Gedempt (16)

Collectanten in merkkleding halen meer geld op dan mensen die in hun alledaagse kleding bij u aan de deur komen, beweren ‘onderzoekers’ van de Universiteit van Tilburg, die we nu ook maar ‘Universiteit van Tilburg’ zullen noemen. Wat een stel onbenullen, ik bedoel niet die collectanten, ik bedoel die onderzoekers, van ongetwijfeld de afdeling sociologie.
Welk onderzoek hebben die onderzoekers daarnaar gedaan? Ze hebben er een groepje in merkkleding en een groepje in gewone mensenkleding op uitgestuurd. Klaar, de uitkomst was: merkkleding wint. Nu hopen ze natuurlijk dat dit onderzoek ook elders nog twintig- of honderdmaal herhaald wordt. Om het bewijs te staven, of weet ik hoe ze het noemen. Ze hadden dit ook zelf kunnen doen.
Als het al interessant genoeg is, natuurlijk. Wat het natuurlijk niet is. ‘Een lasser gekleed in een bruine overall is 2% minder productief dan een lasser gekleed in een blauwe overall’, daar lijkt het nogal op.
Universiteit van Tilburg: ontslaat u de lector of, ongetwijfeld, de hoogleraar, die voor dit onderzoek verantwoordelijk is. Sluit uw deuren voor de sociologen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *