Geniet ervan

 

“Hoezo wil je niet naar de kleuterschool? Doe niet zo gek! Lekker met je vriendjes in de zandbak spelen. Dit is de mooiste tijd van je leven! Geniet ervan!”

“Wat? Je hebt geen zin om stomme rekensommetjes te doen? Jongen toch, straks moet je naar de middelbare school en dan is het elke dag keihard blokken. Geniet er nou maar van.”

“Hè gat jongens! Het is heerlijk weer buiten en jullie zitten hier een beetje stom voor de tv te hangen. Straks is de vakantie afgelopen. Geniet er nou toch van!”

“Depressief? Je bent vijftien jaar! De wereld ligt voor je open, je hebt nog geen verplichtingen, je hoeft nog niet te werken voor je geld! Geniet ervan nu het nog kan!”

“Geen cent te makken? Nou en?! Je bent student! Je kunt gaan en staan waar je wil! Toen ik jouw leeftijd had leefde ik in een kartonnen doos en liftte ik heel Europa door. Geniet ervan!”

“Je vindt de ware maar niet? Wees blij! Je bent pas 25. Straks ben je getrouwd, dan piep je wel anders! Geniet ervan!”

“Ben je getrouwd? Gefeliciteerd man! Geniet ervan!”

“Is je vrouw zwanger? Fantastisch nieuws! Prachtige tijd. Geniet er van! Straks heb je er een hele verantwoordelijkheid bij.”

“En, heeft je vrouw al een mooi rond buikje? Geniet ze ervan? Zeg maar dat ze er van moet genieten. Beloof je dat?”

“Wat ben jij voor een vent? Het duurt nog minstens een maand voordat je vader bent. Loop nu niet de saaie huisvader uit te hangen, kom een biertje drinken. Straks zit je tot je nek in de poepluiers. Geniet ervan nu het nog kan.”

“Al een week over tijd? Dat kan dus niet lang meer duren! Nou, nog heel even lekker met z’n tweetjes dus. Geniet ervan!”

“En? Een zoon? Gefeliciteerd! O, hij heeft wat vruchtwater ingeslikt en moet nu nog een nachtje in de couveuse liggen? Komt vast allemaal goed. Geniet ervan met z’n drietjes!”

“Moet je elke avond alleen naar huis en vrouw en kind in het ziekenhuis achterlaten? Dan kun je nog wel even lekker doorslapen ’s nachts! Geniet er maar van!”

“Feliciteer je vrouw van me! Prachtige tijd, de kraamtijd. En ach, kraamtranen, die onzekerheid of je het wel aan kan… Het hoort er allemaal bij. Geniet ervan!”

“Hoe is het met de kleine? Hij huilt, eet, poept en slaapt alleen maar? Voor je het weet gaat ie naar de kleuterschool, jongen! Geniet er nog maar van.”

“Ja, ik weet er alles van. Het zijn kleine dictators. Maar voor je het goed en wel doorhebt zijn ze vijftien en lopen ze aan je kop te zeuren dat ze depressief zijn! Geniet er dus maar van.”

“Wat? Je bent je baan en vrouw kwijt en mag je kind niet meer zien? Lekker ongebonden dus! Geniet ervan!”

“Je moet naar het bejaardentehuis? Nou, en? Hoef je niet meer je eigen bed te verschonen. Straks ben je dement en weer wat later ben je dood. Geniet ervan!”

“Ben je gestorven? Kijk maar uit… Voor je het weet sla je aan het reïncarneren en moet je weer aan de bak. Geniet er nog maar van!”

“Wat? Je doet niet aan reïncarnatie? Eeuwige rust dus. Nog mooier. Geniet ervan!”

(Dit stukje verscheen eerder, elders.)

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

1 reactie

  1. Noot van de auteur: de herplaatsing van dit stukje betekent niet dat hij voor de tweede maal vader is geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *