouden hebben aan dit gedwongen huwelijk.
  Op een gegeven moment wilden dus zowel Robin Hood en zijn bende, de ridders van het kasteel, Minnabella en Richard Leeuwenhart (ondanks al hun onderlinge bondgenootschappen of vijandschappen) de arme Mickey dwingen om te gaan trouwen met Minnabella waarna hij weigerde en hen zelfs tot op het bot uitschold en voor rotte vis uitmaakte omdat zijn vrijheid hem meer lief was. Prompt haalde hij zich hiermee de woede van hun allemaal op de hals en moest Mickey halsoverkop vluchten maar hij ontkwam gelukkig alsnog aan hen.
  Hiermee wordt aangegeven dat Europeanen gewoon een speelbal worden tussen de EU en radicale moslimextremisten die elkaars vijanden zijn maar noodgedwongen ook met elkaar samenwerken en de Europeanen alles van die akelige lui opgedrongen krijgen wat zij absoluut niet willen.
  Van mijn part delen het linkse uitschot van de politici van de EU en de radicale moslimextremisten een paar fikse oorvijgen en muilperen aan elkaar uit en slachten ze elkaar maar af! Wij kunnen hen allemaal grondig missen als kaakontstekingen in plaats van als kiespijn en dat gaat godzijdank zeker een keer gebeuren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *