Gedempt (22)

06.14 uur.
Ik besluit maar op te staan. Ik herinner me weer het opwindende email-verkeer van gisteravond met GK (Gemeen Kutwijf), waarin ze bijvoorbeeld zei: ‘Ik kom langs, om je abstracte kunst te zien, en ik kom morgenmiddag om twee uur vijftien, dus ben je dan thuis?’
Laat ik eerst maar eens een glaasje Mariënburg tot me nemen.

08.32 uur.
Ik heb natuurlijk nog veel te doen. Ik moet allereerst de lege flessen in de flessenbak doen, dat sowieso. Dan stofzuigen, dat moet ook weer eens gebeuren. Dan de keuken en het aanrecht! Niet vergeten. Maar ik neem eerst nog maar eens een Mariënburgje.

10.18 uur.
Het schoonmaakprobleem blijkt groter dan ik had gedacht: er zitten nog tal van spinnennesten overal. Dat is gebleken bij nadere inspectie van plafonds en van hoeken overal in de kamers. Ook de wc is niet van vreemde smetten vrij. Die moet ik dus ook terdege behandelen. Ik neem eerst nog maar eens Mariënburgje. Proost!

11.42 uur.
Kwart voor twaalf: een mooie tijd om te beginnen aan de dag. Een Mariënburgje, dat zal me de dag wel doorhelpen. Ik kan nog niet op kleur komen.

12.24 uur.
Ik héb geprobeerd mijn stofzuiger aan de praat te krijgen, maar een elektrisch wonder sloeg toe: hij stopte ermee. Welnu, redeneer ik, en ik zeg alle bewoners dezer aarde een welgemeend Mariënburg-proost toe!, dan maar niet. GK komt toevallig niet om een schoon huis te bekijken, ze komt om mijn abstracte kunst te zien. Daar gaat het om!

13.18 uur.
GK zegt net dat ze met de bus hier komt. Dan moet ik haar dus bij de bushalte opwachten, want zo ben ik wel. Ik heb nog even met een doekje alle vlekken die je hier en daar zag, opgeruimd, zodat de tafel niet meer kleeft. Wat kan een mens redelijkerwijs verder doen? Niets. Ik neem nog een glaasje Mariënburg.

14.13 uur.
Ik heb nog even een stuk of tien schilderijtjes ‘logisch’ opgesteld, zodat GK die onmiddellijk ziet, en ik heb nog een Mariënburgje genomen, tegen de zenuwen. Ik heb ook nog even die bezem náást die plantenbak gezet. Dat moest. Bezem, proost!, náást de plantenbak. Niet erin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *