Wilders’ Wisselgeld

Wilders haat Europa. Maar moslims haat hij nog meer. (Of nee, sorry, de islam haat hij nog meer. Maar dat is volgens mij ongeveer hetzelfde als zeggen dat je niks tegen fascisten hebt, alleen maar wat tegen het fascisme. Of niks tegen nazi’s, alleen tegen het nazisme. Of niks tegen communisten, alleen iets tegen het communisme. Want dat is toch de consequentie als je de islam een fascistische ideologie noemt. Dan zijn islamieten fascisten. Of op z’n minst aanhangers van een fascistische ideologie.)

(Ik denk, nu ik het er toch over heb, dat hij de wereldwijde islamitische gemeenschap ziet als Duitsland in de jaren ’30. Je hebt een voorhoede van extremistische fascisten die heel de wereld raszuiver willen maken. En je hebt de zwijgzame massa die gewoon rust aan hun hoofd willen hebben en denken dat ze dat krijgen door mee te lopen en hun kop in het zand te steken. Daar kunnen best aardige mensen tussen zitten die achteraf zullen zeggen dat ze het allemaal niet gewusst hadden en dat ze dat hele nazisme maar al te graag willen inruilen voor democratie.)

(Op zich is het eigenlijk wel een handig systeem. Ik heb niks tegen pedofielen, alleen iets tegen pedofilie. Maar goed, het blijft natuurlijk wel vervelend dat die pedofielen de pedofilie aanhangen. Daar komt bij dat Wilders niet gelooft in gematigde pedofielen. Dat zijn pedofielen die net doen alsof ze niet zo heel erg pedofiel zijn, totdat ze aan de macht zijn. Dan komt hun ware aard ineens naar boven en zullen ze massaal kinderen gaan verkrachten. Omdat het ineens kan. Taqiyya heet dat, het uitgewoonde stokpaardje van partij-ideoloog Martin Bosma. Pedofielen die hun pedofilie verborgen houden omdat de omgeving geen pedofilie tolereert. Maar zodra de pedofielen het voor het zeggen hebben, laten ze hun ware gezicht zien.)

(Wilders begrijpt taqiyya natuurlijk zo goed, bedenk ik me net, omdat hij en de zijnen dat jaren zelf aan den lijve hebben ondervonden. Decennia lang hebben ze hun ware aard verborgen moeten houden omdat de wereld politiek correct was. Je moest je kop houden over buitenlanders, over islamieten die de wijk overnamen, over Marokkaantjes die de buurt terroriseerden, over moskeeën die met hun minaretten de stad een ander aangezicht gaven. Mocht je niks over zeggen. Deed je dat wel, dan was je een racist. Dus Wilders, en al zijn huidige kiezers, hebben jarenlang hun xenofobe gevoelens voor zich moeten houden. Maar nu mag het ineens. Ze mogen eindelijk zeggen wat ze al jaren dachten. En dat doen ze dan ook. De beer is los. En hoe, mensen. En hoe.)

Wilders zit in de regering. En ook al deelt die regering niet al zijn ideeën, ze zorgt er wel voor dat een aantal van die ideeën de ruimte krijgt om ten uitvoer worden gebracht. Nu Rutte en De Jager ons beetje bij beetje proberen warm te krijgen voor Europa, hebben ze niks aan Wilders. Nu moeten ze hun meerderheid bij de Euro-fielen zoeken. En Wilders zit een beetje vrolijk fluitend op z’n beurt te wachten. Zouden Bos en Balkenende zich onder een foutje van 50 miljard hebben moeten proberen uit te lullen en zouden ze op de koop toe een poging hebben gedaan om Nederland stilletjes aan Europa uit te leveren, om het maar even in Wildersjargon te zeggen, dan hadden ze al dertig moties van wantrouwen aan hun broek gehad. Maar nu houdt Wilders zich koest. Want, zoals zijn partijgenoot Van Dijk zegt: “Als wij dit circus niet overeind zouden houden, lopen we het risico dat iemand zoals u, meneer Pechtold, in vak K komt te zitten. En dan zijn we nog veel slechter af.”

Wat ik me nu afvraag: wat wordt het wisselgeld dat Wilders straks van de circusdirecteur gaat eisen?

10 responses

  1. Een relevante en legitieme vraag, Molo. Ik vraag mij dat ook weleens af. Ik weet al geruime tijd dat er heel veel mensen zijn die een wereld willen die ik verafschuw. Maar ik ging er altijd vanuit dat het zover niet zou komen, dat het mij persoonlijk niet zou raken, dat ik mijn eigen leven kon leiden. En dat begin ik nu steeds meer te betwijfelen. De idioten dringen mijn wereld binnen en eisen mijn aandacht op. Ik vraag me nu zelfs weleens af hoe ik kan voorkomen dat mijn kinderen winkels gaan plunderen. Onvoorstelbaarheden worden reële mogelijkheden.

    Wat het wisselgeld betreft hou ik daarom alle opties open. Dit circus gaat mijn verbeelding te boven.

  2. Dat is de sterke kant van de PVV, zo’n reaktie van van Dijk. Het is natuurlijk politiek gekonkel, hetzelfde gekonkel waar de PVV de gevestigde partijen van beschuldigt, maar omdat hij het er openlijk bijzegt komt het bij de achterban wel goed aan.

    Ik kan me voorstellen dat de circusdirecteur zich onder het wisselgeld weet uit te draaien. De tijd staat niet stil, er komen ooit nieuwe verkiezingen en de stemming in het land kan dan al weer heel anders zijn.

  3. Het is niet sterk als je achternaam van de premier kennelijk nog steeds niet goed in je systeem hebt zitten. Wat mis je dan nog meer?
    Mark heet geen Rutten, maar Rutte.

  4. Had ik Rutte Rutten genoemd? Ik dacht dat ik dat al veranderd had. Maar goed, of ik nog meer mis, dat kunt u, neem ik aan, zelf wel uitdokteren. Zoveel beweer ik nu ook weer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *